De Enige Vraag Die Altijd De Beste Oplossing Geeft In Ieder Conflict?

De Enige Vraag Die Altijd De Beste Oplossing Geeft In Ieder Conflict?138 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
138 keer gelezen sinds

0
(0)

We leven in een tijd van grote verdeeldheid en onrust. Overal om ons heen zien we conflicten, ongelijkheid en een gebrek aan begrip voor elkaar. Politici zaaien angst en wantrouwen om hun eigen agenda’s te dienen. Op het werk en zelfs in onze eigen families voelen we ons vaak eenzaam en vervreemd van elkaar.

In deze moeilijke tijden moeten we terugkeren naar wat ons allemaal verbindt: liefde. Liefde voor onszelf, voor elkaar en voor deze prachtige planeet die we samen delen. Liefde is de kracht die bergen kan verzetten als we ernaar durven te leven.

Stel jezelf daarom elke dag opnieuw de vraag: wat zou liefde doen? Wanneer je in een ruzie belandt met je partner, je kind niet luistert of er spanningen zijn op je werk, vraag je dan af: wat zou liefde doen? Kies niet voor je ego of angst, maar laat liefde je gids zijn.

De Enige Vraag Die Altijd De Beste Oplossing Geeft In Ieder Conflict?

Liefde zou zich inleven in de ander, zonder te oordelen. Liefde zou geduld tonen en begrip opbrengen. Liefde zou zoeken naar verbinding, genezing en harmonie. Liefde zou geen blaam werpen maar een helpende hand reiken.

Stel je voor hoe de wereld eruit zou zien als we allemaal vanuit liefde leefden. Geen oorlogen om olie of grondstoffen, maar vreedzame samenwerking. Geen hebzucht of ongelijkheid, maar compassie en rechtvaardigheid. Geen haat of angst voor het onbekende, maar nieuwsgierigheid en openheid.

Welke beslissing zou Liefde nu nemen?

Het mooie is, liefde zit al in ieder van ons. Het is geen moeilijk concept om te begrijpen. We weten allemaal hoe het voelt om van iemand te houden en voor iemand te zorgen. We hoeven liefde niet te creëren, alleen maar naar boven te halen en ernaar te leven.

Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk. Ons ego en onze angsten fluisteren vaak de verkeerde dingen in. De oude patronen van hebzucht, geweld en verdeeldheid zijn diep geworteld. Maar als we elke dag opnieuw kiezen voor liefde, dan kunnen we die patronen doorbreken.

De Enige Vraag Die Altijd De Beste Oplossing Geeft In Ieder Conflict?

Vraag het universum, vraag God, maar stel die vraag ook vooral aan jezelf: wat zou liefde nu doen? Luister naar het antwoord diep vanbinnen. Je weet het al. Doe kleine daden van liefde, elke dag weer. Glimlach tegen een vreemde. Luister aandachtig naar iemand. Vergeef jezelf en anderen. Zie het goddelijke in ieder mens.

Samen kunnen we deze wereld helen. Het begint bij jou, bij mij, bij ons. Laten we kiezen voor liefde, niet uit angst maar met moed. Laten we zachtheid en mededogen zaaien, in plaats van verdeeldheid en haat.

Als we telkens weer kiezen voor liefde, dan zal de rest volgen. Oorlogen zullen stoppen, de aarde zal genezen, onrecht zal verdwijnen. Het klinkt simpel, en dat is het ook. De keuze is aan jou.

Dus vrienden, vraag jezelf elke dag weer: wat zou liefde doen? Maak de weg vrij in je hoofd voor het antwoord en volg de raad op die het antwoord je heeft gegeven. Er kan alleen maar goeds van komen!

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views