Image

Bruce Liptons Geheim om Je Geest te Herprogrammeren76 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
76 keer gelezen sinds

5
(1)

Als ik dit toch eens kon veranderen! is de gedachte van miljoenen mensen die hun eigen ‘Groundhog Day’ beleven. Maar in plaats van Bill Murray als de ster in die film, zijn zij zelf de hoofdrolspeler. Als je jezelf in deze groep herkent, maak je geen zorgen: Dr. Bruce Lipton is hier om je te helpen deze zich herhalende cyclus eindelijk te doorbreken en een nieuw begin te maken.

Verandering en Bewustzijn

Deze programma’s kunnen een overtuiging die je je hele leven had in misschien wel 15-20 minuten veranderen. Velen van hen creëren een staat van superleren, zoals toen je een baby was. Toch is er een betere en snellere manier.

Onze geest bestaat uit twee delen. De onderbewuste geest is de oorspronkelijke hersenfunctie en kan 40 miljoen bits aan gegevens per seconde uit de omgeving verwerken. De geest is zeer krachtig en snel, maar volledig gewoontematig. Het is niet creatief en kan alleen terugspelen wat het geleerd heeft.

De Kracht van het Onderbewustzijn

Bij evolutie geeft het voorste deel van de hersenen, de prefrontale cortex, aanleiding tot bewustzijn. Het is een klein deel van de hersenen dat bewust is. Zelfbewustzijn is een optionele toevoeging, en de meeste mensen gebruiken deze optie niet. Maar let op, het kan slechts ongeveer 40 bits aan gegevens per seconde verwerken. De onderbewuste geest is een miljoen keer krachtiger. Terwijl de onderbewuste geest snel is, is de bewuste geest traag in het verwerken van gegevens. Daarom, wanneer je in een noodsituatie of stress bent, handel je vanuit deze, omdat het snel kan opereren en veel gegevens kan verwerken.

Bewustzijn versus Onderbewustzijn

Het verschil tussen de twee is dat het onderbewustzijn gewoontematig is. Het is de bewuste geest die creatief is en vrije wil kan genereren. De bewuste geest kan alles in je hele lichaam beheersen. Men zei dat er delen van ons lichaam waren die onder onvrijwillige controle stonden, maar nu weten we dat dat niet waar is. Kijk bijvoorbeeld naar yogi’s die hun hartslag, bloeddruk of lichaamstemperatuur met het bewuste deel van hun geest kunnen reguleren.

De Kracht van het Onderbewustzijn

Dus terwijl de bewuste geest slechts een paar dingen tegelijk kan verwerken, kan de onderbewuste geest vele duizenden taken tegelijkertijd uitvoeren. Recentelijk spreken neurowetenschappers over hoe je onbewuste je leven echt vormgeeft: je beslissingen en acties. Volgens cognitieve neurowetenschappers zijn we ons slechts bewust van ongeveer vijf procent van onze cognitieve activiteit. De meeste mensen besteden één procent van hun dag in de bewuste geest. Dus elke dag creëer je slechts uit je scheppende geest, je bewuste geest, ongeveer één procent van wat er in je leven gebeurt. Daarom komt 95 tot 99 procent van je leven voort uit je programmering in je onderbewuste geest.

Programmering en Realiteit

Dit betekent dat als je bijvoorbeeld het kind in de winkel was en je ouders zeiden dat je het niet verdient, je 95 procent van de dag je leven zult saboteren om ervoor te zorgen dat je het niet verdient. De reden hiervoor is dat de taak van het onderbewuste is om realiteit te creëren uit het programma. Daarom, als je negatieve programmering hebt, zul je 95 procent van de dag die negatieve ervaring in je leven creëren. Nu is hier het probleem: de bewuste en de onderbewuste geest werken samen. Waar het bewuste op focust, kan het beheersen. Maar waar het niet op focust, controleert het onderbewuste.

Het Belang van Bewustzijn

Dus de meeste tijd van onze dag denken we aan de toekomst of het verleden. Dat is met het bewuste deel van de geest. Dus als het bewuste deel niet let op het nu, dan wordt alles wat je overdag doet geleid door het programma dat je hebt gekregen. Maar het probleem is, omdat je bewuste geest niet oplet, ziet het de programma’s die door het onderbewuste worden afgespeeld niet.

Dus de meeste tijd van elke dag speel je niet de programma’s af die je zelf wilt, maar de programma’s die je van andere mensen hebt gekregen, zonder dat je die programma’s zag. Dus wanneer je leven niet werkt, zeg je dat het universum je niet steunt. Maar de waarheid was dat het je eigen onzichtbare gedrag was dat je saboteerde.

Positief Denken en Wilskracht

Dus wat is belangrijk: sommige mensen zeggen misschien dat ik gewoon wat positief moet denken. Welke geest doet het positieve denken, het bewuste of het onderbewuste? De bewuste geest, die werkt met vijf procent per dag met een 40-bit processor. En wanneer je bewust bent, let je dan op wat er gebeurt? Wie leidt de show?

