Hoe je Angst kunt Overwinnen en Je Dromen Kunt Leven door Je Brein te Veranderen

Hoe Je Angst Kunt Overwinnen En Je Dromen Kunt Leven Door Letterlijk Je Brein Te Veranderen138 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
138 keer gelezen sinds

0
(0)

“Te veel van ons leven niet onze dromen omdat we onze angsten leven.” – Les Brown

Angst was vroeger de drijvende kracht in mijn leven.

Ik wist niet eens dat ik in angst leefde op dat moment. Ik verstopte me achter labels als “stress” en “angst”, maar dat zijn slechts klinische termen voor angst.

Eerlijk gezegd, mijn dromen joegen me angst aan. Ze leken veel te groot om te bereiken. Destijds wilde ik uitblinken in mijn nieuwe carrière, de beste conditie van mijn leven bereiken en betekenisvolle relaties creëren – en ik had het gevoel dat ik nog een lange weg te gaan had.

Toen raakte ik daar heel gestrest van. Maar waarom voelde dat dan weer wel oké?

6 Strategies to Overcome Fear and Anxiety

Het lijkt alsof stress tegenwoordig zo alledaags is dat we denken dat we niets voorstellen als we ons niet constant gespannen voelen. Maar dat is slechts onze angst die excuses zoekt om te blijven.

Kaizen

Toen ik eindelijk besefte dat stress slechts een optie was, begon ik naar een manier te zoeken om er doorheen te komen. En ik vond de antwoorden in een eenvoudige Japanse filosofie genaamd Kaizen, wat de praktijk is van continu verbetering door middel van kleine, consistente stappen.

Ik leerde dat telkens wanneer we bang zijn om veranderingen aan te brengen, het komt omdat de stappen die we nemen te groot zijn, en deze sprongen van geloof zullen een levensreddende biologische reactie veroorzaken: angst.

Maar gelukkig is er een manier om die angst uit te schakelen, en het begint allemaal met je brein, specifiek je amygdala.

⬇ Скачать картинки The amygdala, стоковые фото The amygdala в хорошем  качестве | Depositphotos

Zet je Amygdala uit door Kleine Vragen te Stellen

Je amygdala speelt een grote rol in je vecht-of-vluchtreactie, een fysiologische reactie op iets bedreigends (zoals die grote dromen van jou).

Wanneer je een enge gedachte of situatie tegenkomt, zal je brein in de vluchtmodus gaan en je amygdala zal letterlijk je brein stoppen met het produceren van nieuwe gedachten. De meeste kunstenaars noemen dit creatieve blokkade, maar het is eigenlijk gewoon angst.

Dus je grote dromen zijn niet het probleem – je amygdala wel. En je kunt je amygdala uitschakelen door kleine vragen te stellen.

Toen ik besloot dat ik wilde uitblinken in mijn carrière, begon ik niet met een vraag als “Hoe kan ik mijn bedrijf helpen de wereld te revolutioneren?” Nee. Die vraag zou zelfs de meest capabele persoon angst aanjagen.

In plaats daarvan nam ik een stap terug en stelde kleine vragen. Ik dacht aan dingen zoals “Welk voordeel hoop ik ons publiek te bieden?” Of, “Wat kan ik vandaag tien minuten doen om dichter bij het voltooien van dit project te komen?”

Kleine vragen zoals die helemaal niet intimiderend zijn.

In feite zijn ze heel haalbaar.

4 Steps to Overcoming Fear and Closing Like a Pro | Blog

Vermijd Angst door Kleine, Beslissende Stappen te Nemen

Zodra je begint met het stellen van kleine vragen, kun je beginnen met het nemen van kleine acties.

Het sleutelwoord is om dingen te kiezen die klein genoeg zijn om te voorkomen dat je amygdala in de weg zit.

En dat is waarom goede voornemens nooit werken. Bijvoorbeeld, op 1 januari besluiten we dat we twintig kilo willen afvallen en helemaal willen stoppen met chocolade; dus beperken we onze calorieën en geven we meteen op aan onze zwakheid.

Als je jezelf voor een berg plaatst, zullen de grote stappen die je gedwongen wordt te nemen je vluchtreactie activeren en uiteindelijk leiden tot stress en burn-out.

Als je een groot doel wilt bereiken, moet je het opsplitsen in kleine stappen.

Ik gebruikte deze tactiek van kleine stappen toen ik me begon te richten op een gezondere levensstijl. Ik deed niets radicaals – hoewel dat wel zo begon, en ik moest keer op keer mislukken totdat ik me realiseerde dat radicaal niet zou werken.

In plaats daarvan koos ik voor de langzame en gestage route, en die was genadeloos langzaam. Het kostte me ongeveer twee jaar om echt momentum te krijgen, maar het trainde me om directe bevrediging te verwerpen en gewoon rustig aan te doen.

Eerst begon ik bewerkte voedingsmiddelen te vermijden, en daarop richtte ik me totdat ik het onder de knie had. Vervolgens begon ik me te concentreren op alleen eten tot ik vol zat, en ik concentreerde me daarop totdat ik het onder de knie had.

Daarna begon ik twee dagen per week naar de sportschool te gaan en ik hield dat vol totdat ik het momentum had dat ik nodig had om vier dagen per week te gaan.

Ik besefte destijds niet wat ik aan het doen was, maar ik bewees aan mezelf (en hopelijk ook aan jou) dat kleine stappen veel succesvoller zijn in het teweegbrengen van grote veranderingen.

En ik ben de gezondste versie van mezelf geworden dankzij deze aanpak.

