Image

De 3-stappen / 10-doelen / 12-maanden Methode Om Je Doelen Te Halen116 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
116 keer gelezen sinds

4.5
(2)

Iedereen wil succesvol zijn en als we succesvol zijn, willen we nóg succesvoller zijn. Het favoriete woord in onze samenleving is ‘meer’. Ik wil gewoon meer hebben van wat het ook is. Iedereen wil meer hebben, meer zijn, meer doen en meer genieten van wat het leven te bieden heeft.

Mensen zijn wat men noemt ‘teleologisch’, een wat chique term voor doelgericht zijn, of doelgerichtheid. Dit betekent dat wij doelgerichtte organismen zijn. We zijn ontworpen om regelmatig naar bepaalde doelen te streven. We worden voortdurend vooruit gedreven naar de verwezenlijking van de dingen die voor ons belangrijk zijn. Sterker nog, we zijn niet eens gelukkig, tenzij we het gevoel hebben dat we ons bewegen richting het bereiken van dat doel.

Het Bereiken van Potentieel

De gehele mensheid is een enorme massa individuen die streeft naar de verwezenlijking van hun potentieel op elk gebied, of dat zouden ze tenminste moeten doen. Iedereen wil een winnaar zijn, maar weinigen zijn bereid om het rigoureuze, harde werk te doen dat nodig is om zich voor te bereiden op winnen. Je hebt het gezegde wel gehoord dat iedereen naar de hemel wil, maar niemand wil sterven. Iedereen wil succesvol zijn, maar niemand wil het harde werk doen dat nodig is om het te bereiken.

Everybody wants to go to heaven, but nobody wants to die

Jij wilt ook winnen

Je wilt een groot succes zijn in het leven, helemaal naar de top gaan. Je wilt je potentieel maximaal ontwikkelen en alles worden wat je kunt zijn, een groot menselijk doel. Je wilt al het geld verdienen dat mogelijk is voor jou en de fijnste levensstandaard bereiken die je kunt. Je wilt het respect, de waardering en de dankbaarheid verdienen van iedereen om je heen wiens mening je belangrijk vindt.

De 3-Stappen Methode

Nu weten we dat je wordt waar je het meest aan denkt en we weten dat succesvolle mensen het meest denken aan hun doelen. Het recept voor de juiste doelstelling: bepaal precies wat je wilt, schrijf het op, stel een deadline, maak een lijst van alles wat je moet doen om het te bereiken, organiseer de lijst in een plan en onderneem actie. En de zevende stap, de laatste stap, is elke dag iets doen wat je dichter bij je doelstelling brengt.

Dus waar haal je de doelen in de eerste plaats vandaan?

En hier komt de “3-stappen / 10-doelen / 12-maanden” methode in beeld

Wat je doet, is een schoon vel papier nemen en daar ga je je doelen opschrijven. Ik laat mensen in mijn seminars een schoon vel papier nemen en bovenaan de pagina het woord ‘Doelen’ en de datum van vandaag schrijven. Ik zeg dat dit een heel belangrijk stuk papier voor je zal zijn. Maak een apart vel papier en dan zeg ik ze: schrijf nu 10 doelen op die je in de komende 12 maanden wilt bereiken. Maar deze doelen hebben drie speciale kenmerken of eigenschappen.

  1. Ten eerste schrijf je ze in de tegenwoordige tijd. Je onderbewustzijn is als een speciale computer die alleen toegankelijk is als je het programmeert met specifieke opdrachten in een bepaalde taal en de taal die het begrijpt is de taal van nu, de tegenwoordige tijd. Wat betekent dat? Je zegt niet: “Ik zal zoveel en zoveel verdienen”, maar “Ik verdien dit bedrag tegen die en die datum”. “Ik weeg zoveel kilo tegen die en die datum”. “Ik rijd in deze auto, woon in dit soort huis, bereik dit soort doel”. Dus je zegt het alsof je terugkijkt en het doel al hebt bereikt. Het is al een realiteit. Dit is het soort opdracht waar je onderbewustzijn onmiddellijk aan gaat werken.
  2. Het tweede is positief. Je gebruikt altijd positieve taal, want je onderbewustzijn kan geen negatieve verwerken. Dus zeg je bijvoorbeeld niet “Ik stop met roken”, maar “Ik ben een niet-roker”. Niet “Ik val af”, maar “Ik weeg zoveel kilo”. Formuleer je doelen altijd in de tegenwoordige tijd, positief.
  3. Het derde heet persoonlijk en je gebruikt altijd het woord ‘ik’ wanneer je een doel voor jezelf opschrijft, omdat jij de enige persoon in het universum bent die het woord ‘ik’ kan gebruiken in verwijzing naar jezelf. En telkens wanneer je het woord ‘ik’ gebruikt, signaleer je je onderbewustzijn en superbewustzijn dat er een heel belangrijk doel aankomt vanuit het “hoofd”kantoor. En wanneer je het woord ‘ik’ gebruikt, volg je het altijd met een werkwoord.

En wat we weten is dit:

Hoe korter, scherper en eenvoudiger de doelstelling is, des te sneller het werkelijkheid wordt. Dus schrijf geen doelstelling die een hele alinea nodig heeft, maar “Ik verdien X aantal euro’s tegen die en die datum”. “Ik bereik zulk en zulk doel tegen die en die datum”. En het is altijd ‘ik’ plus een werkwoord. Het is de krachtigste manier om je onderbewustzijn te programmeren en je mentale krachten te ontsluiten.

Dus nu neem je een schoon vel papier en wat je doet, is je schrijft 10 doelen neer in de tegenwoordige tijd, positief en persoonlijk en je eindigt elk doel met de woorden “tegen die en die datum”. Met andere woorden, elk doel is tijdgebonden. Deze oefening duurt eigenlijk drie tot vijf minuten. Zodra je deze oefening hebt voltooid, is er iets wonderlijks gebeurd. Je bent in de top drie procent van volwassenen in onze samenleving beland, want slechts de top drie procent van de volwassenen heeft ooit hun doelen zo opgeschreven, 10 doelen in de tegenwoordige tijd, positief en persoonlijk, in hun leven.

Nu heb ik nog meer goed nieuws voor je. Als je je lijst met doelen opschrijft en ergens weglegt waar je het een heel jaar niet ziet, en je haalt die lijst er aan het eind van de 12 maanden weer bij, zul je absoluut verbaasd zijn. Je zult zowel blij als verdrietig zijn. Je zult blij zijn, want als je dit opent, zullen acht van je tien doelen op de meest opmerkelijke manieren zijn bereikt. En je zult verdrietig zijn, omdat je zou willen dat je meer en grotere doelen had gesteld.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken