Deze Twee Woorden Zijn De Sleutel Tot succesvol Manifesteren

Deze Twee Woorden Zijn De Sleutel Tot Succesvol Manifesteren61 keer gelezen sinds
9
minuten leestijd
9
minuten leestijd
61 keer gelezen sinds

0
(0)

Doorheen de geschiedenis heeft “Ik ben” in diverse culturen een diepe betekenis gehad. Zo staat in het oude hindoeïsme “aham brahmasmi” voor “Ik ben het universum” of “Ik ben het goddelijke”, wat wijst op onze diepe verbinding met een universeel bewustzijn. In de Egyptische mythologie symboliseert Amon-Ra, vaak “de verborgene” of “de Grote Ik Ben” genoemd, de scheppende kracht achter leven en overvloed. Dit benadrukt het belang van het erkennen van het goddelijke in onszelf, zoals weergegeven in de uitdrukking “Ik ben”.

Ook de leer van Jezus verbindt “Ik ben” met identiteit en goddelijkheid. Zijn uitspraak “Ik ben de weg, de waarheid en het leven” onderstreept het afstemmen van ons bewustzijn op het goddelijke, een thema dat overeenkomt met de kern van deze leer. Evenzo, in de Chinese filosofie, weerspiegelt het concept van ‘Tao’ de opvatting dat leven onpartijdig is en perfectie uitdrukt. De Tao Te Ching leert dat harmonie en overvloed natuurlijk volgen wanneer men zich afstemt op de Tao, wat overeenkomt met het idee dat door “Ik ben” te zeggen, we ons afstemmen op de goddelijke essentie en zo de levensstroom ontsluiten.

Het leven zelf is een bijna goddelijke uiting van perfectie, liefde, vrede, schoonheid, harmonie en overvloed. Echter, een beperkt begrip kan deze natuurlijke stroom blokkeren. Het leven, onpartijdig van aard, manifesteert zichzelf met een verjongende kracht. “Ik ben” weerspiegelt deze actieve levensstaat. Het uitspreken van “Ik ben” met diepgang opent de eeuwige levensstroom, terwijl “Ik ben niet” deze krachtige energie afsluit.

“Ik ben” omvat de volledige activiteit van de hogere macht, of dat nu God, het goddelijke of het oneindige bewustzijn is. Deze uitdrukking vertegenwoordigt jouw ware essentie, je authentieke natuur. Het is uniek voor jou; alleen jij kunt zeggen “Ik ben”. Deze uitspraak vormt je ware identiteit, de goddelijke aanwezigheid binnenin jou, en definieert wie je bent. Alles wat je met volle overtuiging hieraan toevoegt, vormt de essentie van jouw bestaan, en dit besef biedt onmetelijke kracht.

“Ik ben” kan je bevrijden als je de aard ervan begrijpt en weet hoe je het kunt benutten. Het is belangrijk bewust te zijn van wat je toevoegt aan jouw “Ik ben”, omdat dit je kan beperken of bevrijden. In momenten van angst of twijfel is het essentieel te herinneren wie je werkelijk bent en wat je over jezelf gelooft. De woorden die je kiest om jezelf en je emoties te beschrijven, hebben grote invloed op je leven. Als je angst toelaat en dingen zegt als “Ik ben bang”, doe je jezelf tekort. Negatieve gevoelens zoals angst, jaloezie of kritiek kunnen je welzijn aantasten en je tegenhouden. Gebruik in plaats daarvan positieve bevestigingen zoals “Ik ben sterk, gelukkig en vredig”, en je zult merken dat deze eigenschappen in je leven tot uiting komen.

“Ik ben” is de meest krachtige uitdrukking. Het vertegenwoordigt de krachtigste aanwezigheid in jou en staat voor je zuivere zijn, geest en bewustzijn. Wanneer je “Ik ben” zegt, erken je de aanwezigheid van het goddelijke in jezelf en open je je voor zijn kracht. Door met overtuiging te bevestigen dat je heel, perfect en welvarend bent, maak je gebruik van deze kracht en word je wat je beweert te zijn. De kracht van “Ik ben” is de ultieme kracht in het universum, verantwoordelijk voor het creëren van alles. Voordat iets werkelijkheid wordt, moet het eerst worden gevormd in de geest en afgestemd op deze goddelijke aanwezigheid. Dit is het grote geheim dat mystici door de eeuwen heen hebben gekend.

