Meditatie oefening 4

De krachtige Meditatie oefening 4522 keer gelezen sinds
2
minuten leestijd
2
minuten leestijd
522 keer gelezen sinds

0
(0)

We gaan dit keer voor de no-nonsense Meditatie oefening 4. Geen kussentjes, geen kaarsen, geen muziek. Telefoon eruit, deurbel eruit en ramen dicht. Daglicht of een klein lampje is OK.

Beginnen met Meditatie oefening 4

Ga recht zitten met je benen gestrekt en de rug van je handen op je dijbenen. Voeten en knieën raken elkaar niet. Ga op de grond, op de bank of op je bed zitten met een goede steun voor je rug en houdt je hoofd vrij van de muur (goed recht) Bereidt je voor op je meditatie door 3 minuten je gedachten van de dag even te passeren en te parkeren. Sluit je ogen. Spreek in jezelf uit: Dit is een diepe, fijne en rustige meditatie.

Doe dat een keer of drie. Pak een whiteboard voor de geest en maak een tekening van een bloem, een huis of een dier. Mag van alles zijn. Neem je voor dat iedere keer dat je tekening wordt onderbroken door een gedachte die niet bij het tekenen hoort, je het whiteboard wist en opnieuw begint. Zo leer je je onderbewustzijn zich te concentreren op een niet-alledaagse bezigheid. Heb je de tekening (eindelijk) af, merk je al dat je in een ander staat van bewustzijn bent aangekomen.

Houdt dat vast met al je vermogens. Probeer zo lang mogelijk van de stilte te genieten en ga langzaam maar zeker alle positieve dingen in je leven naar het epicentrum van je stilte-moment toe te trekken. Voel je dankbaar en laat dat gevoel helemaal door je heen stromen. Dit kan je zo lang doen als je wilt. Op het moment dat je weer “terug” wilt, beweeg je een voor een je vingers, dan je tenen, dan je handen en je voeten. Je beweegt je armen en je benen en dan doe je je ogen open en kijk om je heen. “O ja ik ben in de slaapkamer” (of waar je dan ook bent).

Geniet van je rustige “hoofd” en ga niet meteen in actie komen en allerlei klusjes gaan doen of zo. Neem een glas water en hou je voor de eerst komende 30 minuten rustig. Doe maar eens, dus niet proberen, maar gewoon doen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Persoonlijkheidstesten

Libido Test Voor Mannen
vorm voorkeurstest
Doe de ADHD test