Sportstech HGX100 - krachtstation - homegym - multifunctioneel - dipstation

Mijn Ervaringen Met 3 Verschillende Homegyms / Krachtstations209 keer gelezen sinds
13
minuten leestijd
13
minuten leestijd
209 keer gelezen sinds

0
(0)

Ik ben al een tijdje op zoek naar een homegym voor thuis, zodat ik lekker kan trainen zonder dat ik een sportschoolabonnement nodig heb. Ik heb de afgelopen tijd drie verschillende homegyms uitgeprobeerd om te kijken welke het beste bij mijn wensen past.

Dione Krachtstation Homegym HG5

De eerste die ik heb geprobeerd is de Dione Krachtstation Homegym HG5. Deze heeft een zeer gunstige prijs van €699,95. Hij weegt 190 kg en er zitten standaard 65 kg aan gewichten bij, die uit te breiden zijn tot 100 kg. Er zijn maar liefst 44 verschillende oefeningen mogelijk voor armen, borst, rug, schouders, buik en benen.

Ook leuk is dat er een bokszak bij zit ter waarde van €79,95. Het maximale gebruikersgewicht is 120 kg. Wat mij opviel aan de Dione is dat hij behoorlijk robuust gebouwd is. Alles voelt stevig en stabiel aan tijdens het trainen. Ook al tilde ik zwaardere gewichten, toch stond hij stabiel op de grond. De vele oefenmogelijkheden zijn echt een pré, zodat ik mijn hele lichaam kan trainen op één apparaat.

Wat wel jammer is, is dat er niet echt een duidelijke gebruiksaanwijzing bij zit. Er zit alleen een klein blaadje met wat kleine tekeningetjes bij. Een uitgebreide handleiding had ik wel fijn gevonden. Verder ben ik heel tevreden over deze homegym!

De afmetingen van het krachtstation, L 218 x B 225 x H 232 cm, maken het geschikt voor vrijwel elke ruimte in je huis. Bovendien kan het door meerdere personen tegelijkertijd gebruikt worden, waardoor het ideaal is voor gezinnen die samen willen trainen.

Het Dione Krachtstation Homegym HG5 is gemaakt van gegalvaniseerd staal, wat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit tijdens je workouts. Het maximale gebruikersgewicht is 120 kg en het totaalgewicht van het krachtstation is 191 kg.

Met een hoge klantbeoordeling van 4,4/5 sterren uit 25 reviews laat het Dione Krachtstation Homegym HG5 zien dat het niet alleen populair is, maar ook van goede kwaliteit is. De gebruikers prijzen vooral de stevigheid, veelzijdigheid en duurzaamheid van dit krachtstation. Het is een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig krachtstation voor thuisgebruik.

Voordelen:

 • Meer dan 44 verschillende oefeningen voor een complete lichaamstraining
 • Verstelbare en uitbreidbare gewichten tot 100 kg
 • Wordt geleverd met een bokszak ter waarde van €79,95
 • Gemaakt van gegalvaniseerd staal voor duurzaamheid
 • Kan door meerdere personen tegelijkertijd gebruikt worden

Nadelen:

 • Maximaal gebruikersgewicht van 120 kg kan beperkend zijn voor sommige gebruikers

Al met al biedt het Dione Krachtstation Homegym HG5 een uitstekende combinatie van functionaliteit, kwaliteit en veelzijdigheid voor thuisgebruik. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, dit krachtstation zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Hier verkrijgbaar

Dione Krachtstation Homegym HG5 | bol.com


De tweede homegym die ik heb uitgeprobeerd is de Sportstech HGX200. Deze is met een prijs van €1.099 iets duurder dan de Dione. Het gewicht is 166 kg en er zitten standaard al gewichten van 128 kg bij. Net als bij de Dione zijn er meer dan 45 oefeningen mogelijk voor het hele lichaam.

Sportstech HGX200 – krachtstation – power tower – fitnessstation |Bol.com

De Sportstech voelt zeer stabiel en stevig aan tijdens het trainen. De constructie is gemaakt van hoogwaardig staal en voelt erg solide aan. Doordat de voeten extra breed zijn, staat hij stabiel op de grond. De kwaliteit van de materialen is duidelijk hoger dan bij de Dione.

