Image

De 3 Grootste Stress Factoren En Hoe Je Die Het Beste Kan Bestrijden85 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
85 keer gelezen sinds

4
(1)

We hebben te maken met drie soorten stress die we in het fysieke lichaam verwerken. Allereerst is er de fysieke stress, zoals trauma’s, ongelukken, verwondingen en vallen. Dan is er chemische stress, zoals gifstoffen, pesticiden, vervuilers, virussen, bacteriën, katers of voedingstekorten. Ten slotte is er emotionele stress, die kan voortkomen uit familietragedies, auto-ongelukken, tweede hypotheken, alleenstaand ouderschap, pensioenfondsen, enzovoorts. Elk van deze dingen, fysiek, chemisch of emotioneel, verstoort de balans van het lichaam, de zogenaamde homeostase.

De aangeboren capaciteit van het lichaam, wanneer het niet overbelast is, is dat het altijd weer terug wil keren naar regulatie en homeostase. Deze neiging is ingebakken in ons en wordt automatisch gereguleerd door het autonome zenuwstelsel. Je zou kunnen zeggen dat de taak van dit zenuwstelsel is om balans en regulatie te creëren. Het deel van de hersenen dat dit reguleert, vlak onder de denkende neocortex, wordt ook wel het chemische, emotionele, limbische of zoogdierenbrein genoemd. (Niet te verwarren met het reptielenbrein) Afhankelijk van degene die je vraagt. Dit brein regelt functies zoals de balans van bloedsuiker, hormoonniveaus en spijsverteringsenzymen.

“reptielenbrein” en “zoogdierenbrein”

  • Het “reptielenbrein” verwijst naar het basale deel van de hersenen, ook bekend als de hersenstam of het basale ganglia, dat verantwoordelijk is voor primaire overlevingsfuncties zoals ademhaling, hartslag en instinctieve reacties.

  • Het “zoogdierenbrein” verwijst vaak naar de limbische systeem, dat betrokken is bij emoties, geheugen en bepaalde sociale gedragingen, en dat meer ontwikkeld is bij zoogdieren, waaronder mensen.

Beide termen zijn gangbaar en worden regelmatig gebruikt in neurowetenschappen en psychologie om de verschillende functies en delen van de hersenen te beschrijven.

Emotionele Stress en Gezondheid

Alle stressoren verstoren de balans van de hersenen en het lichaam, en het is aan het stressresponsmechanisme om deze weer terug te brengen naar balans. Als deze balans echter voortdurend wordt verstoord, wordt deze onbalans de nieuwe norm, wat kan leiden tot ziekte omdat het autonome systeem de orde in het lichaam niet meer kan reguleren. Bij fysiek trauma kan het lichaam genezen als je rust neemt. Bij chemische onevenwichtigheid kun je farmaceutica of voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen of kruiden nemen. Maar de grote factor is emotionele stress. Zo’n 75 tot 90% van de mensen die een gezondheidsinstelling in de westerse wereld bezoeken, komt binnen vanwege psychologische of emotionele stress.

De emoties die verbonden zijn aan stresshormonen zijn onder meer woede, haat, frustratie, competitie, controle, oordeel, afgunst, jaloezie, onzekerheid, angst, angst, zorgen, wanhoop, machteloosheid, schuldgevoel, schaamte en het gevoel van onwaardigheid. Deze emoties worden vaak gezien als normale menselijke bewustzijnsstaten, maar ze zijn in feite gewijzigde bewustzijnsstaten. Onze reactie op iemand of iets in onze omgeving, of onze reactie op onze eigen gedachten over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren of een herinnering aan het verleden, kan chemische reacties in de hersenen veroorzaken waardoor het lichaam daadwerkelijk gelooft dat het leeft in een omgeving van angst of gevaar.

De Kracht van Gedachten

Het is een wetenschappelijk feit dat de langetermijneffecten van stresshormonen genetische knoppen activeren en ziekte veroorzaken. Als je alleen door gedachten de stressrespons kunt activeren, kunnen je gedachten je letterlijk ziek maken. Dit is het duidelijkste voorbeeld van de verbinding tussen lichaam en geest. Dus als onze gedachten ons ziek kunnen maken, is het dan mogelijk dat onze gedachten ons ook beter kunnen maken? In dat geval moeten we onze aandacht en energie beheren, want waar we onze aandacht op richten, daar plaatsen we onze energie.

We moeten die gedachte onderdrukken die het lichaam heeft geconditioneerd om onderbewust de geest te zijn. Het lichaam is zo objectief dat het geen verschil kent tussen de echte levenservaring die die emotie creëert en de emotie die de persoon alleen door gedachten fabriceert. Voor het lichaam is het precies hetzelfde. Mensen raken verslaafd aan hun eigen gedachten en raken verslaafd aan het leven dat ze eigenlijk niet eens leuk vinden. Het lichaam begint dan tegen de geest te zeggen dat het te moeilijk is, dat je nooit zult veranderen, dat het te oncomfortabel is, en stelt voor om terug te keren naar het bekende.

Verandering en Genezing

We accepteren, geloven en geven ons alleen over aan de gedachten die gelijk zijn aan onze emotionele staat. Je kunt zeggen dat je overvloedig bent, eeuwig leeft, gezond en welvarend bent, maar als je je lichaam hebt geprogrammeerd in die emotionele staat, zal het zeggen dat je dat niet bent. Neem iemand wiens identiteit is gebaseerd op wrok, woede en frustratie. Vraag hen waarom ze zo zijn, en ze zullen zeggen dat het komt door een gebeurtenis die 15 jaar geleden plaatsvond.

