Image

Er bestaat geen vaste materie: Alles is Samengeperste Energie20 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
20 keer gelezen sinds

0
(0)

Heb je je ooit afgevraagd of er meer is aan de mens dan enkel ons fysieke lichaam? Wel, het is echt boeiend, want als we terugkijken in de geschiedenis, spreken ze over iets wat ze geest noemen, een energie en een onzichtbare kracht die lijkt te bepalen wie en wat we werkelijk zijn.

Kwantumfysica benadrukt dat het universum niet echt opgedeeld is in twee rijken: een materieel rijk en een energetisch rijk. Kwantumfysica onthult dat alles uit energie bestaat. Wat wij als materie waarnemen, is eigenlijk een illusie van energie en licht. Er is niets fysieks.

Wat bedoel ik daarmee?. Wel, om te beginnen een heel eenvoudig feit: toen natuurkundigen het atoom begonnen te ontleden en ontdekten dat er dingen in zaten zoals protonen, neutronen en elektronen, zeiden we: “Ja, maar waar zijn die dingen dan van gemaakt?” Toen kwamen ze bij kleinere deeltjes uit, zoals quarks, en toen vroegen we: “Ja, maar waar zijn die dan van gemaakt?”

Uiteindelijk beseften natuurkundigen dat er in de kern van een atoom helemaal niets meer materieels was. Het is een energiewerveling, een krachtig energieveld, en dat alle atomen deze energievelden zijn. Het belang hiervan is dat atomen mensen vormen. Dus, per definitie beschouwen we onszelf als fysieke structuren, maar volgens de kwantumfysica zijn we een soort van energiewervelingen.

De Cel als Televisie

Stel je de cel voor als een televisietoestel en dat het milieusignaal, zoals een uitzending, wordt opgevangen door de antennes op dat televisietoestel, waardoor de cel reageert op die uitzending. Wel, raad eens, iedereen heeft een andere set antennes. Dus per definitie ontvangt iedereen een andere uitzending.

Dat is wat natuurkundigen bedoelen met het veld waarin we leven. Dus we zijn allemaal in een veld, maar elk van ons ontvangt een heel precies en specifiek deel van dat veld, anders dan iedereen. Geen twee mensen delen dezelfde cel-receptoren, daarom kunnen we niet zomaar cellen, organen en gerechten met elkaar uitwisselen.

De uitzending blijft bestaan

Nu komt het interessante deel: als de cel lijkt op een televisie die een uitzending ontvangt, overweeg dan dit: wat gebeurt er als je naar je tv kijkt en hij gaat kapot? We zeggen dat de tv is overleden. Maar nu is de vraag: is de uitzending die ik keek nog steeds daar?

Ja, natuurlijk is die er nog. De televisie is kapot, maar de uitzending is nog steeds aanwezig. “Hoe zou je dat weten?” Wel, een manier om dat te weten is een andere tv te pakken, in te pluggen, aan te zetten en af te stemmen op het juiste kanaal, en de show gaat verder.

Dit geldt ook direct voor mensen. Ik heb een identiteit dankzij een set receptoren die een milieusignaal ontvangen. Als ik sterf, heb ik geen ontvangst meer en bestaat mijn uitzending nog, maar is er geen tv om het te uiten. Als er in de toekomst een embryo verschijnt met dezelfde set cel-receptoren die ik heb, dan, raad eens, ben ik weer online in een andere tv. Het hoeft geen mannelijke of vrouwelijke tv te zijn. Nope, dat is de tv.

undefined

Meer dan Dit

Hoe zit het met zwart, wit, bruin, rood, geel? Nope, dat is de tv. Dat ben jij niet. Jij bent de uitzending. Tot slot is het belangrijk om te weten dat het karakter dat je in dit leven uitdrukt, eigenlijk teruggaat naar je bron. Omdat je hersenen je bewustzijn niet in je hoofd houden, omdat magneto-encefalografie, in tegenstelling tot elektro-encefalografie, magnetische zelfbewustzijnsgrafieken je hersenfunctie lezen, maar de sondes raken je hoofd niet eens aan.

Dit is een heel belangrijk concept hier: je gedachten zijn niet beperkt tot je hoofd; ze worden uitgezonden naar het veld. En zoals Einstein benadrukte, is het veld de enige besturende instantie van de deeltjesmaterie. Als we dit alles samenbrengen, zegt het dat je biologie een uitdrukking is van deze materie, maar eigenlijk gevormd wordt door het veld, een veld dat bestaat of je nu hier bent of niet.

En dan komt het oude verhaal van spiritualiteit ineens overeen met de moderne wetenschap van de kwantumfysica. Je bent een veld, je bent geest, je bent meer dan dit. Dat begrijpen is de eerste stap naar jouw persoonlijke kracht.

Link: YouTube video

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231231 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023943 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023601 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023665 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211771 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211039 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021827 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021569 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211156 views