Zo zijn de handgrepen bekleed met een zacht materiaal en voelt de bekleding comfortabel aan. Er zit ook een stap-machine bij voor cardio training. Een nadeel vond ik dat je voor sommige oefeningen echt de handleiding nodig hebt, want anders is het niet meteen duidelijk hoe je het apparaat moet instellen. Maar de handleiding is gelukkig heel duidelijk.

Het Sportstech HGX200 krachtstation is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en biedt talloze mogelijkheden om je hele lichaam te trainen. Of je nu je biceps, rug, benen, buik, schouders of billen wilt trainen, dit krachtstation heeft alles wat je nodig hebt. Het is een veelzijdig fitnessapparaat dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Sportstech HGX200 - krachtstation - power tower - fitnessstation | bol.com

Bij de Sportstech HGX200 zijn er verschillende voordelen en enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Enkele voordelen zijn:

 • Meer dan 45 trainingsvarianten
 • Volledige lichaamstraining
 • Hoogwaardige materialen en robuuste constructie

Enkele aandachtspunten zijn:

 • Groot formaat en gewicht
 • Hogere prijsklasse

Ondanks de aandachtspunten wegen de voordelen van het Sportstech HGX200 krachtstation zwaarder en maakt het tot een uitstekende keuze voor iedereen die serieus aan zijn fitness wil werken.

Dus, als je op zoek bent naar een veelzijdig en duurzaam krachtstation voor thuisgebruik, dan is de Sportstech HGX200 de ideale keuze. Met meer dan 45 trainingsvarianten, hoogwaardige materialen en een stevige constructie, biedt dit krachtstation alles wat je nodig hebt om je fitnessdoelen te bereiken. Investeer in jezelf en begin vandaag nog met trainen met de Sportstech HGX200.

Kijk voor de actuele prijs


Als laatste heb ik de Sportstech HGX100 uitgeprobeerd. Deze kost €799,95 en weegt 128 kg. Er zitten standaard al 128 kg aan gewichten bij. Net als de andere twee biedt deze homegym training voor het hele lichaam met meer dan 30 oefeningen.

portstech HGX100 – krachtstation – homegym – multifunctioneel – dipstation | bol.com

De HGX100 voelt stabiel en stevig aan, al merk je wel dat het iets minder robuust is dan de HGX200. Maar voor de zeer scherpe prijs is de kwaliteit echt heel goed. Ik vond het prettig trainen op deze homegym.

Wel viel het me op dat je voor sommige oefeningen echt tegen de maximale lengte zit als je lang bent. Ik ben 1.85m en voelde me net iets te groot voor dit model. Ook de bijgeleverde gewichten van 128 kg zijn aan de lichte kant voor iemand van mijn postuur.

Sportstech HGX100 - krachtstation - homegym - multifunctioneel - dipstation

Het Sportstech HGX100-krachtstation is speciaal ontworpen om thuis te trainen. Met dit multifunctionele apparaat kun je verschillende spiergroepen targeten en je kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, dit krachtstation biedt meer dan 30 verschillende trainingsmogelijkheden om aan al je fitnessbehoeften te voldoen.

Wij zijn dol op het Sportstech HGX100-krachtstation omdat het alle essentiële functies biedt die je nodig hebt voor een effectieve thuistraining. Het apparaat is compact en neemt niet veel ruimte in beslag, waardoor het perfect is voor gebruik in kleinere woningen of appartementen. Bovendien kan het krachtstation individueel worden ingesteld, zodat je het kunt aanpassen aan jouw lichaamsbouw en trainingsvoorkeuren.

Het Sportstech HGX100-krachtstation is ontworpen om je een volledige lichaamstraining te bieden zonder dat je naar de sportschool hoeft te gaan. Met meer dan 30 verschillende trainingsmogelijkheden, zoals trekken, bankdrukken, biceps-curls en dippen, kun je elke spiergroep effectief trainen. Dit krachtstation is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een stabiele constructie, waardoor het duurzaam en veilig in gebruik is.

Het apparaat wordt geleverd met gedetailleerde instructies en alle benodigde montagematerialen, zodat je het eenvoudig kunt monteren en direct kunt beginnen met trainen. Bovendien is het krachtstation ruimtebesparend, zodat je het gemakkelijk kunt opbergen wanneer je het niet gebruikt.

