Image

Ontvoering En Spirituele Bevrijding Van Debbie Ali Beschreven In Bare Feet


32 keer gelezen sinds
12
minuten leestijd
12
minuten leestijd
32 keer gelezen sinds

0
(0)

Ik werd onder schot gehouden in mijn eigen huis en ontvoerd. Ze boeiden me aan een bed en zetten een masker op mijn gezicht. Daardoor zag ik veertien dagen geen licht. Ik werd gemarteld, geslagen en uitgehongerd. Het was verschrikkelijk. Ik zat letterlijk te wachten op mijn dood, snap je? Ik had geen andere keuze dan de toekomst van mijn kinderen in Gods handen te leggen en te zeggen, “Oké, ik weet dat U meer van hen houdt dan ik. Zorgt U alstublieft voor hen.” En toen gaf ik het op. Ik herinner me dat ik wegdreef in een slaap.

Boven mezelf zweven

In een oogwenk zweefde ik boven mezelf. En ik was zo verward! Huh? Oké, hoe kan ik hier zijn? En hoe kan dat mij zijn? Dus ging ik dichterbij kijken. En ik zag dat ik het was, ik zag het masker, de handboeien, de kamer waarin ik werd vastgehouden. Maar het vreemde was dat er absoluut geen pijn was. Sterker nog, ik voelde me beter dan ooit tevoren in mijn leven. Ik voelde me licht. Ik voelde me vrij. Uit mijn ooghoeken zag ik een licht, een wit licht. Het begon groter en groter te worden. En toen…

Een spirituele verschijning

Terwijl het licht groter werd, stapte Jezus eruit. Ik was tegelijkertijd nederig en overgelukkig. Ik ging ervan uit dat Hij wit droeg, maar er was zoveel wit licht van Hem afkomstig dat je echt niet kon zien of het een gewaad was of, uh, of er een kap was of iets dergelijks. Maar zijn hoofd was bloot, zijn haar, zijn gezicht was zichtbaar, en er was gewoon wit licht. Ik herinner me dat ik naar zijn tenen keek en dacht, oh, hij draagt een sandaal. En toen keek ik wat beter en toen realiseerde ik me, wacht even, dat is geen sandaal. Dat is gewoon licht. Hij was op blote voeten. Hij tilde me op en wiegde me net zoals je een baby zou wiegen.

Troost en genezing

Het is niet logisch dat een volwassene in de armen van een andere volwassene past zoals een baby, maar dat deed ik. En ik nestelde me tegen Hem aan en Hij streelde mijn haar en zei dat het goed was. “Het is nu goed. Je zult in orde zijn. Geen pijn meer, geen lijden meer. Je kunt rusten.” Ik kan niet uitleggen wat een troost dat voor mij was. En ik sliep… Toen ik ontwaakte, liepen we op de stranden van de hemel. Ik stond versteld van alles! Net zoals een kleine baby dat zou doen. En ik herinner me dat ik over zijn schouder keek, en ik merkte op dat waar Hij liep, er geen voetstappen waren. Waarom is dat?

Een leerrijke openbaring

Onmiddellijk zei Hij, omdat je niet terug hoort te gaan. Toen het tot me doordrong, oh, ik ga mijn kinderen niet weer zien, was er geen verdriet. Het was als het accepteren van een feit. En dit is wat Hij, een van de dingen die Hij tegen me zei. Het is onmogelijk om verdriet, of angst, of schaamte, of schuldgevoel, of enige negatieve emotie in dat rijk te voelen. En Hij zette me op het zand, en net zoals een kleine baby, voor het eerst op het strand, weet je, wiebelde ik mijn tenen erin, groef mijn voeten erin. Toen ik bukte, weet je, ik hield de zandkorrels vast. Ze waren, ze waren kristal. Ze waren eigenlijk kristallen. Maar ze deden mijn voeten geen pijn. Het was heel, heel zacht. En Hij hield mijn hand vast, en we liepen langs het strand, en ik observeerde het water.

Goddelijke stilte en licht

Maar vreemd genoeg, toen Hij stapte, stopte de beweging van het water. En het was vreemd omdat hoe kon er tenminste niet een klein golfje in het water zijn? Dus ik vroeg me af, weet je, logisch in mijn hoofd en Hij antwoordde mij en zei, dat is omdat alles stil moet staan in mijn aanwezigheid. En toen we voorbij liepen, dan zou er een klein golfje zijn na. Het, het was gewoon zo geweldig! Onbeschrijfelijk. Het groen in de bomen in de buurt was zoals ik nog nooit had gezien. De hemel, nou, er was geen hemel. Gewoon licht overal. Geen blauw, geen wolken. Dus in mijn gedachten vroeg ik, dus waar komt het licht vandaan? Omdat er geen zon was. En zijn antwoord was, het licht dat je ziet is het licht van God. Oh! Maar ik begreep het pas echt toen ik naar een rots in de buurt keek.