How to Be Happy: 8 Ways to Be Happier Today

Word Enthousiast – Het is een Angstloze Emotie

Maar wat dan met de mensen die geen kleine dingen doen? Wat met de mensen die echt grote dingen doen en dat buitengewoon goed doen?

Deze mensen hebben een heel bijzonder talent: ze weten hoe ze heel enthousiast kunnen worden over hun doelen, en opwinding is een andere manier om je vluchtreactie uit te schakelen.

Dus als je succesvol je dromen wilt bereiken, moet je enthousiast worden over ze! Het zal je helpen angst te vermijden en projecten met enthousiasme aan te pakken.

Bijvoorbeeld, mijn baas gaf me zojuist toestemming om een boek te schrijven, iets wat ik altijd al wilde doen, en ik was absoluut opgetogen!

In plaats van mezelf te laten overweldigen door de omvang van dit project, koos ik ervoor er ontzettend enthousiast over te worden, wat me helpt gefocust en creatief te blijven.

Heb je ooit zo’n geweldig idee gehad waar je niet op kon wachten om eraan te beginnen? Zo ja, laat dat gevoel dan nooit los. Het zal je dromen sneller vooruit helpen dan wat dan ook.

Maar als je de opwinding niet kunt vasthouden (en dat is oké – angst vindt altijd een manier om binnen te sluipen), probeer dan visualisatie.

Victory through Visualisation- The New Indian Express

Train je Brein met Visualisatie

Om jezelf zover te krijgen iets te doen wat je bang maakt, moet je jezelf eerst visualiseren terwijl je het doet. En je moet het steeds opnieuw visualiseren, want herhaling is hoe je brein nieuwe vaardigheden onder de knie krijgt.

En als je het elke dag consequent visualiseert (en alles wat je echt nodig hebt is slechts dertig seconden per dag), zul je beginnen de actie mentaal te beheersen. Dan hoeft je lichaam alleen maar te volgen.

De sleutel tot effectieve visualisatie is gedetailleerdheid.

Je moet visualiseren hoe het eruit zal zien, evenveel als hoe het zal klinken, voelen en emoties oproepen. Je moet ook bedenken hoe je zult reageren op verschillende mogelijke scenario’s, inclusief het ergste mogelijke resultaat.

Wat doe je als je faalt? Wat zullen de alternatieve acties zijn? Hoe zul je je voelen?

Als je jezelf mentaal traint om met potentieel falen om te gaan, zul je niet opgeven wanneer die hobbel op de weg zich daadwerkelijk voordoet.

Visualisation for Fighters | Blog | www.theenglishhypnotist.com

Pas deze Concepten Toe op Grote en Kleine Doelen

Je kunt visualisatie gebruiken om alles en nog wat te bereiken, zelfs de hele kleine dingen, wat de plek is waar iedereen zou moeten beginnen.

Een van de beste manieren waarop ik visualisatie heb gebruikt, was om mezelf mentaal te trainen om hallo te zeggen tegen vreemden. Het is zo’n klein iets, maar dat is hoe ik wist dat het een diepgaand verschil kon maken in mijn leven.

Hallo zeggen tegen vreemden was altijd iets waar ik me comfortabel mee wilde voelen, maar ik voelde deze onwankelbare weerstand ertegen. Het kwam allemaal neer op de angst voor afwijzing – iets waar mensenpleasers het meest bang voor zijn.

Ah ja, ik was doodsbang voor hoe ik me zou voelen als mensen niet teruggroeten. Het is zo dwaas en bijna kleinzielig, maar zo was mijn denken destijds geprogrammeerd.

Dus begon ik mezelf voor te stellen dat ik deze supersimpele taak deed waar ik bang voor was. Ik visualiseerde mezelf terwijl ik hallo zei tegen vreemden in de supermarkt terwijl ik glimlachte en me heel voelde (d.w.z. niet op zoek naar hun goedkeuring).

Ik visualiseerde ook het ergste mogelijke resultaat, namelijk dat ze me negeerden (zo eng, ik weet het), en ik visualiseerde hoe ik me voelde als dat gebeurde: nog steeds glimlachend en nog steeds heel.

Vervolgens nam ik deze visualisatie mee naar de echte wereld.

The Power of Visualisation Career Conversations | Antoinette Oglethorpe

Ik begon te glimlachen en hallo te zeggen tegen vreemden, en ik voelde me oprecht gelukkig terwijl ik het deed. Soms leidde het tot een boeiend gesprek, andere keren leidde het tot helemaal niets. Maar wat de uitkomst ook was, ik glimlachte altijd.

Door visualisatie op deze manier te gebruiken, lukte het me om het momentum te krijgen dat ik nodig had om betekenisvolle relaties in mijn leven op te bouwen. Vandaag zijn sommige van de meest geweldige mensen die ik ken ooit vreemden geweest tegen wie ik eenvoudig hallo zei.

Soms weerstaan we kleine veranderingen en kleine gewoonten omdat ze te makkelijk lijken om een diepgaand verschil te maken in ons leven. Maar ik daag je uit om dat idee te verwerpen.

Elk mentaal, fysiek of spiritueel obstakel waarmee je te maken hebt, kan verzacht worden met de mentaliteit van Kaizen. Het leven wordt een prachtige kans om iets betekenisvols te creëren, en je kunt het met vertrouwen en gemak doen.

Welk passievol project heb je steeds uitgesteld?

En welke kleine actie kun je vandaag ondernemen die je een stap dichterbij brengt?

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views