De Wet Van Aanname - Je Verbeelding Is Je Grootste Kracht - Neville Goddard

De Wet Van Aanname – Je Verbeelding Is Je Grootste Kracht – Neville Goddard76 keer gelezen sinds
11
minuten leestijd
11
minuten leestijd
76 keer gelezen sinds

4.5
(2)

Heb je wel eens nagedacht over het gezegde dat gedachten realiteit worden? Je zou het onzin kunnen vinden, dat deed ik ook. Maar neem eens de gok dat je aanname altijd juist is en de wereld altijd op dezelfde manier zal reageren.

Neville Goddard was een mystieke schrijver van het nieuwe denken, wiens ideeën de loop van spiritueel denken voor altijd veranderden. Geboren in 1905 in Barbados, vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij een proces van spirituele zelfontdekking onderging dat zijn invloedrijke leringen zou vormen.

Verbeelding als Kracht

De revolutionaire kern van Goddards leringen is dat onze gedachten niet statisch zijn, maar dynamische energieën die in staat zijn onze omgeving vorm te geven. We kunnen onze uiterlijke omstandigheden afstemmen op onze innerlijke visies, legt hij uit, zolang we onze ideeën en overtuigingen voorop stellen.

Het idee daagt het idee van lineaire causaliteit uit en stelt een nauwere verbinding tussen het individu en het universum voor. Aanname is fundamenteel in Goddards ideologie en zijn leringen.

Hij zei dat het maken van deze creatieve aanname een synchroniciteit teweegbracht tussen iemands innerlijke en buitenwereld, wat op zijn beurt altijd resulteerde in de verwerkelijking van iemands wensen.

De Wet Van Aanname - Je Verbeelding Is Je Grootste Kracht - Neville Goddard

De Wet van Aanname

De wet van aanname kan worden herleid tot de vroegste esoterische disciplines. Het is een herziene en bijgewerkte versie van een oude regel die zelfs Jezus erkende. De kerngedachte achter de wet van aanname is dat je eigen persoonlijke set van overtuigingen en aannames dient als het blauwdruk voor het mentale model dat je gebruikt om te interpreteren en te reageren op de externe omgeving. Je aannames en overtuigingen spelen samen als een symfonie in je hoofd en vormen elke gedachte, elk gevoel en elke actie om diezelfde aannames te realiseren.

Denk eens aan het worden van de belichaming van zelfverzekerdheid en prestatie. Deze veronderstelling is als een zachte, maar constante bries die je het vertrouwen geeft om zelfverzekerd op te treden op het grote podium van het leven. Wanneer je onwankelbaar vertrouwen hebt in je keuzes, stralen je acties een lucht uit van onbetwistbaar succes en mogelijkheden die passen bij jouw realiteit verschijnen moeiteloos op je pad.

De Kracht van Verbeelding en Actie

Aan de andere kant, als een foutieve veronderstelling uitgroeit tot een pessimistische kijk, neemt deze veronderstelling stiekem de overhand en vervormt en vangt je gedachten, gevoelens en acties, terwijl je je daar heerlijk onbewust van bent. Je houdt de dirigeerstok van aanname, de dirigent in deze symfonie. De kracht van goed geselecteerde en gekoesterde optimistische aannames om alledaagse levens te transformeren in opmerkelijke, kan niet genoeg benadrukt worden.

Wanneer je je hoogste idealen en eigenschappen concreet maakt voor jezelf, zet je een cascade van gebeurtenissen in gang die je innerlijke overtuigingen in harmonie brengen met de buitenwereld om je heen. Een magnetische aantrekkingskracht wordt gecreëerd door de aantrekkingskracht tussen het etherische en het materiële, mogelijk gemaakt door de harmonische interactie tussen de twee. De wet van aanname dient als een tijdige herinnering aan het oneindige potentieel dat binnen het bereik van geloof ligt.

De Wet Van Aanname - Je Verbeelding Is Je Grootste Kracht - Neville Goddard

Zet Positieve Aannames in Beweging

De eerste stap is het maken van een bewuste, positieve aanname of overtuiging over de aard van het gewenste resultaat, kwaliteit of omstandigheid. Deze veronderstelling moet in lijn zijn met wat je hoopt te bereiken of te ervaren in het leven. Stel je bijvoorbeeld succes voor in de activiteiten die je voor de dag gepland hebt, visualiseer je vergaderingen, projecten en interacties die vlot verlopen. Dit zal je helpen om de dag op een positieve noot te beginnen.

Emotionele harmonie is het meest vitale onderdeel van het hele proces. Zodra je een aanname hebt gekozen, verbind je je er mentaal en emotioneel aan. Dit betekent dat je gelooft dat je gekozen veronderstelling waar is. Je gedachten en aandacht continu richten op je selectieve aanname en jezelf in die staat van zijn voorstellen, is essentieel. Hoe specifieker en levendiger je gedachten zijn, hoe meer je een boodschap naar je onderbewustzijn stuurt. Zie jezelf regelmatig als iemand die je dromen en ambities al heeft bereikt.