De rots zelf was compleet omringd met licht. Er was geen schaduw. Ik keek naar de bladeren aan de boom. Er was geen schaduw van een blad. En toen observeerde ik. Het licht van God is gewoon overal tegelijk. Toen we aan het einde van het strand kwamen, was er een nog briljanter wit licht. En uit dat witte licht kwam een stem. De stem van God. Hij zei, “Dus Debbie, je wilt wel terug voor je kinderen?”

En ik voelde me bijna beschaamd, maar ik kon dat niet. Weet je, er was deze onmogelijkheid om beschaamd te zijn omdat ik weet dat er geen oordeel zou zijn. Ik zei ja, ik echt… Ze hebben me nodig. Ik moet terug, als het kan. En toen zei Hij, oké je kunt terug naar je kinderen. Maar dit is wat je voor mij op aarde moet blijven doen. En hij liet me zien hoe het boek eruit zou zien, Blote Voeten. Ik zag het omslagontwerp. En geloof me, ik heb vele suggesties gehad. Oh, laten we dit veranderen in dat, en… Ik zei, nee, nee, nee. Als het betekent dat het boek minder verkoopt, geen probleem. Dit is wat God wil, dit is wat ik ga doen. Dat licht verdween en ik wist, ik wist gewoon, oké, alles zou in orde komen.

Ik draaide me om en Jezus stond breed glimlachend, bijna grijnzend, weet je. Hij was zo blij! En hij keek naar me. En Hij zei, uh, alles zal nu goed komen. Je zult zien. Hij legde zijn hand op mijn hoofd, en er was deze warmte die elk haarlokje doordrong tot aan de zolen van mijn voeten. En op dat moment besefte ik, hij neemt elke ziekte van me weg. En toen liepen we terug langs het strand, en toen we bijna aan het begin van het strand waren, omhelsde Hij me nog een keer, en toen verdween Hij.

Bijstand van heiligen en aartsengelen

Ik zette twee stappen vooruit, en daar aan mijn linker- en rechterzijde stonden heiligen. Ze droegen allemaal witte gewaden, maar hun hoofden waren bedekt. Ik mocht hun gezichten niet zien; hun hoofden waren allemaal gebogen, met de kap over hun hoofd getrokken. Op mijn linkerschouder was Aartsengel Michaël, van wie ik niets wist toen ik opgroeide. En op mijn rechterschouder was Aartsengel Gabriël. De engelen, wit licht, met de vleugels. Mensen denken dat ze licht en zweverig zijn, oh nee, nee, nee… Bij gebrek aan een betere uitdrukking, ze zijn indrukwekkend en meer dan negen voet lang. Aartsengel Michaël met zijn zwaard. Ze zijn als soldaten. Ze zijn niet luchtig en veerachtig. Ze zijn hier met een missie!

Moeder Maria’s troostende aanwezigheid

Moeder Maria droeg echter een lichtbruine tuniek. Haar haar was bedekt, maar je kon haar gezicht zien. De heiligen bogen hun hoofden om voor mij te bidden en Moeder Maria, de enige die zich omdraaide, hief haar gezicht op en keek me aan en glimlachte met een moederlijke glimlach. Ze zei tegen me: “God beantwoordt altijd het gebed van een moeder.” Plotseling begon ik erg moe te worden en ik ging op het zand liggen in een foetushouding, je weet wel, opgekruld. En ik herinner me mijn reis terug naar mijn lichaam. Ik vloog door ruimte en tijd. Vrij! Licht! Ik tolde als een danseres.

Ik wist dat ik terug kon gaan naar mijn verleden als ik dat wilde, ik kon andere planeten bezoeken. Oh man, dat was onwerkelijk en geweldig. En er was helaas het besef dat ik terug moest naar mijn lichaam. En ik herinner me die snik. Plotseling voelde dit lichaam zoveel erger. Als je die vrijheid hebt ervaren, dat leven, wat echt echt is. En dan kom je terug naar dit, het kan zo deprimerend zijn! Ik verlang nog steeds naar huis! Dit is niet thuis mensen! Dit is een kampeertrip vergeleken met wat ons te wachten staat.

Nog steeds gegijzeld

Kalme terugkeer en goddelijke interventie

Toen ik terugkeerde naar mijn lichaam, was ik kalm omdat ik wist dat het goed zou komen. Er was geen angst meer. Ik bracht 12 dagen door in afwachting van de dood, niet wetend op welke manier ik zou worden gedood. En natuurlijk, stelde ik me de ergst mogelijke manieren voor, maar daar was ik na deze ervaring, absoluut kalm en glimlachend. Ik had geen idee hoe het zou gebeuren, wanneer het zou gebeuren, maar ik wist dat het goed zou komen. Twee nachten later, accepteerden ze het voorstel om nog een keer losgeld te proberen af te leveren en dat was succesvol. En ik werd vrijgelaten. Gods boodschap aan de wereld was, “Ik zie alles, Ik hoor alles, Ik weet alles wat er gebeurt in het donker en in het licht. En ik red.” Hij redde me uit een onmogelijke situatie.