Om de kracht van “Ik ben” echt te benutten, is het essentieel om aandachtig te zijn voor je gedachten en woorden. Negatieve zelfspraak kan je beperken en je potentieel in de weg staan, terwijl positieve bevestigingen je kunnen helpen nieuwe hoogtes te bereiken. Door je oorspronkelijke pure essentie te erkennen en positief over jezelf te spreken, kun je putten uit de oneindige energie van het universum om je grootste dromen te verwezenlijken. Je maakt verbinding met het krachtigste en goddelijkste principe van activiteit in het universum, de “Ik ben”. Dit principe, het hoogste levensprincipe, is door alle beschavingen uitgedrukt en vertegenwoordigt de fundamentele expressie van elk bewust leven, ver voorbij ons simpele bestaan.

Toch, wanneer we ons laten meeslepen door negatieve externe activiteiten, beginnen we beperkingen zoals “Ik ben niet” te accepteren, wat onze vooruitgang in de weg staat. Om echte vrijheid te bereiken, moeten we stoppen met het gebruik van valse uitspraken over onze goddelijkheid en onze grote en glorieuze aanwezigheid volledig accepteren. Wanneer je deze aanwezigheid oprecht erkent, moet je je ervan bewust zijn dat elke keer dat je denkt of gelooft dat je ongezond, arm of in een nadelige situatie bent, je deze schadelijke toestand onmiddellijk moet omkeren. Verklaar mentaal met onwankelbare intensiteit “Ik ben”, wat gezondheid, overvloed, vreugde, vrede en perfectie betekent.

“Ik ben” symboliseert gezondheid, overvloed, vreugde, vrede en perfectie. Het is het beste om de macht die we geven aan externe omstandigheden, mensen, plaatsen of dingen, te stoppen. “Ik ben” is de kracht om de perfectie in jezelf en overal in de wereld te erkennen. Omarm daarom de waarheid van je goddelijkheid en bevestig dit voortdurend met positieve uitspraken over gezondheid, rijkdom en vreugde. Besef dat het “Ik ben”-principe de meest krachtige en goddelijke kracht in het universum is, die, indien juist gebruikt, je de meest vervullende levenservaringen kan brengen.

Wanneer je “Ik ben” zegt, erken je de aanwezigheid van het oneindige bewustzijn actief in je leven. Laat je niet beheersen of beperken door valse overtuigingen en uitspraken. Herinner jezelf voortdurend aan dit krachtige mantra: “Ik ben en dus ben ik God in Actie, leven, welzijn en waarheid nu gemanifesteerd.” De woorden “Ik ben” zijn diepgaand en kunnen je ongebruikte potentieel ontsluiten. Ze hebben de kracht om je leven, gedachten en emoties te beïnvloeden. Door bewust na te denken over de transformerende kracht van “Ik ben”, kun je visualiseren hoe je intenties en overtuigingen je bewustzijn doordringen.

Elke uitspraak van “Ik ben” is als een penseelstreek op het canvas van je bestemming, waarmee je een beeld van je ware zelf creëert. Je innerlijke dialoog, inclusief gesprekken en de stilzwijgende bevestigingen of twijfels, kan je dagelijkse ervaringen beïnvloeden. Reflecteer op de kracht van “Ik ben” om meer bewust te worden van hoe je je gedachten en emoties benadert, wat je dagelijkse ervaringen kan verrijken met echtheid en authenticiteit.

Stel je voor dat je de kracht van je “Ik ben”-verklaringen kunt gebruiken om de richting van je leven te veranderen. Door je bevestigingen te doordrenken met liefde, veerkracht en grenzeloze mogelijkheden, word je niet alleen de verteller, maar ook de hoofdpersoon in een verhaal vol doel, overvloed en onwankelbare kracht. Terwijl je je psyche verkent, overweeg dan het potentieel van bewust gecreëerde “Ik ben”-verklaringen om een bron van creativiteit, veerkracht en het vermogen om je realiteit te vormen, aan te boren.