De Wereld Antwoordt op Je Aannames

Als je eenmaal een aanname hebt gemaakt, antwoordt de wereld door je bewijs te leveren in de vorm van mensen, plaatsen en dingen die je hypothese bevestigen. Dit is het fenomeen van conformation bias. Je bent waarneembaar en herinnert je bewijs dat je positie ondersteunt, waardoor je speculatie meer gewicht krijgt. Als je deze procedure volgt, wordt een wereldwijd domino-effect in gang gezet. Het is alsof je het eerste dominosteentje omgooit en vervolgens de rest van de stukjes op hun plaats ziet vallen zonder enige inspanning van jouw kant.

Wat is Confirmation bias?

“Confirmation bias” betekent in het Nederlands “bevestigingsvooroordeel”. Het verwijst naar de neiging van mensen om informatie te zoeken, te interpreteren, te bevoorrechten en te onthouden op een manier die hun eigen overtuigingen of hypothesen bevestigt. Mensen geven vaak meer aandacht aan bewijs dat hun eigen mening ondersteunt, terwijl ze tegenstrijdige informatie of bewijs dat hun overtuigingen tegenspreekt, kunnen negeren of minder serieus nemen. Dit kan leiden tot verkeerde conclusies, omdat het volledige beeld niet wordt overwogen.

Vertrouwen en Harmonie met het Universum

Je gedraagt je alsof je volledig accepteert en enthousiast manieren van zijn nastreeft die in overeenstemming zijn met de wereldvisie die je nu aanhoudt. Als je bijvoorbeeld een lucht van vertrouwen wilt uitstralen, begin dan met het aanbieden van meer presentaties en steek vaker je hand op tijdens vergaderingen. Je aanname voorop stellen en dienovereenkomstig handelen, zal ervoor zorgen dat je de wereld in een nieuw licht ziet. Terwijl je deze veronderstelling blijft vasthouden, begin je kansen, middelen en situaties te zien die ermee in overeenstemming zijn. Je veronderstelling verzamelt kracht en wordt uiteindelijk zichtbaar in de echte wereld.

Je zou situaties kunnen opzoeken waar je je vaardigheden in het spreken in het openbaar en presenteren kunt aanscherpen, terwijl je je opbeurende aanname in gedachten houdt. Wanneer je positieve zelfspraak beoefent, vervang je negatieve gedachten door een constante stroom van opbeurende opmerkingen die vol vertrouwen je vaardigheden en eerdere successen aannemen en accepteren. Door deze bevestigingen vaak en bewust te herhalen, bouw je een stevig fort van zelfvertrouwen, dat de overtuigingen over jezelf ondersteunt en voedt.

De Wet Van Aanname - Je Verbeelding Is Je Grootste Kracht - Neville Goddard

Positieve Uitkomsten Verwachten

Bij het maken van een keuze is het het beste om een positieve uitkomst te verwachten en van daaruit terug te werken. Benader beslissingen met vertrouwen, denkend dat je de juiste optie kiest. Wanneer je doelen stelt, behandel ze dan alsof ze al bestaan. Zeg niet “Ik plan om fit te worden”, maar zeg “Ik ben fit aan het worden”. Dit verandert je focus van verlangen naar genieten van het leven.

Houd een dagboek bij van resultaten, alsof alles wat je ooit wilde al is uitgekomen. Schrijf op hoe je leven veranderd is als gevolg van je successen. Wanneer je dankbaarheid beoefent, doe alsof de goede dingen waar je naar streeft al gebeurd zijn. Creëer in je ziel een tuin van waardering, waar de bloemen gebeden van dankbaarheid voorstellen en de blaadjes herinneringen zijn aan de vele geschenken van het leven.

Onderbewuste Afstemming

Richt je aandacht naar binnen, laat je voorafgaande conclusies diep in je onderbewustzijn zakken. Door deze activiteit vaak te beoefenen, kun je de verbinding tussen je rationele doelen en je onderbewustzijn versterken. Vind de ideeën die tegenstrijdig zijn aan je opvattingen en laat ze los. Vervang ze door positieve, productieve overtuigingen. Wanneer je beperkende ideeën over jezelf loslaat, kunnen je gedachten en ambities nieuwe hoogten bereiken.

Gebruik altijd de Wet van Aanname bij het maken van berekeningen. Je aannames over de wereld zullen gerealiseerd worden door de keuzes en ervaringen die je maakt in het licht van de overtuigingen die je hebt. Onze gewoonten vormen wie we zijn, dus uitmuntendheid is geen eenmalige zaak, maar eerder een manier van leven.

