Ontsnap Aan De Cyclus Van Je Negatieve Overtuigingen - Esther Hicks

Hoe je Kunt Ontsnappen Aan De Cyclus Van Aanhoudende Negatieve Overtuigingen88 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
88 keer gelezen sinds

Inleiding

We hebben allemaal negatieve overtuigingen die ons tegenhouden in het leven. Sommige zijn diep ingesleten door onze opvoeding of ervaringen. Toch is het mogelijk om los te komen van deze beperkende overtuigingen en vrijheid te vinden. Dit artikel geeft inzichten en tips om negatieve cirkels te doorbreken, zodat je je ware potentieel kunt bereiken.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. Negatieve overtuigingen ontstaan vaak onbewust door herhaling
  2. Word je bewust van schadelijke overtuigingen door zelfonderzoek
  3. Vervang negatieve door positieve, ondersteunende overtuigingen
  4. Luister naar je InnerBeing in plaats van je denken
  5. Focus op wat goed voelt, niet op traditie

Hoe negatieve overtuigingen ontstaan

Negatieve overtuigingen ontstaan vaak onbewust. Als je 17 seconden aan een bepaalde gedachte denkt, zorgt de wet van aantrekking ervoor dat je meer van die soort gedachten aantrekt. Zo krijgt die ene gedachte steeds meer inhoud en kracht. Na een minuut denken is er genoeg momentum om de gedachte een tijdje vast te houden in je ervaring.

Ontsnap Aan De Cyclus Van Je Negatieve Overtuigingen - Esther Hicks

De meeste mensen veranderen hun denkpatronen nooit. Negatieve overtuigingen worden vaak generaties lang doorgegeven. We overleven en gedijen vaak ondanks onszelf, dankzij onze diversiteit en blootstelling aan andere manieren van leven.

Lees ook: 9 Tekenen Van Je InnerBeing / Hogere Zelf Die Je Aandacht Probeert Te Trekken

Word je bewust van schadelijke overtuigingen

Het is belangrijk om je bewust te worden van overtuigingen die je tegenhouden. Dit kan door zelfonderzoek, bijvoorbeeld door na te denken over je leven en op te letten hoe je je voelt bij bepaalde gedachten. Welke overtuigingen leiden tot negatieve emoties als angst, boosheid of verdriet? Dit zijn waarschijnlijk beperkende overtuigingen.

Ook door te observeren hoe anderen leven kun je inzien welke van jouw overtuigingen schadelijk zijn. Sta open voor andere perspectieven. Traditie en conservatisme houden vaak vernieuwing en groei tegen.

Ontsnap Aan De Cyclus Van Je Negatieve Overtuigingen - Esther Hicks

Vervang negatieve door positieve overtuigingen

Als je schadelijke overtuigingen hebt geïdentificeerd, is de volgende stap ze te vervangen door positieve, ondersteunende overtuigingen. In plaats van te denken “ik ben niet goed genoeg”, kun je bijvoorbeeld denken “ik ben oké zoals ik ben”.

Dit kost tijd en oefening, maar met geduld kun je nieuwe, positieve denkpatronen vestigen. Besef dat je uniek bent en jouw eigen pad volgt. Er is geen universele waarheid of aanpak die voor iedereen werkt.

Luister naar je InnerBeing, niet je gedachten

In plaats van je te laten leiden door je denken en overtuigingen, kun je beter je intuïtie volgen. Stel jezelf regelmatig de vraag: “Wat voelt goed?”, in plaats van “Wat vind ik ervan?”. Doe wat het beste aanvoelt, niet wat de traditie of anderen voorschrijven.

Als je van trillingen een prioriteit maakt en leert vertrouwen op je gevoel, zul je merken dat je meer in balans bent en vreugde ervaart. Je InnerBeing weet wat goed voor je is, ook al druist dat soms in tegen je verstand.