De ervaringsprogramma’s van het onderbewuste, en dat is 95 procent van de dag met een 40 miljoen bit processor. Werkt positief denken? Doe de wiskunde. En het probleem is dat het erg moeilijk is om een kleine processor te gebruiken om de grote processor te overmeesteren. Je moet wat wordt genoemd wilskracht gebruiken, met de nadruk op kracht, om te overrulen.

Het Onderbewustzijn als Recorder

Nu volgt het tweede struikelblok: het onderbewustzijn is als een bandrecorder. Het registreert een ervaring en wanneer je op de knop drukt, speelt het die ervaring weer af. Dus proberen we met ons bewustzijn het onderbewustzijn aan te spreken en het programma te veranderen. Stel je voor, je hebt een cassettespeler en ik geef je een cassette met een programma. Je doet de tape erin, drukt op afspelen en het programma begint. Je vindt het programma niet leuk en zegt tegen de cassettespeler: “Verander het programma, verander het programma.”

Het probleem is dat de tape niet zal veranderen door dat te doen. Maar er zijn manieren om het programma te veranderen als je weet hoe je de opnameknop moet indrukken. Je leven weerspiegelt niet wat je wilt, maar het programma dat je hebt gekregen. Een manier om dit te veranderen is door bewustzijn; wees gewoon bewust en dan speel je de tape niet af. Een tweede manier is via klinische hypnotherapie, omdat dit je terugbrengt in dezelfde hersenstaat als tijdens de leerperiode, waardoor je een nieuw programma kunt instellen en de tape kunt herschrijven.

Nieuwe Psychologische Methoden

Er is zelfs een betere en snellere manier. Er bestaat een groep nieuwe psychologische methoden genaamd energiepsychologie. Er zijn vele verschillende versies, zoals holografische herpatronering, bodytalk, EMDR, EFT. Diegene waar ik het meest mee vertrouwd ben, is psych-k. Deze programma’s zijn als het indrukken van de opnameknop op de cassettespeler. Ze kunnen een overtuiging die je je hele leven hebt gehad in misschien 15-20 minuten veranderen.

Velen van hen, zoals psych-k, creëren een staat van superleren, zoals toen je een baby was. Maar nu ga ik je laten zien hoe je gedachten naar buiten gaan en je leven beïnvloeden. Met een EEG plaats je draden op je huid en lees je de hersenactiviteit. Met MAG, de probe, raakt zelfs je hoofd niet aan en kun je je hersenactiviteit buiten je hoofd lezen. Het is geen magie. Wanneer een zenuw een signaal draagt, is het als een elektrische draad, het heeft een elektrische component, dus het elektrische component kan worden opgepikt door elektroden op de huid.

Gedachten en Hun Impact

Maar als een draad stroom draagt, heeft het ook een magnetisch veld eromheen. Het magnetische veld gaat door de huid heen. Je gedachten zijn niet beperkt tot je hoofd. De mensen waarmee je verbonden bent, zijn met jou verstrengeld. Veel mensen kennen het fenomeen dat als je aan iemand denkt of over iemand praat die je jaren niet hebt gezien, en je zegt bijvoorbeeld “Oh, ik heb mijn vriend John al 10 jaar niet gezien,” en de telefoon gaat en het is John.

Het werkt als het placebo-nocebo-effect. Als je heel positieve gedachten over iemand hebt, doen ze moeite om contact met je op te nemen, maar het werkt ook andersom. Als je een negatieve gedachte over iemand hebt, waar ze ook zijn, zullen ze negatieve praat over jou creëren. Het is dus erg belangrijk om te erkennen dat je gedachten en oordelen niet alleen aan jou verbonden zijn; ze zijn verbonden met de mensen waarover je spreekt. Je activeert en prikkelt die dingen in de wereld die verbonden zijn met jouw gedachten.

Bewustwording en Verandering

Wat hebben we geleerd? Het onderbewustzijn is veel krachtiger dan het bewustzijn en het stuurt het grootste deel van ons dagelijks leven op basis van onze geprogrammeerde overtuigingen. Het bewustzijn kan slechts een beperkte hoeveelheid gegevens verwerken, terwijl het onderbewustzijn miljoenen bits aan gegevens per seconde kan verwerken.

Het onderbewustzijn is als een cassettespeler die programma’s uit het verleden afspeelt en ons leven vormgeeft op basis van die programma’s. Negatieve programmering in het onderbewustzijn kan worden veranderd door bewustzijn, hypnotherapie of energiepsychologie-methoden. Hier zijn vier actiestappen om negatieve programmering in het onderbewustzijn te veranderen:

  1. Wees bewust en let op je gedachten en acties.
  2. Gebruik hypnotherapie om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn en de programmering te veranderen.
  3. Verken energiepsychologie-methoden zoals psych-k, TFT, EMDR en bodytalk.
  4. Werk continu aan het veranderen van negatieve overtuigingen in positieve door bewuste herhaling en oefening.

Doe dit en sneller dan je denkt, word je de persoon die je altijd al wilde zijn, omdat je nu de programmering hebt die je altijd nodig had om je te ondersteunen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken