De Simulatietheorie en het Manifesterende Bewustzijn

Simulatietheorie Begrijpen En Hoe Het Onze Werkelijkheid En Bewustzijn Beïnvloedt


69 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
69 keer gelezen sinds

4
(1)

In de blog van vandaag duiken we in het boeiende concept van de simulatietheorie en hoe dit ons begrip van werkelijkheid, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling beïnvloedt. Lees dus verder. Dit gaat over de vraag rond de simulatietheorie. Wetenschappers beginnen te geloven dat we holografische structuren zijn, en in zekere zin klopt dat.

Fysieke realiteit is eigenlijk niet echt; het is een projectie van bewustzijn en daardoor holografisch gestructureerd. Interessant, want dit komt voort uit ons eigen bewustzijn. We creëren het gezamenlijk door middel van overeenkomst. Ja, het zou beschouwd kunnen worden als een computerspel.

Zo kun je het zien, want het biedt een kunstmatige omgeving die je toestaat je bewustzijn op een bepaalde manier te focussen om ervaringen te hebben die je anders niet zou kunnen hebben.

De spelregels van onze realiteit

Door de regels van dit ‘spel’ te volgen, ontdekken we onszelf vanuit nieuwe perspectieven. We vergeten wie we zijn zodat we onszelf kunnen herinneren vanuit een ander gezichtspunt. Dat is in feite DE regel van het spel; het maakt het leuker om aan deze realiteit te denken. Ja, dat helpt zeker, want het leven kan soms zo stressvol zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn en zeker niet altijd.

Onthoud dat er niet zoiets bestaat als een inherent moeilijke of problematische situatie. Het zijn onze definities die ons laten ervaren op die manier, omdat de situatie zelf fundamenteel neutraal is, zelfs als iemand een situatie heeft gecreëerd vanuit een negatieve energie. Dat betekent niet dat je het op die manier moet ervaren. Als je de trilling die zij creëerden niet overneemt, kun je het neutraliseren door met een andere reden en andere definitie naar de situatie te kijken.

Nieuwe inzichten

Onze fysieke realiteit is niet zo solide en vast is als we misschien denken. Het suggereert eerder dat het een projectie van ons bewustzijn is, holografisch gestructureerd en mede-gecreëerd door ons allemaal door middel van onderlinge overeenstemming.

Deze visie nodigt ons uit om onze relatie met de wereld om ons heen en onze rol in het vormgeven van onze ervaringen opnieuw te overwegen. Ik vergelijk onze realiteit met een computerspel, een kunstmatige omgeving die ons in staat stelt ons bewustzijn op specifieke manieren te focussen en ervaringen te hebben die we anders niet zouden kunnen hebben.

Door de regels van dit spel te spelen, hebben we de kans om onszelf vanuit nieuwe hoeken en perspectieven te ontdekken, wat uiteindelijk leidt tot persoonlijke transformatie.

Integratie oefening

Om deze concepten in je dagelijks leven te integreren, nemen we even de tijd voor een korte geleide visualisatie. Vind een comfortabele zitpositie, sluit je ogen en neem een paar diepe ademhalingen. Stel je een situatie voor in je leven die je momenteel stressvol of uitdagend vindt. Visualiseer deze situatie nu als een neutrale gebeurtenis, ontdaan van alle negatieve of positieve associaties.

Erken dat jouw perceptie van de situatie deze zijn emotionele lading geeft. Stel je vervolgens voor dat je deze situatie benadert met een nieuw perspectief, een die je in staat stelt het te zien als een kans voor groei, leren en zelfontdekking. Vraag jezelf af wat je van deze ervaring kunt leren en hoe je het kunt gebruiken om te onthouden wie je werkelijk bent en jezelf op een positieve manier te transformeren.

Terwijl je dit nieuwe perspectief vasthoudt, voel een gevoel van empowerment en innerlijke vrede over je heen komen. Weet dat je de kracht hebt om elke situatie opnieuw te definiëren en je realiteit te creëren door de kracht van je bewustzijn. Neem nog een paar diepe ademhalingen en als je klaar bent, open je ogen.

We hopen dat dit artikel je nieuwe en waardevolle inzichten en praktische hulpmiddelen heeft geboden om je realiteit met meer gemak en kracht te navigeren. Tot de volgende keer, blijf je licht schijnen en herinner je de ongelooflijke kracht van je eigen manifesterende bewustzijn.

Geraadpleegde bronnen:

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Emotionele Intelligentie Test
Libido Test Voor Mannen
Persoonlijkheidstest op Goodfeeling.nl