Gedeclassificeerde CIA-studies over Bewustzijn in 1969

Gedeclassificeerde CIA-studies over Bewustzijn in 1969 – Opmerkelijke onderzoekresultaten463 keer gelezen sinds
16
minuten leestijd
16
minuten leestijd
463 keer gelezen sinds

0
(0)

Gedeclassificeerde CIA-studies onthullen een fascinerend inzicht in het mysterieuze rijk van het menselijk bewustzijn. Duik dieper in de verborgen archieven van de CIA en ontdek de onthullende bevindingen van gedeclassificeerd onderzoek uit het verleden.

Gedeclassificeerde CIA-studies over Bewustzijn in 1969

Operatie Alsos en de Ahnenerbe

In 1945 lanceerde de Verenigde Staten een wetenschappelijk inlichtingeninitiatief genaamd Operatie Alsos. Het doel was om inlichtingen te verzamelen over wetenschappelijke en militaire projecten die werden uitgevoerd onder het Derde Rijk. Wat ze vonden was echter veel vreemder.

Een verzameling documenten gerelateerd aan de Ahnenerbe, een wetenschappelijke academie en denktank, wees op een afdeling die zich bezighield met de studie van de Occulte Wetenschappen.

Er werd in feite uitgebreid onderzoek gedaan naar buitengewone waarnemingen, het oproepen van geesten, divinatie en andere vormen van anomalieën.

Het paranormale werd wetenschappelijk onderzocht, maar met welk doel is onduidelijk. Na het ontdekken van deze documenten begon de VS haar eigen onderzoeken naar veranderd bewustzijn en het bovennatuurlijke, en deze gingen decennia lang door.

Gedeclassificeerde CIA-studies over Bewustzijn in 1969

De Geheime Projecten van de VS

Sommige van deze projecten (zoals MKULTRA) zijn uitgebreid gerapporteerd; echter, sommige hebben weinig tot geen bekendheid gekregen sinds declassificatie. Een rapport, getiteld “Analyse en Beoordeling van het Gateway Proces”, bleef grotendeels ononderzocht tot recentelijk.

Het werd in 2003 gedeclassificeerd door het Amerikaanse leger, en het detailleerde een wetenschappelijke techniek ontwikkeld door het Monroe Instituut om astrale projectie, uittredingen en staten van veranderd bewustzijn te vergemakkelijken.

Het doel was om individuen te creëren die ruimte en tijd konden overstijgen. Ze konden dit bereiken door gebruik te maken van de Gateway Tapes.

De Oorsprong van de Gateway Tapes

Robert Monroe was een radio-uitzendingsdirecteur in het begin van de jaren 50. Hij richtte RAM Enterprises op, een bedrijf dat netwerk radioprogramma’s produceerde. Monroe was echter geïnteresseerd in het onderzoeken hoe geluidsfrequenties de menselijke geest kunnen beïnvloeden.

Hij was geobsedeerd door het ontdekken van methoden van hypnopedia, wat betekent leren via audio tijdens het slapen. Monroe experimenteerde jarenlang met frequenties om geheugen en leren te verbeteren. Maar in 1958 kreeg hij meer dan waar hij op gerekend had.

Robert Monroe
Robert Monroe

De Ervaringen van Monroe

Tijdens een van zijn experimenten ervoer hij verlamming, lichaamstrillingen en felle lichten, tot hij zijn lichaam leek te verlaten, ergens in de buurt van het plafond zwevend. Deze ervaring werd later gepubliceerd in artikelen en boeken, en het hielp de term “uittreding” of OBE populariseren.

Hij was bang maar ook geïntrigeerd, en hij begon deze ervaring na te streven, het beschrijvend als bewijs van de spirituele wereld. Terwijl RAM Enterprises groeide voorbij radioproductie, veranderden ze hun naam naar Monroe Industries, en ze ontwikkelden een onderzoeksafdeling genaamd het Monroe Instituut. Daar bestudeerden ze de impact van geluidsfrequenties en patronen op het menselijk bewustzijn.

Het Ontstaan van Hemi-Sync

Monroe ontdekte dat de menselijke hersenen onderhevig zijn aan een frequentie-volgreactie, wat betekent dat de hersengolven zich van nature aanpassen om de afgespeelde audiofrequenties te imiteren.

Echter, vele bekende hersengolfpatronen zoals Beta, Theta en Delta komen voor bij frequenties die voor het menselijk oor onhoorbaar zijn. Om deze beperking te omzeilen, speelde Monroe verschillende frequenties af in het linker- en rechteroor, wat een beatfrequentie creëerde.

De Toepassingen van het Gateway Proces

Vroeg onderzoek bij het Monroe Instituut suggereerde dat het Gateway Proces vele praktische toepassingen had: stressverlichting, pijnstilling, versneld leren en meer. Het zou echter pas later worden toegepast in een poging om paranormale soldaten te creëren onder leiding van het Amerikaanse leger.

Gedeclassificeerde CIA-studies over Bewustzijn in 1969

Analyse van het Gateway Proces

In 1983 diende luitenant-kolonel Wayne M. McDonnell een geclassificeerd rapport in getiteld “Een Analyse en Beoordeling van het Gateway Proces”. Hij kreeg de opdracht om astrale projectie en uittredingen te onderzoeken en hoe het Gateway Proces gebruikt kon worden om soldaten op te leiden voor inlichtingendoeleinden. Het onderwerp kan best moeilijk te begrijpen zijn, maar het volgende is een samenvatting van McDonnell’s rapport.

McDonnell, zich ervan bewust dat zijn onderzoek het bovennatuurlijke benaderde, probeerde zijn analyse te gronden in wetenschappelijke studie. Hij verbond zijn rapport met de volgende takken van studie:

 • Biomedicine: om de fysieke processen en effecten te bepalen die plaatsvinden tijdens hemi-sync.
 • Quantum Mechanica: om te begrijpen hoe bewustzijn ruimte en tijd kan beïnvloeden.
 • Theologie: om de geloofssystemen te begrijpen die de ervaringen van de deelnemers beïnvloeden.

Het Gateway Proces werd dus beschouwd als een hulpmiddel om de menselijke geest te transformeren en voor te bereiden op het verkennen van andere dimensies van het bewustzijn. Het lijkt echter niet duidelijk of er ooit resultaten zijn behaald die lijken op de buitengewone beweringen van Monroe.

Ondanks de geheimzinnigheid die deze onderwerpen omringt, blijft de studie van het menselijk bewustzijn en zijn mogelijkheden een fascinerend veld. Van de experimenten van het Derde Rijk tot de hedendaagse inspanningen om de geest te begrijpen, de zoektocht naar kennis gaat door.

Het Monroe Instituut

RAM Enterprises groeide uit tot meer dan alleen radio productie, ze herbenoemden zichzelf tot Monroe Industries, en ze ontwikkelden een onderzoeksafdeling genaamd het Monroe Instituut. Daar bestudeerden ze de impact van geluidsfrequenties en patronen op het menselijk bewustzijn.

Monroe ontdekte dat de menselijke hersenen onderworpen waren aan een frequentie volgende reactie, wat betekent dat de hersengolven zich op natuurlijke wijze aanpassen om de aan hen gespeelde audiofrequenties na te bootsen.

Maar veel bekende hersengolfpatronen zoals Beta, Theta en Delta komen voor bij frequenties die onhoorbaar zijn voor het menselijk oor.

De Techniek van Hemi-Sync

Om deze beperking te omzeilen, speelde Monroe verschillende frequenties af in het linker- en rechteroor, waardoor een beatfrequentie ontstond. Een beatfrequentie is simpelweg het verschil tussen de twee gespeelde frequenties.

Bijvoorbeeld, als een frequentie van 210 hz in het ene oor wordt afgespeeld en een frequentie van 220 hz in het andere oor, genereert het een beatfrequentie van 10 hz, wat fysiologische en mentale toestanden oproept die gerelateerd zijn aan die hersengolffrequenties.

Dit proces zou de amplitude en frequentie van de hersengolven tussen beide hemisferen synchroniseren. Deze synchronisatie wordt hemi-sync genoemd, en komt zelden voor in natuurlijke omstandigheden.

Het Gateway Proces

Monroe beweerde dat het Gateway Proces kon leiden tot langdurige staten van hemi-sync, en hij kon bewustzijnstoestanden stimuleren door de hersenen te dwingen frequenties na te bootsen. Door Delta hersengolven in het bereik van 1-4hz op te roepen, kon hij staten van meditatie of ontspanning teweegbrengen.

Vroeg onderzoek bij het Monroe Instituut suggereerde dat het Gateway Proces veel praktische toepassingen had:

 • stressverlichting
 • pijnanesthesie
 • versneld leren en meer.

Het zou echter pas later worden toegepast in een poging om paranormale soldaten te creëren onder leiding van het Amerikaanse leger.

Het Holografische Universum

Om te begrijpen hoe menselijk bewustzijn het fysieke lichaam zou kunnen ontstijgen, beweerde McDonnell dat de wereld een hologram is, een theorie die wordt gedeeld door hedendaagse fysici.

Zie je, alle materie bestaat uit atomen, kleine nucleaire centra omringd door grote elektronenergievelden. De energievelden tussen alle materie bestaan naast elkaar en interacteren, en door deze interacties worden alle energievelden geïmpregneerd en gecodeerd met informatie over alle materie.

