proteine eiwitpoeders

De 3 beste proteïne eiwitpoeders – de voors en tegens492 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
492 keer gelezen sinds

0
(0)

Op zoek naar hoogwaardige proteïne eiwitpoeders om je gezondheidsdoelen te bereiken? Dan ben je op de juiste plek! Dit artikel bespreekt de drie grootste eiwitpoeders, hun voor- en nadelen, en de ideale dosis en bijwerkingen. 

We geven ook antwoord op de vraag: “Is vegetarisch eiwitpoeder superieur aan dierlijk eiwitpoeder?”

Laten we eerst eiwitpoeder beter definiëren.

De 3 beste eiwitpoeders om te kopen – de voor- en nadelen

Wat is eiwitpoeder?

Eiwitpoeder helpt bij spieropbouw, herstel na inspanning en als aanvulling op een evenwichtige voeding. Het is een supplement in poedervorm met eiwit uit wei, caseïne, soja en erwten.

Eiwitpoeder – waarom?

Eiwitpoeder heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het spierherstel en -ontwikkeling na de training.

Het kan ook een handige methode zijn om meer eiwitten binnen te krijgen, vooral als je dieet te weinig bevat.

Proteïnepoeder kan maaltijden en snacks vervangen, waardoor het handig is voor drukke mensen.

Eiwitpoeder heeft ook nadelen. Sommige merken bevatten snoepjes of kunstmatige smaken, die ongezond zijn. Het kan duurder zijn dan het consumeren van hele maaltijden met eiwit.

De 3 fijnste eiwitpoeders (mijn selectie)

Nu we weten wat eiwitpoeder is en waarom het effectief kan zijn, laten we eens kijken naar de top 3 beste eiwitpoeders.

Wey eiwitshake is het beste eiwitpoeder.

Wey eiwitpoeder is populair. Het wordt gemaakt van het vloeibare bijproduct van melk dat bekend staat als wei. Wei-eiwitpoeder levert alle negen noodzakelijke aminozuren.

Wei-eiwitpoeder wordt gemakkelijk verteerd en opgenomen. Het is geweldig als ontbijt of eiwit voor na de training. Wei-eiwitpoeder kan helpen bij spierherstel en -ontwikkeling.

Wei-eiwitpoeder heeft nadelen. Wei-eiwitpoeder is misschien geen optie voor bepaalde personen met een melkeiwitallergie. Het hoge lactosegehalte van wei-eiwitpoeder kan ook personen met een lactose-intolerantie irriteren.

Wei-eiwitpoeder helpt me mijn fitnessdoelen te bereiken. Ik kweekte meer spieren en voelde me minder uitgeput na mijn oefeningen. Dus als je een goed eiwitpoeder wilt, kies dan voor wei.

#2 Beste Eiwitsupplement: Royal Green

Organisch en veganistisch, Royal Green is gemaakt van bruine rijst. Het is een geweldig plantaardig alternatief voor wei-eiwitpoeder. Compleet eiwitpoeder heeft alle negen noodzakelijke aminozuren.

Royal Green is eenvoudig te verteren en heeft geen lactose of allergieën. Biologisch en veganistisch, het is ook duurzaam en ethisch verantwoord.

Royal Green wordt langzamer opgenomen dan wei-eiwit. Daardoor kan het minder geschikt zijn na activiteit. Andere eiwitpoeders smaken beter.

Persoonlijk heb ik Royal Green gebruikt en vind ik het een uitstekend alternatief voor wei-eiwitpoeder. Ik geniet van de smaak, en ik ontdek dat het helpt bij de groei en het onderhoud van mijn spiermassa. Ik raad Royal Green aan aan iedereen die op zoek is naar een plantaardig eiwitsupplement.

Het beste veganistische eiwitsupplement

Je smaak en doelen bepalen het fijnste veganistische eiwitpoeder.

Eiwitpoeders van erwten, rijst, hennep en soja zijn verkrijgbaar. Elke bron biedt voor- en nadelen op basis van smaak, textuur en voedingsstoffen.

Sunwarrior Classic Plus eiwitpoeder, op basis van erwten, bruine rijst, chiazaad, quinoa en amarant, is een fantastische keuze.

Het heeft een uitgebreid aminozuurprofiel en is verstoken van allergieën, soja en zuivel. Vegan Protein van Orangefit is afkomstig van erwten en zonnebloempitten. Dit poeder is rijk aan eiwitten en allergeenvrij.

Het meest essentiële om te zoeken in een veganistisch eiwitpoeder is dat het voldoende eiwitten en goede eiwitbronnen heeft.

Daarnaast zijn vezels, vitaminen en mineralen van vitaal belang. De smaak en textuur van het poeder kunnen bepalen hoe lekker je het vindt.

Je kunt spieren kweken en herstellen van trainingen door een hoogwaardig eiwitpoeder te kiezen.

Hoeveel proteïne eiwitpoeders heb je per dag nodig?

Je dagelijkse inname van eiwitpoeder hangt af van je doelen en levensstijl. De eiwitinname moet 1,2-2 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag zijn.

Als je 70 kg weegt, heb je 84-140 gram eiwit per dag nodig. Eiwitpoeder kan je dieet niet vervangen.

Voorzorgsmaatregelen

Het is van vitaal belang om de dosis eiwitpoeder onder controle te houden, omdat te veel schadelijk kan zijn. De porties eiwitpoeder moeten 20-40 gram zijn en niet meer dan 2-3 per dag. Te veel eiwit kan je nieren beschadigen en je uitdrogen.

Eiwitpoeder kan bijwerkingen veroorzaken. Een opgeblazen gevoel, gas en diarree zijn veel voorkomende spijsverteringsproblemen. Houd je gezondheid in de gaten en stop met het gebruik van eiwitpoeder als er negatieve effecten optreden.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231208 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023914 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023642 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211743 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211017 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211132 views