Atheïst sterft en is geschokt als zij "Welkom Thuis!" hoort. (NDE)

Atheïst sterft en is geschokt als zij “Welkom Thuis!” hoort. (NDE)304 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
304 keer gelezen sinds

0
(0)

Introductie

Het was een grote verandering voor mij als atheïst en wetenschapper om plotseling mijn hele wereld op zijn kop te hebben. Ik kon dit niet ongedaan maken. Ik kon deze ervaring nooit meer uit mijn geheugen wissen. Ik weet echt wel hoe het is om een hallucinatie te hebben, maar deze ervaring was geen hallucinatie. Als wetenschapper en schrijver over wetenschap geloofde ik alleen in het fysieke bestaan.

Het Ongeluk

Op een dag werd ik aangereden door een vrouw die aan het sms’en was terwijl ze reed. Ze negeerde het rode licht en raakte me vol aan de zijkant met haar SUV terwijl ik op mijn fiets in de fietsstrook reed. Ik kwam vast te zitten onder haar voertuig, wat verschrikkelijk klinkt, maar beter was dan alternatief. Tijdens dat moment had ik het gevoel dat er twee delen waren van mezelf: één bleef bij mijn lichaam onder het voertuig en één stond buiten mijn lichaam en observeerde alles rustig.

De Bijna-Doodervaring (BDE)

Nadat hulpdiensten arriveerden en beide aspecten van mijn bewustzijn samenvloeiden, realiseerde ik me dat mijn ruggengraat gebroken was. Ik had negen gebroken wervels, waarvan er één bijna uit elkaar was geploft. Toen ik in het ziekenhuis lag en onder anesthesie werd gebracht voor een operatie, stopte mijn bloeddruk en hartslag. Plotseling bevond ik mij op een heuvel met uitzicht over bergen en bossen. Het was prachtig! Maar verwarrend omdat ik niet begreep waarom ik daar was terwijl ik in de operatiekamer hoorde te zijn. Ik voelde energie binnenstromen die anders aanvoelde dan hitte of geluid; het voelde als goddelijke liefdesenergie.

Weer Thuis

Ik herinner me dat dit mijn thuis was, alhoewel de aarde slechts tijdelijk is. Dit bewustzijn voelt als thuis voor onze zielen. Eindelijk realiseerde ik mij wat er gaande was en begon te huilen door de krachtige emoties van deze ervaring. Er kwam een vrouwelijke aanwezigheid naar me toe die me omarmde en zei dat ze me zou leren wat nodig was om terug te kunnen keren naar mijn leven op aarde.

Terug Naar De Aarde

In eerste instantie wilde ik helemaal niet terugkeren naar de aarde, maar deze vrouw vertelde mij dat dit wel moest omdat dit altijd al zo afgesproken was. Ze liet mij zien hoe dit precies zat en daarna stemde ik schoorvoetend toe. Ik bracht tijd door met haar om alles te leren wat nodig was om weer terug te gaan naar het leven op aarde en het de moeite waard te maken.

De Les

De vrouw leerde mij om liefdevol, gelukkig en begripvol te zijn. Ik zou anderen in mijn familie moeten helpen om ook van deze gevoelens te genieten, zodat we dit met elkaar konden delen. Ik ging door een holografische ervaring waarbij ik probeerde te begrijpen wat mijn levenspad moest zijn.

Het Levenspad

Ik stond in een grote open prairie en er verscheen een ouderwetse kaart van mijn leven. Op deze kaart waren alle verschillende paden te zien die ik had kunnen nemen, met de mogelijke uitkomsten als ik voor bepaalde keuzes had gekozen. De les was dat er geen juiste weg is door het leven en dat je altijd aanpassingen kunt maken om geweldige ervaringen op te doen, ongeacht welk pad je kiest.

