Waarom Online Daten Zuigt voor Zowel Mannen als Vrouwen

Waarom Online Daten Zuigt voor Zowel Mannen als Vrouwen294 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
294 keer gelezen sinds

0
(0)

Hoewel veel mensen liefde hebben gevonden, hebben anderen vreselijke ervaringen gehad. Dus hier zijn de redenen waarom online daten zuigt.

Waarom Online Daten Zuigt voor Zowel Mannen als Vrouwen

Online daten bestaat al decennia in verschillende vormen. Eerst waren er prikborden, toen kwamen de datingsites, en nu zijn er dating-apps. Sterker nog, online daten heeft zijn oorspronkelijke stigma al lang verloren en is nu de populairste manier waarop koppels elkaar ontmoeten.

Ondanks dat, zuigt online daten. En het maakt niet uit wie je bent of wat je zoekt. Het legt de meeste focus op uiterlijk, het kan moeilijk zijn om frisse gesprekken aan te knopen, en het is maar al te gemakkelijk om genegeerd te worden. Voor zowel mannen als vrouwen is online daten moeilijk.

Hier zijn alle redenen waarom online daten zuigt…

1. Er is Te Veel Keuze

Het zou een goede dag zijn als je een flirterig gesprek had met één persoon op een feestje. Dankzij datingsites en apps kun je een schijnbaar eindeloze stroom mensen bekijken en mee chatten. Dus hoe weet je wanneer je “de ware” hebt gevonden?

Je net zo wijd uitwerpen lijkt misschien een goed idee, maar er is een risico dat je hyper gefocust raakt op het proberen te vinden van de perfecte match; “nee” swipen op iedereen omdat je denkt dat er iemand beter daarbuiten is.

Niet alleen zijn er veel potentiële matches beschikbaar binnen handbereik, maar er zijn ook te veel gratis datingsites die beloven je te helpen liefde te vinden. Dit betekent dat je jezelf misschien constant tussen apps vindt schakelen om alle chats bij te houden. Wat overweldigend kan worden.

2. Het Draait Allemaal om Uiterlijk

man on phone
Image Credit: Austin Distel/Unsplash

Natuurlijk speelt uiterlijk een grote rol als het gaat om daten, zowel offline als online. Het is volkomen natuurlijk om aangetrokken te worden door mensen die je fysiek aantrekkelijk vindt, en daar is niets mis mee.

Echter, online daten legt een enorme focus op uiterlijk. Apps zoals Tinder zijn vooral problematisch in dit opzicht, waar je iemand meteen naar links of rechts kunt swipen op basis van één foto. Als je foto’s slecht zijn, heb je pech. Er is geen kans om iemand te betoveren met je persoonlijkheid omdat ze je al hebben afgewezen.

3. Gesprekken Beginnen is Moeilijk

Misschien heb je een paar openingszinnen achter de hand. Misschien wat grappen. Misschien een interessant feit of twee. Nou, veel succes met het bedenken van iets unieks dat de andere persoon niet al talloze keren heeft gehoord.

Na een tijdje wordt het moeilijk om je te onderscheiden van anderen en het gesprek op een interessante manier te beginnen. Ook, als je een man bent, wordt er vaak van je verwacht dat je dat doet – tenzij je op een app zoals Bumble zit, waar vrouwen eerst gaan.

Bovendien, als je eenmaal in een gesprek belandt, zul je waarschijnlijk eindigen met het bespreken van dezelfde onderwerpen die je met iedereen anders hebt besproken. Het wordt al snel repetitief.

4. Ghosting is Heel Gewoon

Als je niet bekend bent met de term ghosting, het betekent plotseling het contact met iemand verbreken zonder uitleg. In de wereld van online daten is ghosting veel te gewoon.

Ghosting kan op elk moment gebeuren – of het nu is terwijl je aan het chatten bent of nadat je op een date bent geweest – en het is omdat de andere persoon te bang is om toe te geven dat ze niet verder willen. Uiteraard, hoe later het gebeurt, hoe pijnlijker het is.

Als je een vriend of collega zou daten, zou het heel moeilijk zijn om plotseling te verdwijnen en ze nooit meer te zien of contact met ze op te nemen. Helaas, met online daten, is het heel gemakkelijk om precies dat te doen, waardoor de geghoste partij gekwetst en verward achterblijft.

5. Mensen Liegen om Zichzelf Beter te Laten Klinken

Het is heel gemakkelijk om te liegen op het internet, en dat geldt ook voor online daten. De om vang van de leugens kan echter drastisch variëren.