Wet van Aantrekking en Wet van Aanname

De wet van aanname wordt soms verward met de wet van aantrekking, dus het is cruciaal om meer te leren over hoe deze twee ideeën gerelateerd zijn, maar toch verschillen in hun inzichten in hoe onze gedachten en overtuigingen ons leven beïnvloeden. Stel je voor dat je aan een zoektocht begint om een belangrijk doel te realiseren, zoals het verkrijgen van een felbegeerde promotie op het werk. Met de hulp van de wet van aanname word je aangemoedigd om jezelf in de schoenen te plaatsen van de persoon die al de positie heeft die je ambieert.

Dit gaat verder dan gewoon fantaseren. De sleutel is jezelf ervan te overtuigen dat je de promotie verdient, zelfs voordat je deze krijgt. Terwijl je deze persona aanneemt, verschuiven je gedachten, gevoelens en acties om te passen bij het nieuwe wereldbeeld dat je hebt opgebouwd. Het kan zijn dat je begint te beslissen met de zekerheid en vaardigheid van iemand die al eerder succes heeft gehad. Door in het hier en nu te handelen op basis van je overtuigingen, kun je je huidige situatie drastisch veranderen.

De Wet van Aantrekking als Kosmische Magneet

Aan de andere kant functioneert de Wet van Aantrekking als een dynamische kracht die werkt als een kosmische magneet. Het is gebaseerd op de theorie dat je mentale en emotionele activiteit een bepaald soort energie genereert die soortgelijke energieën uit het universum aantrekt. Je stuurt een magnetisch signaal naar de wereld wanneer je jezelf ziet slagen in je nieuwe positie met grote duidelijkheid, trots en geluk. Door je energie op deze manier te focussen, verbeter je je kansen om situaties, ontmoetingen en resultaten aan te trekken die je doelen ondersteunen.

Harmonie en Verbeeldingskracht

Beide wetten benadrukken het belang van iemands ideeën en overtuigingen, hoewel ze dit onderwerp op verschillende manieren benaderen. Voor de wet van aanname om te werken, moet je onmiddellijke, concrete handelingen uitvoeren die voortvloeien uit je aangenomen identiteit. Met de vibrerende energie die je genereert, kan de Wet van Aantrekking je dromen werkelijkheid maken als je in de juiste mentale en emotionele staat bent.

De wet van aanname kan worden beschouwd als een versterkte versie van de Wet van Aantrekking. Je bent geen willekeurige stip op de kosmische soundtrack, maar eerder een essentieel element van het geheel. Door te synchroniseren met de stroom van het universum, krijg je de goddelijke potentie van je verbeelding te waarderen. Het is de kracht die leven inblaast in je dromen en ze omzet in werkelijkheid.

De Kracht van Gedachten

Weten dat je gedachten, hoe vluchtig ook, het potentieel hebben om je eigen identiteit vorm te geven, wekt verwondering en een gevoel van verantwoordelijkheid. De betekenis van je verlangens en behoeften wordt duidelijker wanneer je deze nieuw verworven kennis accepteert. De sterren zijn niet ver weg en onbereikbaar; zij zijn de sterren die je de weg wijzen naar je toekomst. Je kunt je diepste aspiraties werkelijkheid maken als je bereid bent de tijd en moeite te investeren om je onderbewustzijn ervan te overtuigen dat ze meer zijn dan luchtkastelen en verre luchtspiegelingen.

De wijsheid van Neville Godard schijnt door als een baken, leidend tot onwrikbare overtuiging dat je diepste wensen niet alleen mogelijk zijn, maar zeker. Deze veronderstelling ontsteekt de lont voor de Wet van Aanname. Het universum, in zijn immense wijsheid, weerspiegelt wat je over jezelf denkt. Je externe omgeving, het canvas waarop je overtuigingen worden geschilderd, begint te veranderen en zich aan te passen om in overeenstemming te zijn met je kernwaarden. Neville Godard wist dat onze ideeën niet slechts fluisteringen in de wind zijn, maar krachten die ons leven kunnen vormen.

Hij stond erop dat we onze aannames net zo serieus nemen als ware feiten. Door op deze manier te handelen, kunnen we het universum aansporen om zich te conformeren aan onze waarden. Er zit reden in de wet van aanname; het moedigt ons aan om ons te kleden alsof we onze doelen al hebben bereikt, door de tekenen van welvaart, zelfvertrouwen en succes aan te nemen. Hoe meer we dit doen, hoe meer onze gedachten, gevoelens en daden samensmelten als een goed georkestreerde symfonie, waardoor het universum zijn rol speelt in het epische drama van ons leven.

Conclusie

Houd de woorden van Neville Goddard in gedachten wanneer je op een kruispunt van mogelijkheden staat: je aannames zijn de sleutels tot het ontvouwen van de wereld. Je trekt de realiteit aan die je wenst, in verhouding tot hoezeer je durft te geloven in die realiteit. Elke gedachte die je accepteert als waar, elke veronderstelling die je maakt, draagt bij aan het meesterwerk dat jouw leven is.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken