De Echte Reden Waarom Mannen Daten Met Jongere Vrouwen

De Echte Reden Waarom Mannen Daten Met Jongere Vrouwen Volgens Mij322 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
322 keer gelezen sinds

0
(0)

Laatst heb ik met een vriendin van 43 afgesproken voor een drankje. Ze was kort daarvoor gescheiden van haar man. (Het was eigenlijk meer een feestdrankje, want haar ex was echt lastig.)

Nadat ze de verschrikkelijke details van de laatste paar jaar voor de scheiding had verteld, vroeg ik haar: “En nu, blijven jullie op goede voet met elkaar?” Ze hadden twee kinderen samen, dus het is belangrijk om redelijk respectvol met je ex-partner om te gaan als je co-ouderschap hebt vanuit twee verschillende huizen.

Ze zuchtte diep en zei: “Nou ja, behalve dat ik niet kan geloven dat hij alweer aan het daten is, een maand nadat de papieren waren ondertekend.” Ik rolde ook met mijn ogen. De man had waarschijnlijk nog niet eens begonnen met het herstellen van de dingen die de scheiding in de eerste plaats hadden veroorzaakt.

Maar toen haalde ze haar telefoon tevoorschijn om me een foto van hen te laten zien. Ze zei: “En dan dit – ze is pas 26. Ik bedoel, hoe kan een vrouw als ik daarmee concurreren?”

En ik zag het verhaal dat ze in haar hoofd vertelde: “Ik ben over mijn hoogtepunt heen, dus mannen zullen me niet meer willen als ze iemand veel jonger kunnen krijgen.”

Om mijn antwoord te beginnen, mijn vriendin is absoluut een knappe vrouw. Ze trekt overal waar ze gaat de aandacht. Ik verzekerde haar dat ze niet op enig “uiterlijk” nadeel is ten opzichte van een 26-jarige.

Maar het grotere punt dat ik maakte, is: dat is niet waarom de meeste mannen jongere vrouwen daten. (Natuurlijk, voor sommigen is dat wel zo.) Maar voor veel mannen gaat het om iets anders. Er is iets heel anders dat oudere mannen krijgen van het daten met jongere vrouwen.

En veel mannen zijn zich niet eens bewust van wat dat “iets anders” is. Maar ik zie het constant. En verdomme, ik ben er zelf ook voor gevallen toen ik met iemand veel jonger dan ik uitging. Er was iets anders dat ik eruit haalde. En het was zeker nog steeds iets oppervlakkigs.

En hier is wat oudere mannen leuk vinden aan het daten met jongere vrouwen: jongere vrouwen zijn veel gemakkelijker te imponeren. Dat is het geheim. Want mannen vinden het geweldig om bewonderd te worden. Het is de grootste verslaving voor ons.

En een jongere vrouw is veel meer onder de indruk van een oudere man dan een vrouw van zijn leeftijd.

Jongere vrouwen zijn dol op de prestaties van die man. Ze bewonderen zijn carrière (of meer specifiek, zijn geld). Hun ogen worden groot als hij in een op maat gemaakt pak verschijnt.

Ze voelen zich alsof ze VIP-toegang hebben gekregen als ze zijn luxueuze, goed ingerichte huis of loft in de binnenstad binnenlopen. Ze staan versteld van zijn drie startnummers van de New York City Marathon aan de muur.

En om duidelijk te zijn, ik bekritiseer jongere vrouwen niet voor deze reacties. Dit is geen oordeel. Sterker nog, ik begrijp het volledig.

Want deze oudere mannen bezitten kwaliteiten die geen van de mannen van de leeftijd van die jongere vrouwen bezit. Een vriendin van 27 legde het zo uit waarom ze eigenlijk liever oudere mannen date: “Waarom zou ik een man van mijn leeftijd willen daten?

