Kefir

Kefir

0

Kefir overschat of wondermiddel..Medisch advies van Dr.Werner Fache.

Kefir is een voedingsmiddel dat de inwendige ecologie helpt herstellen. Door de symbiotische werking van gunstige gisten (o.a. saccharomyces, kefir, torula kefir) en goede bacteriën (o.a.lactobacillus caucasus) gaat de kefir werken als een natuurlijk antibioticum, een probioticim.

De gisten en bacteriën van kefir voeden zich met lactose (de meervoudige suikers van melk) en zetten die om in lactase. Door dit proces verdwijnt de slijmvormende eigenschap van melk. Kefir schept een gunstig klimaat in de darm en daardoor een optimale omgeving waar goede bacteriën zich kunnen nestelen.

Op die manier wordt er ook meer voordeel gehaald uit andere probiotica,zoals lactobacillus acidophillus (te vinden in Yakult). Een van de voordelen van een hogere zuurtegraad in de darm is dat voorkomen wordt dat parasieten en andere onvriendelijke organismen kunnen overleven.

kefirNieuw onderzoek toont ook aan dat maagzweren (vaak veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori) kunnen voorkomen worden met kefir. Andere voordelen van kefir zijn het hoge gehalte aan essentiële aminozuren en vitamine B1 en B12, een tekort aan biotine kan spierpijn, droge huid en depressie veroorzaken, vitamine b12 wordt in het lichaam afgebroken door de anticonceptiepil, antibiotica en stress vitamine B1 (thiamine) heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel en het mentale evenwicht, is ook essentieel voor het stabiliseren van de eetlust, bevordert het verteren van zetmeel, suiker en alcohol.

Kefir maakt de huid zacht en soepel. Zelfs uitwendig (aangebracht als masker) kan kefir weldoend werken voor zowel een vette als een droge huid. Na een antibioticakuur is het goed om veel kefir te gebruiken om zo het bacterieel evenwicht in de darmen terug te herstellen.

Zelf bereiden:
U bereidt kefir als volgt: doe de korrels in een glazen pot. Giet hierover een liter melk (halfvolle of magere, geitenmelk, sojamelk, rijstmelk of koemelk). Laat 18 tot 24 uren staan op kamertemperatuur. Giet de inhoud van de pot door een zeef en laat volledig uitlekken. Nu heeft u de kefir gescheiden van de korreltjes. Bewaar de kefir in de koelkast en spoel de korreltjes af onder stromend water.

(Het Laatste Nieuws 10-05-2000) Wil je kefir bestellen, surf dan naar: http://home.deds.nl/~kefir/(site geeft een pop-up met reclame) Of bezoek http://www.kefir.nl  (reclamevrij)

Share.