Gedeclassificeerde CIA-studies over Bewustzijn in 1969

Interactie met Menselijk Bewustzijn

Deze holografische theorie wordt verder gecompliceerd door interactie met menselijk bewustzijn. We nemen de wereld niet passief waar, maar door waarneming veranderen we deze.

Door vrije wil kunnen we selectief waarnemen en invloed uitoefenen op het holografische universum; vergelijkbaar met populaire new age ideeën zoals The Secret en Law of Attraction, kunnen mensen bepaalde realiteiten manifesteren door verbeelding en wilskracht.

Het Ontrafelen van Ruimte en Tijd

Tot slot speculeert McDonnell dat menselijk bewustzijn tijdelijk tijd en ruimte zou kunnen ontstijgen. Door het gebruik van de Gateway Tapes om de hersengolffrequenties te versnellen, zouden deze hersengolven een fysieke beperking genaamd de Planck-afstand kunnen doorbreken.

De Planck-afstand is de kleinst meetbare afstand in de fysieke wereld. Potentieel zouden de pieken van versnelde hersengolven (en theoretisch, het begeleidende menselijke bewustzijn) tijdelijk een sub-Planckiaans universum binnen kunnen gaan.

De Praktijk van het Gateway Proces

De praktijk van het gebruik van de Gateway Tapes wordt het Gateway Proces genoemd. Voordat men begint, wordt deelnemers geïnstrueerd om een doos te visualiseren en eventuele overbodige zorgen daarin te plaatsen. Dit is bedoeld om de focus te verbeteren. Dan wordt hen geïnstrueerd om te mediteren terwijl ze een enkele toon neuriën.

Conclusie

De Analyse van het Gateway Proces is een diepgaande verkenning van iets ogenschijnlijk bovennatuurlijks. Remote viewing en uittredingen zouden informatieverzameling kunnen revolutioneren. Als individuen snel getraind konden worden en resultaten betrouwbaar gerepliceerd konden worden, zou het Gateway Proces een onschatbaar hulpmiddel zijn voor inlichtingen- en militaire diensten.

Er is nog een merkwaardig detail over. Pagina 25 van het rapport ontbreekt op mysterieuze wijze. (inmiddels boven water gekomen). De suggestie is dat deze pagina de praktische toepassingen dieper onderzocht; het is echter niet opgenomen in de gedeclassificeerde vrijgave.

Er bestaat een petitie voor toegang van het publiek, maar de CIA heeft in een verklaring gezegd dat ze deze pagina ook nooit hebben ontvangen.

Als je een van de onverschrokken zielen bent die McDonnells theorieën willen testen, zijn links naar het Monroe Instituut en de Gateway Tapes opgenomen in de beschrijving hieronder:

 1. https://www.cia.gov/readingroom/document/cia-rdp96-00788r001700210016-5

Search results

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES- WAVES OF CHANGE

  that your response to the Gateway Experience tapes is vital to the continued publication of this newsletter. We need … of the Gateway Experience, but a whole new approach to experiencing the tapes. WAVE V- EXPLORING- develops … in the Gateway Experience, is compiling a book of member’s experiences with the tapes. The expressions …

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES- THE EXPLORER

  field of endeavor. The Division will offer special hemi-sync tapes for use by Professional Members … 94C Faber, VA 22938 (804) 361-1252 INSTITUTE TAPES AVAILABLE The following tapes may be purchased … of creativity in many directions. Gateway participants have written books, poetry, painted pictures, …

 • ANALYSIS AND ASSESSMENT OF GATEWAY PROCESS

  state, the Gateway tapes achieve the same goal as meditation in that it places the body … included in the Gateway tapes enjoin the participant to build up the energy field surrounding his body, … of Gateway Process TO: Commander US Army Operational Group Fort Meade, MD 20755 1. You tasked me to provide …

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES- THE EXPLORER VOL. 1 NO. 1

  EAlxplamo, orers’CAClub stage in the Gateway process, also show forcement Tapes. Those who attended … r e 2 0: D-0 R MONROE INSTITUTE INTRODUCES GATEWAY PROGRAM Enthusiastic Response from Participants TEN DAY … SESSION LEADS TO PERMANENT PROGRAM The first Ten-Day Explorations session of the Institute’s Gateway …

 • THE EXPLORER- MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES

  field of endeavor. The Division will offer special hemi-sync tapes for use by Professional Members … immediately, the Emergency Treatment Tape Series will no longer be available on loan to Sustaining Members. … This is the Institute cassette tape program for use during major surgery, illness or injury which has proved …