Deze krachtige affirmaties zijn de sleutel tot het ontsluiten van de stille kracht die verborgen ligt in de diepe eenvoud van “Ik Ben”. Door deze onoverwinnelijke aanwezigheid in gedachten te houden, stel je je open voor het “Ik ben” om zijn perfectie in je leven te manifesteren. Het goddelijke “Ik ben” is altijd perfect, vol leven en gezondheid. Wie zijn mentale kracht niet goed beheert, raakt telkens verstrikt in disharmonie.

Het kunnen beheren en controleren van je eigen energie is cruciaal voor het bereiken van innerlijke vrede en het overwinnen van uitdagingen. Om kalm te blijven, is stilte nodig, en om actie te ondernemen, moet men actief zijn. Dit is een taak die ieder individu zelf moet ondernemen. Geconfronteerd met overweldigende interne of externe prikkels, is het belangrijk om deze te zien als kansen voor transformatie en overwinning.

Het is niet verstandig om vast te houden aan gebeurtenissen uit het verleden die hun doel hebben verloren. In plaats daarvan moet men zich richten op het bevrijden van zelfopgelegde beperkingen. De realiteit die men accepteert of waarmee men zich identificeert, wordt hun eigen werkelijkheid. Door je aandacht te vestigen op iets positiefs of negatiefs, identificeer je je ermee. Als de geest een toestand accepteert of ermee identificeert, wordt het onderdeel van iemands leven. Ongeconditioneerd bewustzijn is de ultieme en enige werkelijkheid, onafhankelijk van het bewustzijn van het zijn.

Hoewel men zich bewust is van het mens-zijn, is dit bewustzijn niet noodzakelijk om zich bewust te zijn van het eigen bestaan. Het besef van bestaan komt voor het bewustzijn van het zijn van een specifieke persoon. Ongeconditioneerd bewustzijn staat los van iemands identiteit; het bestaat op zichzelf en is eeuwig. Men kan zijn identiteit of locatie vergeten, maar niet het feit dat men bestaat. Dit bewustzijn van bestaan is de enige echte realiteit.

Het ongeconditioneerde bewustzijn, vaak aangeduid als “Ik ben”, vormt de basis waaruit alle geconditioneerde staten en zelfconcepten voortkomen en waarin ze uiteindelijk oplossen. Zonder enige kennis of vooropgezette ideeën, wordt het ongeconditioneerde bewustzijn van een persoon hun ware zelf en de enige realiteit. Iemands bewustzijn is de essentie van hun wezen, en de buitenwereld is een reflectie van hun subjectieve staat.

Deze subjectieve staat wordt gevormd door iemands overtuigingen en opvattingen over zichzelf, en deze worden geprojecteerd in hun realiteit. De externe wereld is dus een manifestatie van de subjectieve staat waarin het bewustzijn verkeert. De concepten van onschuld en schuld hebben geen invloed op de wet van het bewustzijn, behalve dat ze de staat van bewustzijn zelf onthullen. De wereld weerspiegelt iemands innerlijke staat, en het is hun bewustzijn dat verantwoordelijk is voor de omstandigheden die ze ervaren.

Een bewuste verbinding tussen iemands verlangens en hun eigen zelf kan worden bereikt door het vermogen om te voelen en te geloven. Geloven betekent eigenlijk leven in het gevoel van daadwerkelijk de gewenste bewustzijnstoestand te zijn. Maar de enige bewustzijnstoestand waarvan men zeker kan zijn, is “Ik ben”. Dit vertegenwoordigt iemands ware zelf en hun verbinding met het goddelijke. Het zelfconcept van een persoon is een zelfgecreëerde illusie die wordt gebruikt om zichzelf te definiëren. Het krachtige besef dat “Ik ben” de sleutel is tot het ontsluiten van jouw potentieel, is van groot belang. Jouw bewustzijn is de enige schepper van je realiteit, en door dit inzicht te omarmen, kan je controle nemen over je leven en jouw lot zelf vormgeven.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken