Dit Is Belangrijkste Vaardigheid Die Mannen Moeten Leren Om In Deze Wereld Te Overleven

Dit Is De Belangrijkste Vaardigheid Die Mannen Moeten Leren Om In Deze Wereld Te Overleven


86 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
86 keer gelezen sinds

0
(0)

Vandaag gaan we het hebben over de kernvaardigheden op het gebied van EQ of emotionele intelligentie die mannen nodig hebben om hun leven te verbeteren. Mannen hebben het momenteel zwaar; de zelfmoordcijfers zijn hoger dan ooit, we hebben te maken met een eenzaamheidsepidemie en een groot aantal mannen is voor het eerst in de geschiedenis NEET (Not in Employment, Education, or Training).

Dus mannen hebben het echt moeilijk. Wanneer mensen over dit probleem praten, hebben ze het vaak over maatschappelijke zaken zoals het verhogen van bewustzijn en het verdwijnen van ontmoetingsplekken, zoals cafés en parken, waar we elkaar leerden kennen.

Hoewel deze zaken problemen zijn, blijft de fundamentele vraag: wie gaat deze problemen oplossen? Wie neemt de verantwoordelijkheid voor het daadwerkelijk verbeteren van de levens van mannen? Als mannen moeten we zelf onze problemen oplossen.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. Emoties Herkennen en Beheren: Mannen moeten leren hun emoties te herkennen en effectief te beheren. Dit omvat het uiten van vreugde, verdriet, woede en kalmte op een gezonde manier, wat kan bijdragen aan hun emotionele welzijn en relaties verbeteren.
  2. Zelfstandigheid in Emotionele Steun: Het is essentieel dat mannen niet uitsluitend op vrouwen vertrouwen voor emotionele steun. Ze moeten leren hoe ze steun kunnen krijgen van vrienden en andere mannen, waardoor ze een sterker en breder ondersteuningssysteem creëren.
  3. Balans in Relaties: Het compartimenteren van relaties kan problemen veroorzaken. Mannen moeten leren balans te vinden tussen vriendschappen en romantische relaties, zonder één als primaire bron van emotionele steun te beschouwen.
  4. Omgaan Met Ongemak: Het vermogen om ongemak in emotionele gesprekken te beheersen is cruciaal. Eenvoudige vragen zoals “Kun je me dat uitleggen?” kunnen helpen om het gesprek gaande te houden en emotionele steun te bieden en ontvangen.
  5. Woede Omzetten in Verantwoordelijkheid: Woede kan mannen verhinderen om verantwoordelijkheid te nemen. Het leren om woede om te zetten in verantwoordelijkheid helpt hen situaties objectiever te bekijken en effectiever aan te pakken.

We zijn onafhankelijk en zelfvoorzienend; vrouwen en kinderen krijgen de reddingsboten, maar wij mannen moeten onze problemen zelf aanpakken. Dit zien we ook veel op het internet: de eenzaamheidsepidemie onder mannen zal niet door vrouwen worden opgelost.

Een veel voorkomend probleem is dat mannen hun primaire emotionele steun halen bij hun vrouwelijke romantische partners in hetero normatieve relaties, en er is zelfs onderzoek dat dit bevestigt.

Vertrouwen op Vrouwen voor Emotionele Steun

Een belangrijk probleem dat mannen hebben, is dat ze vaak op vrouwen vertrouwen voor emotionele steun. Zelfs na een breuk of wanneer ze exen zijn, weten mannen vaak niet waar ze anders terechtkunnen.

Begrijpelijkerwijs zijn vrouwen dit zat. Daarom gaan we vandaag praten over kernvaardigheden die je kunt gebruiken om je relaties te verbeteren en vaardigheden die je kunt ontwikkelen om beter om te gaan met de problemen die je als man tegenkomt.

Vaardigheden om Je Leven te Verbeteren

De eerste vaardigheid die we moeten bespreken is opsplitsing. Mannen hebben de neiging om hun relaties in hokjes te plaatsen. Ze hebben bijvoorbeeld een groep vrienden om mee te gamen, outdoor vrienden, en familie. Een van de compartimenten die we maken, is dat vrouwen onze primaire bron van emotionele steun zijn, en tegelijkertijd degenen met wie we romantisch betrokken willen raken. Dit leidt tot allerlei problemen, zoals de ‘girlfriend zone’ en ‘friend zone’.

Dit Is Belangrijkste Vaardigheid Die Mannen Moeten Leren Om In Deze Wereld Te Overleven

Onderzoek naar Mannen en Emotionele Kwetsbaarheid

Uit onderzoek blijkt dat mannen vaak emotionele kwetsbaarheid alleen tonen aan vrouwen in hun leven, zoals moeders, zussen of vriendinnen. Wanneer ze deze kwetsbaarheid tonen aan andere mannen, worden ze vaak uitgelachen of weten deze mannen niet hoe ze ermee om moeten gaan.

Bijvoorbeeld, in een onderzoek zei een man dat hij veel moed moest verzamelen om een vriend te vertellen dat hij depressief was, waarop de vriend reageerde met: “Ah, dat is jammer,” en er verder niets mee deed.

Emotionele Ondersteuning van Andere Mannen

Om dit te veranderen, moeten we als mannen een andere taal leren gebruiken. Als je een probleem hebt en naar een vriend gaat, gaat die vriend meestal in ‘probleemoplossingsmodus’. Bijvoorbeeld, als je zegt: “Hé man, ik ben depressief,” zal je vriend reageren met: “Ga naar de sportschool, bouw zelfvertrouwen op, dat helpt.”

Wat we moeten leren, is hoe we emotionele steun kunnen vragen met behulp van instrumentele steun. Bijvoorbeeld door te zeggen: “Hé man, ik heb hulp nodig om mijn gedachten op een rijtje te krijgen.”

Omgaan met Ongemak

Een andere belangrijke vaardigheid is leren omgaan met ongemak. Vaak weten we niet wat we moeten zeggen of doen in een gesprek over emoties. In deze situaties kun je eenvoudige zinnen gebruiken zoals: “Kun je me dat uitleggen?” of “Kun je me er meer over vertellen?” Dit helpt het gesprek gaande te houden en maakt het makkelijker om emotionele steun te bieden en te ontvangen.

Ontwikkel uw emotionele intelligentie – leer doelbewust met gevoelens omgaan en verbeter uw persoonlijke en professionale relaties
Klik voor prijs bij Bol

Woede omzetten in Verantwoordelijkheid

Woede is een veelvoorkomend probleem dat mannen tegenhoudt. Vaak worden we boos over problemen in het leven, maar woede neemt de verantwoordelijkheid weg. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat woede ons denken zwart-wit maakt, wat betekent dat we de situatie niet meer objectief kunnen bekijken. Door woede te verminderen, kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen acties en zo onze situatie verbeteren.

Stoppen met Transformeren, Beginnen met Accepteren

Mannen hebben vaak de droom om te transformeren in iemand anders om problemen makkelijker aan te kunnen. Dit komt voort uit het idee dat we ons moeten aanpassen aan de eisen van de wereld om ons heen. In plaats van altijd te proberen te veranderen, moeten we leren accepteren wie we zijn en controle nemen over ons eigen leven. Acceptatie leidt tot meer zelfvertrouwen en positieve veranderingen over de lange termijn.

Dit Is Belangrijkste Vaardigheid Die Mannen Moeten Leren Om In Deze Wereld Te Overleven

Conclusie

Mannen staan voor grote uitdagingen, en we moeten zelf de verantwoordelijkheid nemen om deze aan te pakken. We moeten leren hoe we onze relaties minder kunnen opsplitsen, woede omzetten in verantwoordelijkheid en accepteren wie we zijn. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kunnen we een beter leven leiden en elkaar als mannen beter ondersteunen.

Geraadpleegde bronnen:

  • Sánchez-Álvarez et al., 2020 – Deze studie toont aan dat emotionele intelligentie (EI) een significante invloed heeft op academische prestaties. Er wordt een overzicht gegeven van hoe EI, gemeten als een vaardigheid, sterker gerelateerd is aan academisch succes dan zelfrapportages van EI.
  • Berg et al., 2017 – Dit artikel bespreekt verschillende taxonomieën van sociale, emotionele en gedragsvaardigheden (SEB) en benadrukt het belang van een brede, op bewijs gebaseerde taxonomie die deze vaardigheden organiseert volgens de Big Five persoonlijkheidstrekken.
  • Frontiers Meta-Analysis, 2020 – Deze meta-analyse onderzoekt de relatie tussen EI en academische prestaties in het voortgezet onderwijs, waarbij wordt benadrukt hoe EI een belangrijke voorspeller is van academisch succes, onafhankelijk van traditionele intelligentie en persoonlijkheidstrekken.
  • APA Emotional Intelligence – Dit document biedt een overzicht van de rol van emotionele intelligentie in persoonlijke en academische contexten, waarbij de verschillende componenten van EI en hun impact op prestaties en welzijn worden uitgelegd.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn emotionele vaardigheden?

Emotionele vaardigheden zijn capaciteiten om emoties te herkennen, begrijpen en effectief te beheren.

Waarom vertrouwen mannen op vrouwen voor emotionele steun?

Mannen vertrouwen vaak op vrouwen voor emotionele steun vanwege traditionele genderrollen en het gebrek aan emotionele verbinding met andere mannen.

Hoe kunnen mannen leren om emotionele steun van andere mannen te krijgen?

Mannen kunnen leren emotionele steun van andere mannen te krijgen door open te communiceren, actief te luisteren en wederzijdse kwetsbaarheid te bevorderen.

Wat is de impact van woede op mannen?

Woede kan mannen belemmeren om verantwoordelijkheid te nemen en objectief te denken, wat hun probleemoplossend vermogen vermindert.

Hoe kunnen mannen leren omgaan met ongemak in emotionele gesprekken?

Mannen kunnen leren omgaan met ongemak in emotionele gesprekken door eenvoudige vragen te stellen zoals “Kun je me dat uitleggen?” om het gesprek gaande te houden.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstest op Goodfeeling.nl
Emotionele Intelligentie Test
Libido Test Voor Mannen