 • YOUR INQUIRY RE: DISCOVERY SERIES AND GATEWAY PROGRAM

  and Gateway Program (U) 1. (U) We do not have the “Discovery” series. However, we should..’ … here at the office (with new equipment) and is designed as preparation for the Gateway Program at M.I.A.S. (see … and give the beginners something to look forward to. 2. (C) The Gateway program at M.I.A.S. is the core …

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES- THE EXPLORER VOL. 1 NO. 2

  for the first time to the general public on a special Mentronics? Sleep Tape?. Clinically tested, the Mentronics … Sleep Tape technique is the best non-drug method known for the promotion of deep relaxation followed … This stereo tape may be played on any standard cassette player. Its effect is enhanced by the use …

 • LETTER TO DIRECTOR CENTRAL INTELLIGENCE AGENCY FROM GEORGE LESKO

  L esKo xesearc THREE GATEWAY CENTER? PITTSBURGH, PA 15222? (412) 566-1680 STAT September 30, 1976 … 6:42 6:48 6:51 6:54 6:55 6:55 7:00 7:01 7:02 THREE GATEWAY CENTER? PITTSBURGH., PA 15222? (412) … CIA-RDP88-01315R000300490017-1 Approved For Release 2004/10/13: CIA-RDP88-01315R000300490017-1 THREE GATEWAY CENTER? PITTSBURGH., …

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES

  down to my feet!), Bob’s recorded voice led initial tapes. Some past Gateway partici- Second, chanting voices … supervision, some 45 insomniacs were given a month ofnightly repeating FFR tape recordings in their own home … and was able to achieve sleep. Initially, the method has been released for general use as a cas- sette tape …

 • THE GATEWAY PROGRAM

  2003/09/16: CIA-RDP96-00788R001700270006-0 Monroe Institute of Applied Sciences PRESENTS THE GATEWAY PROGRAM … and the roroduction of tape recordings in which he has as many as-sixteen patterns of sound mixed together on stereo … a “mythology” sufficient for the coming years. Our Gateway Program provides the instruction, the training …

 • LETTER TO THE DIRECTOR FROM GEORGE LESKO

  CIA-RDP79M0046 eseare THREE GATEWAY CENTER? PITTSBURGH, PA 15222? (412) 566-1680 Director Central Intelligence … Foreease 2001/11/20: CIA-RDP79M0046 02700100005-7 46: TIME THREE GATEWAY CENTER? PITTSBURGH, PA 15222? … CIA-RDP79M0046.02700100905-7 fl? e THREE GATEWAY CENTER? PITTSBURGH, PA 15222? (412) 566-1680 LOCAL DATE Wed. Sept. 29, …

 • FBIS MODERNIZATION PROGRAM CONCEPT DEFINITION STUDY SYSTEM SPECIFICATION

  Operations 14 2.1.14 Mail Service 7 2.4 Bureau Database 2.1.15 External Mail Gateway Operations 16 Service … External Mail Gateway Service The External Mail Gateway Service enables mail exchange between internets … External Mail Gateways will,be used for connection to Autodin and for one-way computer-to-computer …

 • TRIP REPORT, 18-26 JUNE 1982 (U)

  (GATEWAY) was conducted at the MIAS International Training and Conference Center (ITCC). The ITCC site, … was required to develop complete familiarity with six training tapes provided by MIAS. Many of the people … of these six tapes appeared to have more impact than the others for the following reasons: a. (U) Tape #2: …

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES

  supervision, some 45 insomniacs were given a month of’nightly repeating FFR tape recordings … and was able to achieve sleep. Initially, the method has been released for general use as a cas- sette tape … again and again. As little as one week of work with the tapes has often been sufficient. There is some speculation …

 • ADVANCED INDIVIDUAL TRAINING FOR CENTER LANE PERSONNEL (U)

  involved the use of specially designed, commercially available audio tapes which produced enhanced levels … in July 1952, with the Gateway Program, also from MIAS. The Gateway Program (see Intl 2) involved sending … b. Instruction in and the development of Hemisync tapes, custom made for project sources. c. …

 • THE MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCE (M.I.A.S.) SEMINAR (U)

  improvement over the original “Gateway” experience. This experience is intended to expand mans … holistic idea formulation. Six days of intensive tape exercises; with each tape followed by a discussion … Francis Hall. Topics covered are generally philosophic in nature. Various films and tapes are presented …

 • MONROE INSTITUTE OF APPLIED SCIENCES (M.I.A.S.) SEMINAR (U)

  Improvement over the original “Gateway” experience. This experience is intended to expand mans … holistic idea formulation. Six days of intensive tape exercises; with each tape followed by a discussion … Francis Hall. Topics covered are generally philosophic in nature.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views