De Levensreview

Tijdens mijn bijna-doodervaring werd ik naar een groot, prachtig meer gebracht waarbij het leek alsof we ons op een berg bevonden. Ze vroeg me om aan de rand van het meer te gaan zitten en het oppervlak met mijn hand aan te raken. Ik zag al mijn herinneringen als kleine video’s over het wateroppervlak bewegen. Toen ik één van deze momenten selecteerde, werd ik teruggetrokken naar die specifieke gebeurtenis en kon ik deze herbeleven.

Effect van Woorden

Tijdens deze levensreview realiseerde ik mij hoeveel impact woorden kunnen hebben op anderen. Zo heb ik eens iets gemeens tegen mijn jongere zus gezegd wat haar veel pijn deed. Tijdens de review kon ik niet alleen zien hoe dit gebeurde, maar ook voelen wat zij toen voelde – dit was verschrikkelijk voor mij! Deze ervaring heeft geleid tot verandering in de manier waarop ernaar kijk: alles wat wij zeggen of doen, heeft een effect op anderen en kan compassie-vol zijn. Het gaat om liefde, mededogen en vriendelijkheid.

Kleine Gebaren

Een ander moment wat mij nog steeds bijstaat, is toen ik tijdens kerst een kassier in de supermarkt complimenteerde voor haar harde werk ondanks onvriendelijke klanten. Het was ontroerend om te voelen hoeveel dit kleine gebaar betekende voor haar. Dit liet mij zien dat zelfs de kleinste handelingen van vriendelijkheid invloed kunnen hebben op het leven van anderen.

Kracht van Energie

Alles wat we doen en zeggen heeft invloed op andere mensen, of we het nu willen toegeven of niet. Zelfs als we niets zeggen, kan onze energie al situaties veranderen als deze gevuld is met liefde en positiviteit. Als je iets wilt doen, maar niet zeker weet waar te beginnen: begin dan met dankbaarheid tonen – dit vormt namelijk ook een vorm van liefde.

Heling

Voordat mijn gids me terug stuurde naar de aarde, gaf ze me nog een laatste geschenk: een energetische heling om mijn lichaam te helpen genezen nadat ik weer wakker zou worden uit mijn ervaring. Nu begrijp ik dat alles draait om liefhebben – inclusief onszelf want wij zijn ook belangrijk! Alles komt neer op medeleven, vriendelijkheid en compassie tonen aan ieder die ons pad kruist.

Terugkeer naar het leven

Ik keerde terug naar mijn lichaam in de herstelkamer en ik was bang. Bang voor de pijn die ik zou voelen, bang dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Maar mijn gids had me een heling gegeven om de pijn te verlichten. Toen ik wakker werd, begon ik hysterisch te schreeuwen en te trappen omdat ik terug wilde gaan naar waar ik net was geweest. De verpleegster dacht dat er iets mis met me was en haalde er een dokter bij.

Dr. Christopher Trojanovich
Dr. Trojanovich

We hadden gesprekken over haar ervaring in de operatiekamer, en ze blijft me bij omdat ik geen andere verklaring kon bedenken dan een echte bijna-doodervaring [NDE]- ik kan me herinneren dat ze dit zag als een levensveranderende zegen.

~ Dr. Christopher Trojanovich

Erkenning van een echte ervaring

Gelukkig kwam er snel hulp in de vorm van een kapelaan die mij uitlegde wat er gebeurd was: ik had een echte bijna-doodervaring gehad. Het feit dat iemand zo snel begreep wat mij overkwam, heeft mij enorm geholpen. Het duurde lang voordat alle emoties waren gezakt en 12 uur na mijn ontwaken uit mijn coma heb ik nog steeds niet geslapen. Ik durfde niets tegen iemand te zeggen omdat ze misschien dachten dat het gekheid of waanzin was.

Een spirituele ervaring vlak voor zijn dood

Een jaar voor zijn dood had mijn vader nog een heel bijzondere spirituele ervaring met zijn vriend Sidney die hij kende toen hij jonger was. Hij vertelde mij hierover nadat deze vriend hem bezocht had om afscheid te nemen door middel van een visioen. Sidney vertelde via dit visioen mijn vader dat hij spijt had dat hij nooit was teruggekeerd uit Korea. Het was voor mij een heel bijzonder moment om dit te horen en het heeft mij geholpen de dood van mijn vader beter te verwerken.

Muziek in de hemel

Een jaar na zijn overlijden heb ik nog iets heel bijzonders ervaren: ik hoorde muziek nadat mijn vader stierf. Ik lag te slapen toen ik plotseling wakker werd en zag dat mijn vader aan het voeteneinde van mijn bed stond. Hij bleef maar een korte tijd, maar daarna hoorde ik prachtige muziek. Het is moeilijk uit te leggen wat er precies gebeurde, maar ik weet zeker dat het echt was. Het gaf me troost en liet me zien dat er meer is dan alleen ons fysieke bestaan hier op aarde.

Gedeelde ervaringen

Het is niet alleen mijn persoonlijke ervaring, maar ook artsen hebben gedeelde ervaringen met patiënten die stervende zijn. Mijn arts vertelde mij bijvoorbeeld dat hij minstens één keer per maand een gedeelde doodservaring heeft meegemaakt in het ziekenhuis. Hoewel het nog steeds een taboeonderwerp kan zijn, beginnen meer medische professionals open te staan voor deze mogelijkheid en onderzoeken het verder.

Het bewustzijn overleeft

Deze gedeelde doodservaringen geven ons een glimp van wat er na de dood zou kunnen gebeuren. Ze suggereren dat ons bewustzijn blijft bestaan ​​nadat ons fysieke lichaam sterft. Zelfs als wetenschappers momenteel geen sluitend antwoord op de vraag kunnen geven of er leven na de dood is, suggereert dit fenomeen wellicht iets ongrijpbaars aanwezig is.

Een blik in de spirituele wereld

Muziek lijkt vaak een belangrijke rol te spelen bij deze gedeelde ervaringen. Toen ik mijn eigen muzikale waarneming had na het overlijden van mijn vader, kon ik me haast niet voorstellen hoe mooi en goddelijk het was. Het was alsof ik even naar binnen mocht kijken in wat we doorgaans ‘het hiernamaals’ noemen – iets wat veel mensen beschouwen als puur spiritueel en bovennatuurlijk.

De kracht van gedeelde ervaringen

Hoewel het begrijpelijk is dat sommige mensen sceptisch staan tegenover deze gedeelde doodservaringen, kan de kracht van deze verhalen niet worden ontkend. Ze bieden troost en hoop aan de nabestaanden van stervenden, die vaak worstelen met angst en verdriet. En voor anderen kunnen ze een nieuwe kijk op het leven geven – door te suggereren dat er meer is dan we wetenschappelijk kunnen bewijzen.

Een groter plaatje

Deze gedeelde doodservaringen laten ons zien hoe beperkt onze huidige wetenschappelijke kennis over de werkelijkheid wellicht nog is. Maar in plaats van bang te zijn voor wat we niet begrijpen, zouden we misschien moeten proberen om open-minded te blijven. Wie weet wat er nog meer ontdekt zal worden als we ons onderzoek naar dit fenomeen voortzetten? Er valt zeker veel te leren wanneer we ons richten op wat zich buiten onze fysieke wereld bevindt.

Bron: YouTube video

Nancy Rynes
Nancy Rynes

Nancy werd opgevoed in een christelijk gezin, maar nam in haar vroege twintiger jaren afstand van deze leer. Als wetenschapper, wetenschappelijk schrijver en bedrijfscoach sloot Nancy zich meer dan twintig jaar aan bij het scepticisme dat in een groot deel van de wetenschappelijke gemeenschap heerst. Ze bleef atheïst tot haar levensveranderende fietsongeluk en bijna-doodervaring (NDE).

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231231 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023943 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023601 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023665 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211771 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211039 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021827 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021569 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211156 views