Your brain on food: how chemicals control your thoughts and feelings

Your Brain On Food: How Chemicals Control Your Thoughts And Feelings – Boekbespreking

Je brein onder invloed van voedsel neemt je mee door hoe bepaalde voedingsmiddelen het gedrag van neuronen beïnvloeden en hoe deze veranderingen invloed kunnen hebben op je gedrag. Hoewel dit boek gericht is op mensen met kennis van scheikunde en biologie, worden er verschillende gedetailleerde verwijzingen gemaakt naar anatomische gebieden en chemische structuren. Het heeft een fantastische introductie die je stap voor stap vertrouwd maakt met de complexiteit van de menselijke hersenen.

Ik was gefascineerd om te leren hoe het chronisch eten van vetten daadwerkelijk de manier kan veranderen waarop je brein voedsel waarneemt. Het boek zal je veel leren over waarom mensen eten – je zult ontdekken waarom we na een uitgebreide maaltijd altijd nog ruimte hebben voor een toetje, bijvoorbeeld. En wie had gedacht dat je onbewust anderen bij een buffet ervan weerhoudt om bij het eten te komen vanwege aangeboren primitieve instincten? In een wereld die geobsedeerd is door diëten, is dit boek ongelofelijk actueel.

Wenk beschrijft in het boek hoe herinneringen en verslaving worden beïnvloed en veroorzaakt door materialen die we consumeren, en bespreekt de trucs die onze geest met ons uithaalt na het eten van dergelijke stoffen. Een ander gedeelte over de ziekte van Alzheimer raakte me bijzonder en ik vond het fijn om meer te leren over de invloed van de ziekte op emoties. Terzijde, het boek had baat kunnen hebben bij extra diagrammen of chemische structuren, maar dit is slechts een kleine kritiekpunt.

Ik heb echt genoten van het lezen van dit boek en was blij eindelijk een stuk te vinden dat de impact van voeding bespreekt zonder de waarheid te overdrijven om een ‘wonderproduct’ te verkopen.

Koop “ Your brain on food: how chemicals control your thoughts and feelings” op Bol.com