Groeien In Je Spiritualiteit 2022 • GoodFeeling

Groeien in je spiritualiteit

0

GroeienSpiritualiteit is een te breed begrip om op een enkele pagina de inhoud ervan te omschrijven, maar sinds de mensheid bestaat, is het er al. Mensen (en met name religieuze leiders) hebben zich altijd bezig gehouden met het profileren / vormgeven van spiritualiteit voor de gewone man. Zonder de kans te krijgen zelf op onderzoek te gaan, kregen ze het voorgekauwde kostje van hun koning, keizer, admiraal.

Onnodig om te zeggen dat deze leiders een prominente rol voor zichzelf hadden weggelegd in hun eigen visie op geestelijkheid. Goden werden voor elk natuurelement uit de mouw geschud en als klap op de vuurpijl verhieven ze zichzelf ook nog tot een soort god die aanbeden diende te worden. Zo zat hij/zijlekker vast in het zadel, want weg gaan was toen ook plaats vergaan.

Bovendien zijn zelfstandig denkende en geestelijk groeiende mensen slechte onderdanen. De eigen gedachten bezitten namelijk een enorme kracht. Ze zijn als zaden waaruit gevoelens, woorden, daden en gewoonten groeien. Er wordt dan ook gezegd: “Je bent wat je denkt”. Positief denken is geen goedkope truc of een “keep smiling methode”, maar een levenskunst die je jezelf eigen kunt maken door inzicht en oefening. Positief denken leidt op een natuurlijke manier tot innerlijk geluk.

De kunst van dit alles is om het in je eigen leven toe te passen. Helaas is voor veel mensen de gedachtesprong naar een ander soort leven te groot, althans dat denken ze. “Back to basics” dus. Het draait in principe alleen om het loskoppelen van buitenaf ingebrachte informatie, die niet eerder door jezelf is beleefd of ervaren. Zie het als een scheikundeles.

aa.htm1

Je gelooft pas dat een vacuüm getrokken fles lichter is dan een gewone lege fles, als je die proef zelf hebt gedaan, of met eigen ogen “live” hebt gezien. Niet alle proeven kunnen in je dagelijkse leven in de praktijk van nut zijn, zeg maar de meeste niet. Zo is het ook met spiritualiteit. Er zijn maar een paar aspecten die echt de moeite waard zijn om in je dagelijkse leven te integreren.

Positief denken
Medeleven
Goede voeding
Beweging
Meditatie

Dit is de basis, hier omheen hangt een enorme hoeveelheid bijverschijnselen, die niettemin bij veel mensen heel populair zijn. Bijvoorbeeld lager spiritisme. Spiritisme is bedoeld voor stoffelijk en lichamelijk welzijn en niet voor geestelijk groei.

Daarom blijven veel mensen hangen in de lagere vorm van SPIRITUALITEIT, namelijk SPIRITISME, dat juist hun hulpeloosheid en afhankelijkheid alleen maar groter maakt. Zij komen in de ban van kaartleggers, voorspellers, en mediums die hun leven wijden aan mensen die dood zijn aan het praten te krijgen. Ik zeg niet dat het niet bestaat, of dat het iets slechts is, maar ik twijfel aan het nut ervan.

Conclusie:
De onbalans waar je mee geboren wordt is moeilijk glad te strijken. Mede doordat het besef en drang naar geestelijke groei pas veel later komt. Dit is voor iedereen weliswaar verschillend, maar onvermijdelijk, omdat geestelijk groeien net zo in ons zit gebakken als lichamelijk groeien. Het lichamelijke groeien komt alleen iets meer uit zichzelf..

Share.

Leave A Reply