Hoe sterker de emotie die we voelen van een gebeurtenis, hoe meer we ons van binnen veranderd voelen, hoe meer de chemische continuïteit wordt verstoord door iets dat ons verrast en onze staat verandert, hoe meer de hersenen een moment vastleggen en een herinnering vormen. Maar als we over die gebeurtenis blijven nadenken nadat deze heeft plaatsgevonden, produceren we dezelfde chemie in de hersenen en het lichaam alsof de gebeurtenis opnieuw plaatsvindt. Zo wordt het lichaam letterlijk geconditioneerd tot het verleden.

Een Nieuwe Toekomst Creëren

Als we zeggen dat iemand wrokkig is, zien ze hun leven door de lens van wrok en frustratie. Alles irriteert hen, en dat is een self-fulfilling prophecy. Je zegt dat het een verslaving is en dat ze die moeten veranderen. Dan beginnen ze in te zien dat deze emoties letterlijk iets met hun gezondheid te maken kunnen hebben. Als ze stoppen met het voelen van deze emoties, wat als ze beginnen met het voelen van andere emoties? Welke emoties zouden hen gelukkig maken? Deze emoties maken hen erg verdrietig, de herinneringen maken hen erg verdrietig. Kunnen ze zich een toekomst herinneren? Hoe zouden ze zich voelen als hun toekomst zou kunnen gebeuren? Ze moeten die emoties ruilen voor andere emoties.

Als ze deze emoties hebben geoefend en hun lichaam hebben geconditioneerd om de geest te zijn, zal het enige tijd duren voordat ze beginnen met het maken van andere chemie met de intentie om die chemie te maken, hun lichaam terug te brengen naar homeostase en balans. Werk aan je ademhaling, oefen met ademhalen, werk met je lichaam zodat het kan ontspannen en zich veilig genoeg voelt om iets anders te voelen dan dat. En als het je drie weken kost, is het de moeite waard.

Praktische Stappen naar Welzijn

Dus iemand begint dan te oefenen met het voelen van dankbaarheid. Misschien beginnen ze met het geven aan anderen. Ik beloof je, als je begint met geven, begin je je dankbaar te voelen. Begin dan met het dagelijks oefenen van dankbaarheid, zelfs maar 15 minuten per dag, om je lichaam te leren hoe het zou zijn om dankbaar te zijn. Onze gegevens tonen aan dat als je iemand dit drie keer per dag gedurende vier dagen laat doen, er een immunoglobuline genaamd immunoglobuline A wordt geproduceerd, wat de natuurlijke griepvaccinatie van je lichaam is. Het is het beste immuunchemische middel dat we hebben, met een toename van 50% in de onderzochte personen in vier dagen. Waar komt die chemie vandaan?

De Emotionele Kenmerken van Dankbaarheid

Wat is de emotionele signatuur van dankbaarheid? Wanneer je iets ontvangt of wanneer er iets prachtigs gebeurt in je leven, voel je dankbaarheid. Als je in een staat van dankbaarheid verkeert, is het logisch dat je gedachten accepteert, gelooft en je eraan overgeeft die overeenkomen met die emotionele staat. Je kunt zelfs je autonome zenuwstelsel programmeren om een apotheek aan chemische stoffen te produceren die groei en herstel in het lichaam bevorderen. En dat is precies wat we ontdekken.

Dus, wanneer mensen begrijpen waarom ze het doen, wordt de manier waarop ze het doen eenvoudiger. Je kunt betekenis geven aan de taak en de prefrontale cortex activeren. Wanneer je die prefrontale cortex activeert, streeft deze naar een resultaat. Het wil niet rondtollen; het wil het resultaat. Je doet het voor het resultaat, en dat is een soort krachtige intentie en een verandering in energie of emotionele staat. Dat verandert je staat van zijn.

Verandering en Synchroniciteit

En als je je staat van zijn op die manier dagelijks verandert, maak je dan klaar, want dan ga je synchroniciteiten en toevalligheden ervaren, en vreemde dingen beginnen te gebeuren in je leven. Dit om te bewijzen dat jij De Schepper van je leven bent, in plaats van het slachtoffer van je leven.

Link: YouTube video

Veelgestelde vragen

Wat is de impact van dankbaarheid op onze emotionele staat?

Dankbaarheid heeft een positieve impact op onze emotionele staat door het bevorderen van gevoelens van welzijn en tevredenheid. Het helpt ons te focussen op positieve aspecten van het leven, wat leidt tot een gelukkiger en meer vervuld gevoel.

Hoe beïnvloedt dankbaarheid de chemie van ons lichaam?

Dankbaarheid kan het autonome zenuwstelsel programmeren om chemische stoffen te produceren die groei en herstel in het lichaam bevorderen. Dit proces kan bijdragen aan betere gezondheid en welzijn.

Wat gebeurt er als we onze staat van zijn dagelijks veranderen?

Door dagelijks onze staat van zijn te veranderen, zoals door bewuste dankbaarheid, kunnen we synchroniciteiten en toevalligheden ervaren. Dit wijst op onze rol als schepper van ons leven, waarbij we meer controle en invloed uitoefenen op onze persoonlijke realiteit.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231210 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023915 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023578 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023643 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211744 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211019 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021809 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021547 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211133 views