alcohol mengt met seks

Dit gebeurt er als je alcohol mengt met seks1807 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
1807 keer gelezen sinds

0
(0)

Ontdek de waarheid achter hoe alcohol invloed heeft op je seksuele drang, prestatie en veiligheid met deze onthullende feiten en best practices.

alcohol en spijt

Het verhoogt je seksueel verlangen (ongeveer)

Een drankje of twee kan de opwinding verhogen, maar het is geen zekerheid. Als je alcohol mengt met seks, verhoogt dat het testosteronniveau bij vrouwen. Dit mannelijke geslachtshormoon speelt een rol in seksueel verlangen. Het kan een factor zijn in het feit dat vrouwen meer seksueel verlangen rapporteren bij het drinken.

Er is ook een element van hoge verwachting. Mensen associëren vaak drinken met lagere remmingen en het gevoel seksueler en zelfverzekerder te zijn. Het is een soort van een self-fulfilling prophecy: als je verwacht dat je gelukkig wordt als je drinkt, zal het waarschijnlijk gebeuren.

Het kan seksuele opwinding verhogen en verminderen

Sommige vrouwen kunnen meer interesse hebben in seks wanneer ze een paar drankjes hebben gehad, maar dat betekent niet dat hun lichamen er klaar voor zijn.

Bewijs toont aan dat hoewel alcohol vrouwen kan doen denken dat ze opgewonden zijn, te veel alcohol eigenlijk een negatief effect heeft op de fysiologie en de seksuele respons vermindert.

Wanneer het gaat om alcohol en seks, is matigheid de sleutel, volgens sommige rapporten. Bovendien, hoe meer je drinkt, hoe slechter je seksuele respons en fysieke opwinding zullen zijn.

Orgasmes zijn moeilijker te bereiken

Terwijl één drankje de bloedstroom daar niet kan beïnvloeden, kan één drankje te veel een fysiologische, cognitieve en gedragsmatige impact hebben die kan leiden tot alcohol-geïnduceerde orgasme-disfunctie.

Dit kan betekenen dat het langer duurt om tot een climax te komen en minder intense orgasmen te hebben. Dat is als je in staat bent om een orgasme te hebben.

Als je opgewonden bent, bereidt je lichaam zich voor op geslachtsgemeenschap door de bloedstroom naar je geslachtsorganen te verhogen, waardoor ze zwellen en zichzelf smeren. Te veel drinken kan deze fysiologische reacties stoppen en de vaginale vochtigheid bemoeilijken, waardoor er wrijving en schuring ontstaat.

Je neemt meer seksuele risico’s

Dit kan een goede zaak zijn, maar niet altijd. Terwijl alcohol is gelinkt aan grotere risico-nemen bij zowel mannen als vrouwen, lijkt het meer een aandrijvende factor te zijn voor mannen.

Een drankje of twee kan een ontspannende uitwerking hebben en helpen bij het verlagen van remmingen als het gaat om seksueel gedrag. Dit kan je meer openstellen voor het verkennen van nieuwe dingen.

Maar je kan te veel van een goede dingen hebben. Hoe meer je drinkt, hoe riskanter je seksueel gedrag waarschijnlijk zal zijn. Op basis van verschillende onderzoeken, wordt gedacht dat alcohol een rol speelt bij onbedoelde zwangerschap, SOA’s en andere seksueel overdraagbare infecties, en seksueel geweld.

Veel voorkomende broodje aap smoezen

Er zijn een aantal mythen die circuleren over alcohol en seks. Hier zijn er een paar:

Booze maakt je een betere minnaar

Drinken kan je doen denken dat je een betere minnaar bent, maar in werkelijkheid kan te veel alcohol leiden tot mindere fysieke en mentale prestaties in bed.

Bierbrillen bestaan echt

Terwijl alcohol kan leiden tot een gewijzigde perceptie van aantrekkelijkheid, is de term “bierbrillen” een mythe. Alcohol kan leiden tot vermindering van onderscheidingsvermogen en beoordelingsvermogen, maar het zal niet fysiek veranderen hoe iemand eruitziet.

Alcohol maakt seks veiliger

Drinken kan leiden tot vermindering van remmingen en onbedoelde gedragsveranderingen, waardoor mensen meer geneigd zijn om seksueel risicovol gedrag te vertonen. Dit maakt seks eerder onveilig dan veilig.

Toestemming

Een van de grootste risico’s van alcohol en seks is dat het mensen kan beïnvloeden om seksueel gedrag te vertonen zonder toestemming. Toestemming is een belangrijk onderdeel van ethisch en respectvol seksueel gedrag en alcohol kan dit proces bemoeilijken.

Als iemand onder invloed is van alcohol of andere drugs, kan hun vermogen om toestemming te geven of te weigeren aangetast zijn. Dit kan leiden tot situaties waarbij iemand seksueel gedrag vertoont zonder dat de andere persoon daadwerkelijk toestemming heeft gegeven.

Het is daarom belangrijk om altijd nuchter te blijven tijdens seksuele activiteiten en ervoor te zorgen dat zowel jijzelf als je partner in staat zijn om duidelijk toestemming te geven.

Beste keuzes

Als je alcohol consumeert tijdens seksuele activiteiten, is het belangrijk om matig te zijn. Overmatig drinken kan leiden tot fysieke en mentale problemen die de seksuele ervaring negatief beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat alcohol kan leiden tot seksueel risicovol gedrag en dat je altijd toestemming moet krijgen voordat je seksueel actief bent met iemand.

  • Drink met mate. Houd het bij een of twee drankjes en let op hoe je lichaam op alcohol reageert.
  • Communiceer met je partner. Maak duidelijke afspraken over seksuele activiteiten voordat je begint te drinken.
  • Respecteer toestemming. Krijg altijd duidelijke en enthousiaste toestemming voordat je seksueel actief wordt met iemand, en let op tekenen van ongemak of afwijzing.
  • Zorg voor veilige seks. Gebruik condooms of andere vormen van anticonceptie om te voorkomen dat je onbedoeld zwanger wordt of een SOA oploopt.

Als je besluit om alcohol te drinken, zorg er dan voor dat je in een veilige en vertrouwde omgeving bent en neem de juiste maatregelen om jezelf en anderen te beschermen.

Ook lezen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken