Medicijnen In Het Drinkwater

Medicijnen in het drinkwater

0

Medicijnen in het drinkwaterMedicijnen in het drinkwater, [[melamine]] in dierenvoer en is hoestdrank wel goed voor kinderen? Deze kwesties worden deze week in Seattle behandeld, wanneer meer dan 7000 wetenschappers uit 45 landen vergaderen over de gevolgen van toevoeging van bepaalde stoffen aan voedingsmiddelen.

“De mensen hebben het recht om te weten wat ze binnenkrijgen”, vertelt directeur George Corcoran van de Society of Toxicology. “We willen en veiliger en gezondere wereld creëren door de voortgang die geboekt wordt in de wetenschap.”

Vorige week maakte persbureau Associated Press bekend dat er kleine hoeveelheden medicijnen in het Amerikaanse drinkwater waren aangetroffen. Waarschijnlijk waren deze erin terecht gekomen door patiënten die deze door het toilet hadden gespoeld. Wat verontrustend is, is dat niet bekend is van veel stoffen welke effecten ze op de lange termijn kunnen veroorzaken. Wetenschappers zeggen al enkele jaren te weten dat er niet alleen water door de kraan komt. De media in de VS roepen ondertussen op tot meer drinkwatertests.

Share.