Lees ook: Connect met je InnerBeing | Law of Attraction – Esther Hicks

Focus op wat goed voelt

In meditatie en het dagelijks leven is het belangrijk om te focussen op wat goed voelt, in plaats van wat jij of anderen denken dat zou moeten. Elk mens heeft unieke verlangens en overtuigingen. Er is geen standaardproces dat voor iedereen werkt.

Als je vertrouwt op je intuïtie en InnerBeing, word je geleid op het pad dat voor jou het beste is. Ook al lijken de ingevingen soms vreemd, heb vertrouwen en volg je gevoel. Dat zal uiteindelijk tot de beste resultaten leiden.

Pin by K Overmeyer on Abraham | Abraham hicks quotes, Law of attraction  quotes, Law of attraction

Wees egoïstisch op een goede manier

“Goed egoïstisch zijn” betekent dat je je eigen behoeften en welzijn als prioriteit stelt, zonder anderen te schaden. Het kan heel heilzaam zijn om minder rekening te houden met wat anderen vinden, en meer te doen wat goed voelt voor jou.

Als je jezelf toestaat om meer egoïstisch te zijn in deze positieve betekenis, kun je loskomen van beperkende overtuigingen en verwachtingen. Je bent vrij om je eigen pad te volgen en je InnerBeing te vertrouwen.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

Blijf jezelf ontwikkelen

Ook als je negatieve overtuigingen hebt losgelaten, is het belangrijk om te blijven groeien. Blijf elke dag focussen op positieve gedachten die goed voelen. Mediteer op je innerlijke wijsheid.

Ga uit van overvloed. Besef dat als je iets nastreeft, het universum je zal helpen het te bereiken. Blijf je horizonten verbreden door nieuwe ervaringen en ontmoetingen met anderen.

Conclusie

Negatieve overtuigingen houden veel mensen tegen om hun volle potentieel te bereiken. Gelukkig kun je je bevrijden van deze beperkingen. Word je eerst bewust van schadelijke overtuigingen, en vervang deze dan door positieve. Leer vertrouwen op je InnerBeing en doe wat goed voelt. Op die manier kun je uit de negatieve cyclus ontsnappen en vrijheid vinden.

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik negatieve overtuigingen in mezelf?

Kijk naar gedachten die gepaard gaan met negatieve emoties als angst, boosheid of verdriet. Gedachten die je beperken en ervan weerhouden om kansen te grijpen. Bijvoorbeeld “ik ben niet goed genoeg” of “ik zal toch falen”.

Hoe wis ik negatieve overtuigingen uit mijn gedachten?

Vervang ze door positieve overtuigingen en focus op wat wel goed gaat. Mediteer op positieve uitkomsten die je wilt. Blijf de nieuwe, positieve overtuigingen herhalen tot ze beklijven.

Hoe leer ik op mijn InnerBeing te vertrouwen?

Door regelmatig stil te worden en af te stemmen op je lichaam. Voel waar spanning of juist opening/vreugde zit. Adem bewust en volg je hart, niet je hoofd. Het vraagt oefening, maar wordt steeds natuurlijker.

Wat als mijn InnerBeing tegen mijn verstand ingaat?

Ga voor wat het beste voelt, ook als het vreemd lijkt. Je verstand gaat af op overtuigingen uit het verleden, maar je InnerBeing weet wat nu goed voor je is. Heb vertrouwen en volg je gevoel.

Hoe vind ik de juiste balans tussen egoïsme en altruïsme?

Stel je eigen behoeften en welzijn centraal, maar niet ten koste van anderen. Vanuit overvloed kun je het meeste betekenen voor de wereld. Zorg eerst goed voor jezelf, dan kun je meer geven.

Met deze tips kun je negatieve overtuigingen transformeren naar vrijheid en zelfverwerkelijking. Heb vertrouwen in je InnerBeing en innerlijke wijsheid om het pad te vinden dat bij jou past. Veel succes!

Link: YouTube video

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231134 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023816 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023505 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023564 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211649 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021925 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021733 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021463 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211038 views