De politie kon niet begrijpen waarom de ontvoerder mij mijn eigen telefoon teruggaf zodat ik mijn echtgenoot kon bellen. Dat was nog nooit gebeurd. Niemand begrijpt waarom de bewaker eerst een beest tegen me was en de volgende dag mijn beschermer werd en me verzekerde dat hij mijn vriend was. En dat iedereen die mij pijn wilde doen, hem eerst moest doden. Dat was een goddelijke interventie. Toen ik alles in Gods handen legde, gebeurde dat. Want hij bekende me, “Ik ben een keiharde moordenaar. Ik heb veel mensen vermoord. Ik heb veel mensen in mijn leven afgeslacht.” En hij huilde en verontschuldigde zich, en verontschuldigde zich. Dat was mijn werk niet. Dat was Gods werk.

Wonderbaarlijke genezing

Medische verbijstering en geloof

Toen ik naar de dokter ging, naar het ziekenhuis nadat ik was vrijgelaten, vertelden de dokters me ronduit, “Debbie… Waarschijnlijk heb je HIV opgelopen van een van deze mannen.” Hij vertelde me dat er 98 procent kans was dat ik HIV had. Ik maakte me geen zorgen, omdat ik wist dat toen Jezus dit deed, alles was verwijderd. En toen de test, de definitieve test terugkwam, waren ze allemaal negatief. De dokter was verbijsterd! Hij was in de war! Geen SOA, geen HIV, niets! Dus wees gerust. Neem alstublieft troost. Dood is niet iets om te vrezen. We sterven niet. We laten ons vleespak achter en we blijven leven. Dood is dus niet iets om te vrezen. Sterker nog, ik kijk ernaar uit. Als mijn tijd gekomen is, oh mijn god, ik zal opgetogen zijn! Ik ga naar huis! Ik ga naar huis! Dat is de opwinding. Het boek dat ik schreef, Blote Voeten, vertelt veel over die ervaring in groot detail.

Deze waargebeurde dramatische misdaad is gebaseerd op de ontvoering van Debbie Ali. Een verlegen, bescheiden en hardwerkende vrouw en moeder van twee kinderen, Debbie is van plan haar verjaardag te vieren met een familielunch. Ze weet echter niet van de huiveringwekkende gebeurtenissen die zullen volgen na haar telefoontje om 10 uur ‘s ochtends. Ze wordt uit haar huis ontvoerd en twee weken lang gegijzeld gehouden. In die tijd ondergaat ze haar grootste angsten: zware martelingen, brute mishandelingen, uithongering en de meest ondenkbare seksuele aanvallen.
Klik voor prijs bij Bol

Wetenschappelijke onderzoeksbronnen:

 1. Explanation of near-death experiences: a systematic analysis of case reports and qualitative research
  Background and objective Some individuals report a near-death experience (NDE) after a life-threatening crisis, which refers to a range of subjective experiences related to impending death. This experience is a phenomenon with transcendental elements, which leads to deep permanent changes in both the individual and the social lives of the NDEr’s. Therefore, this study aims to review the near-death experiences of individuals with different religious and cultural views. Methodology This is a systematic analysis study. All the case report, case series and qualitative research studies which presented patients’ NDE experiences were included in the study, without language restrictions, and in the period of 1980-2022.

  • Auteur(s): Amirhossein Hashemi, A. A. Oroojan, M. Rassouli, Hadis Ashrafizadeh
  • Publicatiedatum: 20 april 2023
  • DOI: 10.3389/fpsyg.2023.1048929
  • PDF: link
 2. Neurochemical models of near-death experiences: A large-scale study based on the semantic similarity of written reports
  The real or perceived proximity to death often results in a non-ordinary state of consciousness characterized by phenomenological features such as the perception of leaving the body boundaries, feelings of peace, bliss and timelessness, life review, the sensation of traveling through a tunnel and an irreversible threshold. Near-death experiences (NDEs) are comparable among individuals of different cultures, suggesting an underlying neurobiological mechanism.

  • Auteur(s): C. Martial, H. Cassol, V. Charland-Verville, C. Pallavicini, Camila Sanz, Federico Zamberlan, R. M. Vivot, F. Erowid, E. Erowid, S. Laureys, B. Greyson, E. Tagliazucchi
  • Publicatiedatum: 1 maart 2019
  • DOI: 10.1016/j.concog.2019.01.011
  • PDF: link
 3. Incidence of near-death experiences in patients surviving a prolonged critical illness and their long-term impact: a prospective observational study
  So far, the few prospective studies on near-death experience (NDE) were carried out only in intensive care unit (ICU) patients with homogeneous aetiologies, such as cardiac arrest or trauma survivors. The aims of this 1-year prospective and monocentric study were to investigate the incidence of NDE in ICU survivors (all aetiologies) as well as factors that may affect its frequency, and to assess quality of life up to 1 year after enrolment.

  • Auteur(s): A. Rousseau, Laurence Dams, Quentin Massart, Laila Choquer, H. Cassol, S. Laureys, B. Misset, N. Dardenne, O. Gosseries, C. Martial
  • Publicatiedatum: 27 februari 2023
  • DOI: 10.1186/s13054-023-04348-2
  • PDF: link

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Libido Test Voor Mannen
Persoonlijkheidstest op Goodfeeling.nl
Spiritualiteit Test