Bijvoorbeeld, in extreme omstandigheden kun je gecatfished worden – wanneer iemand een valse identiteit gebruikt. Of het kan subtieler zijn, zoals het gebruik van de verkeerde leeftijd of doen alsof je dezelfde interesses deelt.

Iedereen wil zijn beste zelf zijn, dus ze zullen de meest flatterende foto’s gebruiken die hen misschien niet echt vertegenwoordigen in persoon. Dit is geen regelrechte leugen, maar gewoon iets waar je voorzichtig mee moet zijn.

6. Het is een Grote Tijdsinvestering

dating apps

Het lijkt misschien een snel klusje om een dating-app te openen, door wat profielen te swipen en dan verder te gaan met je leven. Maar je zult jezelf al snel erin getrokken voelen, meerdere matches en de gesprekken die daarbij horen jonglerend.

Je zou hierin kunnen floreren en ervan kunnen genieten, maar het is een grote tijdsinvestering, vooral omdat slechts een deel van die matches en gesprekken kans hebben om tot iets meer te leiden. Je zult waarschijnlijk merken dat je meer tijd besteedt aan online daten dan aan het bijwonen van daadwerkelijke dates.

7. Er Zijn Verschillende Verwachtingen

Sommige mensen gebruiken online daten om te genieten van snelle afspraakjes. Anderen zijn op zoek naar een relatie. Beide zijn volkomen geldige opties, maar het kan lastig zijn om iemands bedoelingen te bepalen tenzij ze daar open over zijn, en je zou teleurgesteld kunnen raken als je iets wilt en zij iets anders willen.

Dat gezegd hebbende, dit geldt ook voor offline daten, maar het probleem is meer aanwezig als het gaat om de snelle en wegwerp aard van online daten.

8. Je Kunt Ongewenste Aandacht Krijgen

Helaas zijn trollen en stalkers overal op het internet te vinden, en dat is niet anders voor online daten. Hoewel de meeste goede diensten je mensen laten blokkeren, hebben weinigen filters.

Het Pew Research Center ontdekte dat vrouwen onder de 35 jaar meer geneigd zijn om het doelwit te zijn van ongewenst gedrag:

60% van de vrouwelijke gebruikers tussen 18 en 34 jaar zegt dat iemand op een datingsite of app contact met hen bleef opnemen nadat ze zeiden dat ze niet geïnteresseerd waren, terwijl een vergelijkbaar deel (57%) meldt dat ze een seksueel expliciet bericht of afbeelding hebben ontvangen die ze niet hadden gevraagd.

Hoewel dit probleem voornamelijk vrouwen treft, gebeurt het ook bij mannen. Iedereen moet erop voorbereid zijn om iets te zien dat ze misschien niet willen zien tijdens het online daten.

9. Online Chemie Kan Betekenisloos Zijn

Ben je een online Casanova? Ken je je weg rond een toetsenbord en kun je precies op het juiste moment het juiste zeggen? Dat is een vaardigheid op zich, maar wees voorzichtig dat online chemie betekenisloos kan zijn en niet noodzakelijkerwijs vertaalt naar echte vonken.

Bij online daten heb je alle tijd van de wereld om het perfecte antwoord te bedenken.

Als je elkaar ontmoet, zal je misschien niet de fysieke aantrekkingskracht voelen die je online wel voelde.

10. Je Kunt Opgelicht Worden

tinder scam

Iets waar je heel alert op moet zijn, is opgelicht worden tijdens online daten. Iedereen is vatbaar voor een online-oplichting, hoewel oudere mensen kwetsbaarder zijn en daarom grotere doelwitten.

Of de oplichter nu meteen een chat opent door je te vragen een dubieuze website te bezoeken, of het lange spel speelt om geld van je te krijgen, online daten is niet veilig voor oplichters.

Om veilig te blijven, lees ons advies over hoe je een online dating oplichter kunt herkennen en vermijden.

Hoe Nieuwe Vrienden en Potentiële Partners te Vinden

Dat zijn alle redenen waarom online daten zuigt voor zowel mannen als vrouwen. Dat gezegd hebbende, als je wilt beginnen met online daten, hopelijk heb je een positieve ervaring – volg onze online dating tips voor een helpende hand.

Als je niets dan slechte ervaringen hebt gehad met online daten, moet je Tinder verwijderen en een van deze alternatieven proberen om nieuwe vrienden te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231228 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views