Image

Zitten is het Nieuwe Roken en is een Gevaar voor Je Carrière19 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
19 keer gelezen sinds

0
(0)

Je hebt het vast al eerder gehoord. We brengen het grootste deel van onze wakkere uren op het werk door, en velen spenderen de meerderheid van hun tijd aan een bureau voor een computer. Om nog maar te zwijgen over de uren die we doorbrengen met reizen naar het werk in een auto, vliegtuig, trein of bus — zittend. De sedentaire levensstijl vormt een gevaar voor onze gezondheid en kan ook onze carrièrevooruitgang in de weg staan.

Volgens een artikel op WebMD door Lisa Fields, is er een prijs voor te veel zitten:

Een groeiend aantal onderzoeken toont aan dat lange perioden van fysieke inactiviteit je risico op het ontwikkelen van hartziekten, diabetes, kanker en obesitas verhogen.

Er zijn gemakkelijke manieren om actiever te zijn op het werk, wat je productiviteit en je hartslag tijdens het werk zal verhogen. Ik ben nog steeds een fan van mijn Fitbit-apparaat, dat mijn dagelijkse stappen volgt en mij verantwoordelijk houdt voor mijn mobiliteit. Dit heeft mij ook een nieuwe blik gegeven in mijn sterke eigenschappen.

Fitness Is een Concurrentievoordeel

Ashley Tappan, een zakelijk consultant met 16 jaar ervaring en triatleet, mede-oprichter van het “Fit to Lead” programma bij haar bedrijf Insigniam, blogt over het toenemende bewijs dat fitness gelinkt is aan carrièresucces en transformationeel leiderschap. Ze beweert dat fitness (op alle niveaus) een zakelijk voordeel creëert op de werkplek.

Tappan gelooft dat fitness niet langer “leuk om te hebben” is en alleen voor atleten. Fitness biedt een voordeel en kan steeds meer een vereiste worden voor leiders in het bedrijfsleven. Van het ontwikkelen van uithoudingsvermogen en een sterke werkethiek tot het aangaan van nieuwe uitdagingen en jezelf pushen voorbij je waargenomen beperkingen. Fitness vertaalt zich direct van je welzijn naar je carrière.

Carrièrevooruitgang als Totaalplaatje

Je hoeft geen triatleet te zijn om de voordelen van carrière fitness te benutten. Meedoen is wat het meest telt. Behandel je lichaam, aangezien het het enige is dat je hebt, met waardigheid en respect en de beweging die het nodig heeft om gezond te blijven.

De uitdrukking zitten is het nieuwe roken versterkte mijn besef dat ik de controle heb over hoe ik mijn lichaam behandel op het werk en daarbuiten. Nu het nieuwe jaar nadert, zullen velen zich inschrijven voor uitgebreide afval- en oefenregimes. Als dat voor jou werkt — ga ervoor. Maar ik moedig je aan om nu al te beginnen door simpelweg meer op te staan en rond te lopen tijdens je werkdag.

Laat Je Creatieve Sappen Stromen

Ik ben recent een voorstander geworden van wandelvergaderingen, en ik sluit me aan bij een steeds groter wordende groep die toegewijd is om op te staan en het kantoor uit te gaan om al bewegend te vergaderen. Feet First, een website die wandelvriendelijke gemeenschappen promoot, herleidt de wandelvergadering terug naar het oude Griekenland en de peripatetische lesmethode van Aristoteles, lopend lesgeven.

Een recente studie van de Stanford University vond dat de creatieve output van een persoon gemiddeld met 60 procent toenam tijdens het lopen — ongeacht of dit binnen of buiten was. Dus, niet alleen is de wandelvergadering voordelig voor je gezondheid — het kan ook nieuwe ideeën en probleemoplossingen bevorderen.

Hier zijn vijf goede redenen om wandelvergaderingen in je werkdag te integreren volgens Ronnie Citron-Fink van Planet Green:

  1. • Wandelen en praten naast elkaar doorbreekt hiërarchische werkonderscheidingen en stelt mensen op hun gemak — wat een positieve werkgeest bevordert.
  2. • Het kantoor uitgaan biedt meer vertrouwelijkheid en minder onderbrekingen.
  3. • Verschillende omgevingen inspireren nieuwe ideeën en stimuleren creativiteit.
  4. • Wandelen verbrandt calorieën en stimuleert de zuurstoftoevoer rond het lichaam. Dit kan helpen de hersenfunctie te verhogen en problemen sneller op te lossen.
  5. • Contact met de natuur — frisse lucht en licht krijgen — verbetert het algehele welzijn.

Als zelfverklaarde liefhebber en drager van hoge hakken, houd ik een extra paar sneakers op kantoor zodat ik altijd klaar ben voor een wandelvergadering. Actief blijven op het werk hoeft mijn carrière stijl of mijn garderobe niet in de weg te staan.

Dood door Vergaderingen

Onlangs hoorde ik Chip Conley, bekende spreker, auteur, gedachteleider en hoofd van de wereldwijde gastvrijheid voor Airbnb, praten over het belang van het creëren van een ambiance voor vergaderingen, workshops en bedrijfsretraites. De muffe vergaderruimte met tl-verlichting kan creativiteit, energie en resultaten verstikken. Overweeg om het kantoor uit te gaan en naar een nieuwe locatie buiten de site te gaan om je team energie te geven en ze in beweging te krijgen.

Je hoeft geen fortuin uit te geven. Wees creatief, overweeg ruilen met lokale ondernemers en investeer in de creativiteit van je medewerkers door een vergaderomgeving te bieden die hen in staat stelt te schitteren. Als je echt slim bent, kies je een locatie waar ze naartoe kunnen lopen!

De mantra — Geniet van Je Carrière. Houd van Je Leven! — is nu meer dan ooit waar. Sta op en beweeg tijdens je werkdag en daarna. Het leven is al kort genoeg en je verdient het om je lichaam op het werk en daarbuiten te eren. Stap voor stap kun je naar een actievere levensstijl en een productievere carrière bewegen. Kom in beweging!

Caroline Dowd-Higgins schreef het boek “This Is Not the Career I Ordered” nu in de tweede editie, en onderhoudt de blog over carrière “heruitvinding” met dezelfde naam. Ze is directeur van Professionele Verrijking bij de Alumni Associatie van de Indiana University en draagt bij aan AOL Jobs, CNN Money, het Britse online tijdschrift – The Rouse en More Magazine online. Ze werkt aan een tv-serie over carrière- & levenskracht voor vrouwen en host de internationale podcastserie Your Working Life – bekijk het op iTunes. Volg haar op Facebook, LinkedIn, en Twitter.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231231 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023943 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023601 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023665 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211771 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211039 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021828 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021569 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211156 views