De kwaliteit van het Sportstech HGX100-krachtstation is uitstekend. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. De stabiele constructie zorgt voor veiligheid tijdens het trainen en het apparaat voelt stevig aan. De fitnessapparatuur van Sportstech staat bekend om hun degelijkheid en betrouwbaarheid, en de HGX100 is geen uitzondering op deze reputatie.

 • Multifunctioneel apparaat voor een volledige lichaamstraining

 • Meer dan 30 verschillende trainingsmogelijkheden

 • Compact en ruimtebesparend ontwerp

 • Individueel instelbaar voor optimale training

 • Hoogwaardige materialen en stabiele constructie

 • Eenvoudig te monteren en te gebruiken

 • Relatief hoge prijs van €1159

Al met al is het Sportstech HGX100-krachtstation een geweldige keuze voor thuisfitness. Met zijn veelzijdigheid, duurzame constructie en gebruiksvriendelijkheid biedt het alles wat je nodig hebt om je fitnessdoelen te bereiken. Of je nu je spieren wilt versterken, je uithoudingsvermogen wilt verbeteren of gewoon een gezonde levensstijl wilt behouden, dit krachtstation zal je zeker niet teleurstellen.

Kijk bij Bol.com


Vergelijking van de Sportstech HGX200, Sportstech HGX100 en Dione Krachtstation Homegym HG5

Specificaties:

Specificaties Sportstech HGX200 Sportstech HGX100 Dione Krachtstation Homegym HG5
Trainingsmogelijkheden Meer dan 45 Meer dan 30 Meer dan 44
Spiergroepen Biceps, rug, benen, buik, schouders, billen Verschillende spiergroepen Armen, schouders, borst, rug, buik, benen
Constructie Robuuste constructie Stabiele constructie Gemaakt van gegalvaniseerd staal
Afmetingen 2116 x 1756 x 2196 mm Niet gespecificeerd L 218 x B 225 x H 232 cm
Gewicht 155,1 kg Niet gespecificeerd 191 kg
Gewichten Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd Tot 100 kg
Gebruikersgewicht Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd Maximaal 120 kg
Inclusief accessoires Gebruiksaanwijzing, voetmanchetten, trekstangen Niet gespecificeerd Bokszak ter waarde van €79,95
Prijs €1049,- €1159,- €699,95
Klantbeoordeling (van 5 sterren) Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd 4,4/5 sterren uit 25 reviews

De Sportstech HGX200 is een krachtstation met meer dan 45 trainingsvarianten, terwijl de Sportstech HGX100 meer dan 30 trainingsmogelijkheden biedt en de Dione Krachtstation Homegym HG5 meer dan 44 verschillende oefeningen mogelijk maakt.

Het Sportstech HGX200-krachtstation biedt trainingsmogelijkheden voor biceps, rug, benen, buik, schouders en billen, terwijl de andere twee krachstations verschillende spiergroepen trainen.

Wat betreft de constructie is de Sportstech HGX200 voorzien van hoogwaardige materialen en een robuuste constructie. De Sportstech HGX100 heeft ook een stabiele constructie en is ruimtebesparend. De Dione Krachtstation Homegym HG5 is gemaakt van gegalvaniseerd staal, wat zorgt voor duurzaamheid.

Wat betreft afmetingen is de Sportstech HGX200 2116 x 1756 x 2196 mm en heeft een gewicht van 155,1 kg. De afmetingen van de Sportstech HGX100 en Dione Krachtstation Homegym HG5 zijn niet gespecificeerd, maar de Dione Krachtstation Homegym HG5 heeft een totaalgewicht van 191 kg.

De gewichten zijn niet gespecificeerd voor de Sportstech HGX200 en Sportstech HGX100, maar kunnen mogelijk individueel worden ingesteld. De Dione Krachtstation Homegym HG5 heeft instelbare gewichten die uitbreidbaar zijn tot 100 kg.

De prijzen van de Sportstech HGX200 en Sportstech HGX100 zijn respectievelijk €1049,- en €1159,-. De prijs van de Dione Krachtstation Homegym HG5 is €699,95.

De Dione Krachtstation Homegym HG5 heeft een bokszak ter waarde van €79,95 inbegrepen. De Sportstech HGX200 wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing, voetmanchetten en trekstangen, terwijl de Sportstech HGX100 geen specifieke accessoires vermeldt.

De Dione Krachtstation Homegym HG5 heeft een hoge klantbeoordeling van 4,4/5 sterren uit 25 reviews, terwijl de klantbeoordelingen van de andere twee producten niet zijn gespecificeerd.

Conclusie

Bedankt voor het lezen van deze review van de Sportstech HGX200, Sportstech HGX100 en Dione Krachtstation Homegym HG5. Deze drie fitnessstations zijn allemaal beschikbaar op bol.com.

Sportstech HGX200 – krachtstation

Het Sportstech HGX200 krachtstation is een uitstekende keuze voor serieuze fitnessliefhebbers. Met zijn veelzijdige functies, zoals de optrekstang, dipstation en gewichtsschijven, biedt het krachtstation een complete workout voor het hele lichaam. De weerstand kan worden aangepast aan jouw niveau, waardoor dit krachtstation geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters. Een nadeel is dat de montage wat ingewikkeld kan zijn, maar eenmaal opgezet biedt de Sportstech HGX200 ongeëvenaarde kwaliteit en functionaliteit.

Sportstech HGX100 – krachtstation

Voor wie op zoek is naar een multifunctioneel en compact krachtstation is de Sportstech HGX100 een goede keuze. Met zijn dipstation, optrekstang en verstelbare zitting biedt dit krachtstation verschillende oefenmogelijkheden. Het is ideaal voor thuisgebruik en neemt niet veel ruimte in beslag. Echter, sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de stabiliteit van het krachtstation niet optimaal is. Desondanks is de Sportstech HGX100 een goede optie voor beginners en mensen die graag thuis willen trainen.

Dione Krachtstation Homegym HG5

Het Dione Krachtstation Homegym HG5 is een betaalbaar en compact fitnessstation dat geschikt is voor mensen die willen beginnen met krachttraining. Het heeft een eenvoudig ontwerp met basic functies, zoals een optrekstang en een beensteun. Hoewel het krachtstation enigszins beperkt is in vergelijking met de Sportstech modellen, biedt het nog steeds voldoende mogelijkheden om verschillende spiergroepen te trainen. Een nadeel is dat de duurzaamheid van het krachtstation soms wordt betwijfeld. Toch is de Dione Krachtstation Homegym HG5 een goede keuze voor beginners met een beperkt budget.

Aanbeveling 1ste plaats

Alles overziende ben ik het meest te spreken over de Sportstech HGX200. Hoewel deze met €1.099 het duurst is, krijg je echt kwaliteit voor je geld. De constructie is erg robuust en voelt zeer stabiel aan. Er zitten standaard al 128 kg gewichten bij, die voor mij ruim voldoende zijn.

Het grote aantal oefeningen zorgt voor veel variatie in mijn trainingen. De afwerking en materialen zijn echt van uitstekende kwaliteit. Ik ben erg tevreden over deze aankoop en kan de HGX200 van harte aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief goede en veelzijdige homegym!

Tweede en Derde plaats

Voor mensen die graag thuis willen trainen en een compact krachtstation nodig hebben, is de Sportstech HGX100 een goede keuze. Het biedt verschillende oefenmogelijkheden, maar let op de stabiliteit van het apparaat.

Voor beginners met een beperkt budget is de Dione Krachtstation Homegym HG5 een betaalbare optie. Hoewel de functionaliteit en duurzaamheid beperkter zijn, biedt het nog steeds voldoende mogelijkheden om te trainen.

Homegym Voordelen Nadelen
Dione Krachtstation Homegym HG5
 • Gunstige prijs van €699,95
 • 190 kg gewicht
 • 44 oefeningen mogelijk
 • Bokszak bijgeleverd
 • Robuuste constructie
 • Weinig uitleg bijgeleverd
Sportstech HGX200
 • 166 kg gewicht
 • 45 oefeningen mogelijk
 • Zeer stabiele constructie
 • Comfortabele materialen
 • Duidelijke handleiding
 • Prijs van €1.099 iets hoger
Sportstech HGX100
 • 128 kg gewicht
 • 30 oefeningen mogelijk
 • Goede prijs van €799,95
 • Mindere kwaliteit dan HGX200
 • Aan de korte kant voor lange mensen
 • Gewichten aan de lichte kant

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Persoonlijkheidstesten

Doe de ADHD test
De Stress test
Libido Test Voor Mannen