Als Gedachten Dingen Worden, Worden Betere Gedachten Dan Betere Dingen? 🤔

Als Gedachten Dingen Worden, Worden Betere Gedachten Dan Betere Dingen? 🤔131 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
131 keer gelezen sinds

5
(1)

In een wereld die voortdurend evolueert, verschuift onze perceptie van realiteit van een traditioneel oorzaak-en-gevolg paradigma naar een verfrissend nieuw model. Dit artikel duikt in de intrigerende idee dat onze innerlijke wereld – onze gedachten, emoties en overtuigingen – een grotere invloed hebben op onze realiteit dan externe omstandigheden. Het verkent de krachtige notie dat ware verandering en vervulling niet voortkomen uit het wachten op externe factoren zoals genezing, succes, rijkdom of relaties, maar eerder uit het cultiveren van deze staten binnenin onszelf als allereerste essentiële stap.

Een Nieuwe Kijk op Realiteit: Van Binnen naar Buiten

Het idee is om onze innerlijke wereld realistischer en echter te maken dan wat we om ons heen zien. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten op genezing om je compleet te voelen, of op succes om je krachtig te voelen. Je hoeft niet te wachten op rijkdom om overvloed te ervaren of op een nieuwe relatie om liefde te voelen. Dit oude denkmodel, waarbij we wachten tot iets externs onze interne gevoelens verandert, is gebaseerd op oorzaak en gevolg. We wachten tot iets buiten ons iets in ons verandert, en als we ons beter voelen, zoeken we naar de oorzaak daarvan.

Een Vernieuwd Realiteitsmodel

Wanneer je begint te zien hoe veranderingen zowel buiten je als binnenin je plaatsvinden, ontwikkel je een soort geheugen voor deze verbanden. Het quantummodel van realiteit leert ons dat we emotioneel moeten voelen hoe de toekomst zal zijn, voordat deze zich manifesteert. Dit betekent dat je ontzag moet voelen om een mystiek moment te ervaren, overvloed moet voelen om rijkdom te ervaren, en van het leven moet houden om een nieuwe relatie te laten ontstaan. We definiëren realiteit dus niet langer alleen met wat we zien en voelen, maar ook met onze innerlijke beleving.

Verandering via Gedachten

Als je brein en lichaam al fysieke tekenen tonen alsof een ervaring al heeft plaatsgevonden, ontspan dan. Deze ervaring zal je vinden, vaak op een onverwachte manier. Dit is waarom consequent handelen belangrijk is; denk hierbij aan meditatie, wat eigenlijk betekent ‘vertrouwd raken met’. Het eerste wat je moet doen, is je bewust worden van je onbewuste gedachten, je automatische gewoontes en gedragingen, en je emoties die je verbinden met het verleden.

Het Veranderingsproces: Bewustwording en Vernieuwing

Als je je zo bewust wordt van je onbewuste gedachten en lichamelijke toestanden dat ze niet meer onopgemerkt voorbijgaan, raak je vertrouwd met je oude zelf en voorkom je dat je er naar terugkeert. Wanneer je vervolgens begint na te denken over nieuwe manieren van zijn, gevormd door een visie, plan je jouw gedrag en overweeg je deze in je gedachten. Door dit proces steeds te herhalen, zullen de zenuwcellen die tegelijkertijd activeren ook samen verbindingen vormen, waardoor je vertrouwd raakt met een nieuwe mentale staat. Tegelijkertijd, door je inspiratie, vreugde en enthousiasme voor de ervaring emotioneel te cultiveren, zal die staat van zijn je bekend en comfortabel gaan voelen.

Toekomstgericht Denken: De Sleutel tot Verandering

Het proces van verandering vereist zowel het afleren van oude patronen als het aanleren van nieuwe. De uitdaging is om elke dag gedefinieerd te worden door een visie op de toekomst. Door een heldere intentie te combineren met een doordacht proces en een verheven emotie, een gevoel van welwillendheid, gaan je hersenen en lichaam leven in de toekomst in plaats van in het verleden. Je wordt aangetrokken tot nieuwe gebeurtenissen omdat gedachten de elektrische lading in het quantumveld zijn en gevoelens de magnetische lading. De manier waarop je denkt en voelt, stuurt een elektromagnetische signatuur uit die elk aspect van je leven beïnvloedt.

De Uitdaging van Grootsheid: Voortdurende Toewijding

De cruciale vraag is: kost het tijd om je hersenen en lichaam uit het verleden te halen en continu je energie in de toekomst te investeren? Kun je vasthouden aan die visie van je toekomst, los van je omgevingsomstandigheden, emotionele verslavingen, conditioneringen of gewoonten van het lichaam, en onafhankelijk van tijd? Als je dat kunt, dan bereik je werkelijk grootsheid. Dat is het moment waarop echte verandering begint. Mensen over de hele wereld slagen hierin, omdat dit onze natuurlijke, aangeboren manier van zijn is. Ja, wij zijn de scheppers van onze eigen realiteit!

Conclusie

De essentie van dit artikel ligt in het begrijpen dat ware verandering en vervulling van binnenuit komen, niet van externe omstandigheden. Het benadrukt de kracht van het bewust worden van onze innerlijke wereld – onze gedachten, emoties en overtuigingen – en hoe deze ons externe leven kunnen vormgeven. Door ons te richten op een toekomstgerichte visie, emotionele staten van overvloed, liefde en vreugde te cultiveren, en bewust oude patronen af te leren, kunnen we een nieuw pad van persoonlijke groei en zelfrealisatie bewandelen. Dit proces vraagt om een voortdurende toewijding aan zelfontwikkeling en het positief beïnvloeden van ons eigen leven en de wereld om ons heen.

Kortom, we hebben de kracht om scheppers te zijn van onze eigen realiteit door de manier waarop we denken en voelen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan iemand beginnen met het veranderen van hun realiteit?

Beginnen met het veranderen van je realiteit vereist bewustwording van je innerlijke gedachten en gevoelens, en het consequent cultiveren van positieve emoties en toekomstgerichte visies.

Wat houdt het 'quantummodel van realiteit' in?

Het quantummodel van realiteit stelt dat onze emotionele en mentale staat van zijn de externe realiteit beïnvloedt en vormgeeft, waarbij het belangrijk is om positieve staten van binnen te cultiveren om gewenste veranderingen in ons leven te manifesteren.

Welke rol speelt zelfbewustzijn in het veranderen van de realiteit?

Zelfbewustzijn is essentieel voor het veranderen van de realiteit, omdat het ons in staat stelt om onze onbewuste gedachten en gewoontes te herkennen en te transformeren, wat leidt tot een positieve verandering in onze innerlijke wereld en uiteindelijk onze externe realiteit.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken