pacman

Een bijzonder opvrolijkertje uit 2003523 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
523 keer gelezen sinds

0
(0)

opvrolijkertjeEen opvrolijkertje voor degenen die nu een beetje tegen de dertig aanlopen en werden in 1984 of 1985 geboren. Ze kennen maar 1 Paus. Bovendien kennen ze geen andere minister-president dan Wim Kok. Wie is eigenlijk Ruud Lubbers? Cola kochten ze altijd al in onverwoestbare plastic flessen. De dop was altijd al van kunststof en niet van metaal. Degenen die dit jaar eindexamen doen werden in 1984 of 1985 geboren.

Ze kennen maar een Paus. Bovendien kennen ze geen andere minister-president dan Balkenende. Wie is eigenlijk Ruud Lubbers? Cola in glazen flessen? En dan maar 1 liter? Atari is voor de meesten net zo vreemd als grammofoonplaten; die hebben ze nooit gekocht, want de CD-speler werd al uitgevonden voor ze geboren waren. Ze hebben nooit Pacman gespeeld. Of een spiegelei gemaakt op hun kubus.

Ze kunnen niet geloven dat er computers waren die je op de televisie kon aansluiten met spelletjes die er niet eens uitzagen als tennis. Op en neer bewegende streepjes om een bal te kaatsen. Paulus de Boskabouter. De Berebios op woensdagmiddag. Tita Tovenaar. Pommetje Horlepiep. Q&Q, maar dan niet in de herhaling op een moment dat wijde pijpen uit zijn. Stuif es in. Klassewerk. Twix heette nog nooit Raider. Er was nooit een tijd zonder merknamen. Wat is eigenlijk houtje-touwtje?

En waarom zou je neonkleurige kleding aantrekken? Of bij de schouders kussentjes onder je kleding steken? Deze generatie heeft nog nooit een televisie met maar twee kanalen gezien. Om helemaal maar te zwijgen van de zwart-wit televisie. Bestonden er ook televisies zonder afstandsbediening? En met een antenne? Zij hadden altijd al kabeltelevisie. De Walkman werd door Sony al voor hun geboorte uitgevonden. Rolschaatsen hebben alleen rolletjes achter elkaar, niet naast elkaar. De schoen zit er altijd al aan vast.

pacman opvrolijkertje
Ze kennen geen “Wedden dat” met Jos Brink of de “Showbizquiz” met Ron Brandsteder. Of de Weekend quiz met Fred Oster. Met als populairste onderdeel de Marmottenbak. Jan Raas was een snelle. En de hoofdprijs was een kleurentelevisie. Niks 7 miljoen Euro. De Willem Ruisshow. Wie is eigenlijk Jos Brink? Ze kennen wel Johan Cruijf. Dat is een voetbalcommentator. Degenen die nu achttien zijn hebben bij het zwemmen nog nooit over een grote witte haai nagedacht. Het maakt ze niet uit wie J.R. neergeschoten heeft want ze weten niet eens wie J.R. is.

Michael Jackson was altijd al blank. Wie of wat is Milli Vanilli? Of een lolo-bal? Ze geloven niet dat Adidas-schoenen ooit populairder waren dan Nikes en dat het topmodel maar 99 gulden kostte en zonder luchtkussens gemaakt werd. Ze weten niet dat je grammofoonplaten omdraaien kunt. Ze weten niet waarom Niki Lauda altijd een pet op heeft. En wie is Petje Pitamientje? Of Flipje van de Betuwe te Tiel. Maar jij weet dat allemaal. Wat maakt dat jou en mij …. 

OUD!

Opvrolijkertje met pindakaas

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen:

Negeer nooit je dromen!

Negeer nooit je dromen!

29 april 202429 views6 min leestijd

Zoeken