Hij heeft waarschijnlijk drie huisgenoten, zijn appartement is een puinhoop met meubels die hij op straat heeft gevonden, hij kleedt zich als een student, hij heeft geen pak, hij weet niets van een wijnkaart, hij kan niet dansen op een bruiloft, hij koopt nooit bloemen voor me. Een oudere man doet al die dingen wel. Hij is attent, hij heeft zijn zaken op orde – een “echte man”, voegde ze eraan toe.

Maar het resultaat is dat een oudere man een oneerlijk voordeel krijgt. Want weet je wat de andere kant van deze medaille is? Ze kan ook niet door zijn onzin heen kijken. Ja, ik zei het; een oudere man kan een jongere vrouw veel gemakkelijker voor de gek houden.

Ze is zo druk bezig met het bewonderen van de glanzende buitenkant van hun relatie dat ze misschien niet merkt dat hij eigenlijk andere vrouwen aan het daten is. Of dat hij haar intelligentie subtiel beledigt door haar standpunten tijdens het diner te weerleggen.

Of haar manipuleert als ze vermoedt dat hij met iemand anders flirt, maar hij zegt: “Het is gewoon je verbeelding.” Of dat het gesprek van de avond veel meer over zijn ambities en activiteiten gaat dan over die van haar.

Want helaas heeft een jongere vrouw – een jonger persoon – niet de door ervaring opgedane tools om onzin te detecteren zoals een ervaren 43-jarige vrouw (persoon) dat zou hebben.

En dat is waarom oudere mannen vaak geen oudere vrouwen willen daten; een oudere vrouw kan veel sneller door hen heen kijken. Ze zal hem op zijn gedrag aanspreken. Ze kan manipulatief gedrag herkennen, of een gebrek aan volledige eerlijkheid.

Ze kan passief-agressief gedrag herkennen. Ze zal het niet tolereren als ze wordt genegeerd. En ze is niet zo onder de indruk van zijn nieuwe BMW-5-serie als een 26-jarige. Ze heeft geleerd dat geld niet altijd geluk brengt, en dat vaak de mensen die het verwerven dat deden door meedogenloos egoïstisch of corrupt te zijn.

Dus ik zei dit allemaal tegen mijn vriendin van 43, en ze antwoordde: “Oh.. Dus het is nog steeds een beetje zielig, maar gewoon op een andere manier.” Precies.

Nu, zeker, ik generaliseer hier, en ieder van ons kent waarschijnlijk wel een stel met een groot leeftijdsverschil dat echt goed bij elkaar past en geluk heeft gevonden. Ik geef toe dat het “kan” werken. Maar als je aan de “oudere” kant van de 30 bent, en je bent van streek dat een man van jouw leeftijd met iemand veel jonger date, wees dan niet boos.

Heb medelijden met hem. Hij beschermt gewoon zijn fragiele ego tegen kritiek. En ik zeg dit als een man die er zelf schuldig aan is geweest. Maar elke man die een echte volwassene is, verwelkomt een partner die geëvolueerd genoeg is om hun tekortkomingen aan te wijzen.

En hij zal het waarderen. Want elke echt geëvolueerde man weet dat we allemaal werken in uitvoering zijn, en het echte doel is om iemand te vinden die je helpt om de beste versie van jezelf te worden.

En een vrouw van 26? Nou, zij is er gewoon om de oudere mannen te overladen met nutteloze complimenten en bewondering. Het gaat er namelijk allemaal om dat zij de mannen geven waar ze zo naar verlangen: validatie. Ze geeft de oudere man de bewondering die misschien de rest van de wereld hem al te lang heeft onthouden – of het nu van zijn ouders is, van zijn werk, van zijn ex-vrouw, of van het universum in het algemeen.

De aantrekkingskracht van een oudere man op een jongere vrouw heeft veel minder te maken met haar uiterlijk dan met hoe zij tegen hem opkijkt. Maar de man die je echt wilt daten is niet op zoek naar een ego-boost. Hij is op zoek naar een gelijkwaardige partner. Iemand die hem helpt om zijn beste zelf te zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken