7 Robuuste Strategieën om het Liefdesleven te Vinden of te Behouden dat Je Echt Verdient

7 Robuuste Strategieën om het Liefdesleven te Vinden of te Behouden dat Je Echt Verdient143 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
143 keer gelezen sinds

5
(3)

Liefde is het mooiste gevoel ter wereld. Het verbindt ons en houdt ons samen. Het kan je naar grote hoogten brengen, maar ook in een oogwenk naar de grond laten vallen. Als je van de verkeerde persoon houdt, zul je nooit de ware vreugde van echte liefde vinden.

Het is als een tweesnijdend zwaard dat je wereld kan verbrijzelen als de persoon van wie je houdt je liefde niet waardeert. Het wordt een verslaving; je achtervolgt ze intensiever om hun liefde te krijgen, maar uiteindelijk voel je je leger en meer gebroken. Hoe meer je verlangt, hoe meer je je waardigheid en zelfrespect verliest. Je houdt van hem of haar vanuit het diepst van je hart, maar zij negeren je, beledigen je misschien wel en maken je daarmee onbelangrijk.

7 Robuuste Strategieën om het Liefdesleven te Vinden of te Behouden dat Je Echt Verdient

De Kracht van Onafhankelijkheid

Maar hier is de rauwe waarheid: je hoeft geen gevangene te zijn van dit verlangen. Het is tijd om het script om te draaien. In dit blog vertel ik je zeven best wel harde psychologische strategieën om deze rollen om te draaien.

Regel 1: Wees Zuinig met Je Aandacht

Geef je aandacht niet zomaar weg. Laat ze je aandacht verdienen en iets ervoor teruggeven. Geef je aandacht niet aan jan en alleman, het is waardevol. Als je het zomaar weggeeft, zien ze het niet als iets speciaals. Je moet ze ervoor laten werken. Jouw tijd, jouw focus en jouw energie moeten verdiend worden, niet zomaar weggegeven worden. Dit gaat niet over gemeen zijn, maar over respect. Respecteer jezelf en dit zorgt ervoor dat anderen jou ook respecteren.

Regel 2: Stop met Te Veel Investeren

Stop met te veel inspanning in relaties te steken, laat ze zelf ook investeren om de relatie gaande te houden. Het is tweerichtingsverkeer. Je hebt te veel moeite gedaan en dat moet veranderen. Je moet niet de enige zijn die initiatief neemt, die plannen maakt of die de boel levend houdt. Dat is uitputtend en oneerlijk. Laat ze ook een eerste stap zetten. Ze moeten laten zien dat ze net zo betrokken zijn als jij. Dit gaat niet over spelletjes spelen, maar over het hebben van een eerlijke, evenwichtige relatie waar beide partijen gelijkwaardig bijdragen.

7 Robuuste Strategieën om het Liefdesleven te Vinden of te Behouden dat Je Echt Verdient

Wees Sterk en Onafhankelijk

Regel 3: Maak Duidelijk dat Je Ze Niet Nodig Hebt

Maak duidelijk dat je ze niet nodig hebt en dat je met of zonder hen een gelukkig leven kunt leiden. Laat zien dat je hen niet nodig hebt; dat is een krachtige zet. Wanneer je laat zien dat je gelukkig bent op je eigen, ben je niet wanhopig en wacht je niet op hen om je dag te maken. Dat is aantrekkelijk, dat verdient respect.

Regel 4: Stop met Te Emotioneel Afhankelijk Zijn

Stop met te emotioneel afhankelijk van hen te zijn. Geen beroep meer op hen doen voor je emotionele balans geeft je superkracht. Emotioneel moet je je eigen anker zijn. Afhankelijk zijn van iemand anders voor je geluk of om je op te beuren als je down bent, dat is te veel controle weggeven. Begin je gevoelens zelf aan te pakken, bouw je emotionele kracht op.

7 Robuuste Strategieën om het Liefdesleven te Vinden of te Behouden dat Je Echt Verdient

Stel Grenzen en Waardeer Jezelf

Regel 5: Wees Klaar om Banden te Verbreken

Als je als onbelangrijk wordt behandeld, is het een moeilijke regel, maar essentieel. Je moet een duidelijke norm stellen voor hoe je behandeld wordt en als ze die norm niet kunnen halen, als ze je het gevoel geven dat je er niet toe doet, is het tijd om weg te lopen. Dit gaat niet over hard zijn, maar over jezelf waarderen.

Wees Zelfverzekerd en Onafhankelijk

Regel 6: Stop met Zoeken naar Bevestiging

Hun bevestiging en goedkeuring heb je niet nodig. Je waarde is niet gebaseerd op wat zij van je denken. Te vaak heb je naar hen gekeken voor een teken van goedkeuring. Het is tijd om daarmee te stoppen. Wanneer je stopt met wachten op hun goedkeuring, begin je jezelf te hervinden.

Regel 7: Laat Niet Altijd Zien Hoeveel Je van Ze Houdt

Laat ze verlangen naar jouw liefde en aandacht. Laat niet meteen al je liefde en zorg zien; het is alsof je je macht in een keer weggeeft. Houd een beetje achter, maak ze nieuwsgierig, laat ze maar een beetje werken voor je liefde.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken