Hoe De Wet van Aanname Echt Werkt - Neville Goddard

Hoe De Wet van Aanname Echt Werkt – Neville Goddard


82 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
82 keer gelezen sinds

0
(0)

Neville Goddard zei ooit dat als je vaker het gevoel zou aannemen van een vervulde wens, je de meester van je lot zou zijn.

Bekend om zijn geloof in de kracht van aanname en verbeelding, vat dit citaat het grootste deel van zijn levenswerk samen. Waarschijnlijk heb je gehoord van concepten als de wet van aanname en de kracht van manifestatie, maar als je hier bent, heb je waarschijnlijk nog vragen.

Heb je ooit nagedacht over het bestaan van een kracht die zo krachtig is dat het je verlangen in realiteit kan omzetten? Is de wet van aanname een diepe waarheid of slechts een grillig idee?

Vandaag gaan we op reis om de mysteries van dit boeiende concept te ontrafelen. Deze wet daagt ons uit om onze vooropgezette ideeën over manifestatie in twijfel te trekken en nodigt ons uit om de grenzeloze kracht binnenin onze geest te verkennen.

De grote vraag is: is de wet van aanname een echte kracht die onze realiteit vormt, of is het gewoon een soort van wensdenken?

Wie was Neville Goddard?

In onze zoektocht naar begrip van de wet van aanname, kunnen we dit concept niet verkennen zonder de figuur te erkennen die de weg plaveide: Neville Goddard. Neville Goddard, geboren in Barbados in 1905, was niet alleen een mysticus maar ook een pionier op het gebied van manifestatie. Zijn leringen, geworteld in mystieke interpretaties van Bijbelse concepten, resoneerden bij zoekers van waarheid over de hele wereld. Neville’s reis leidde hem naar de verkennende kracht van aanname en zijn wijsheid blijft door de tijd weerklinken.

Een van de belangrijkste principes van Goddard is dat verbeelding de realiteit creëert. Neville geloofde vurig in de creatieve kracht van de verbeelding. Hij zei vaak: “Neem het gevoel van je vervulde wens aan”, waarmee hij benadrukte dat je verbeeldingskracht je ervaringen vormt. Centraal in zijn leringen stond het concept van aanname: het idee dat het aannemen van het gevoel dat onze verlangens al vervuld zijn, ons afstemt op de energie die nodig is voor manifestatie.

Hoe Je De Wet van Aanname Toegepast

Vraag jezelf af: hoe zou het voelen als ik dat geld, die baan, die relatie of die droomvakantie al had? Hoe zou ik me voelen als ik echt in vrede was? Vind dat gevoel, stel je die realiteit voor, houd het vast en handel bewust in lijn met die realiteit. Neem die realiteit aan en kijk hoe de rest op zijn plaats valt. Neville moedigde ook aan om te leven in het eindresultaat van onze verlangens. Door mentaal te verblijven in de staat van het al bereikt hebben van onze doelen, veranderen we ons bewustzijn en trekken we overeenkomstige ervaringen aan.

Het is ook belangrijk om te leren hoe je je eigen realiteit kunt script. Neville pleitte voor het gebruik van innerlijke gesprekken en mentale scripting. Door bewust onze gedachten en innerlijke dialogen te sturen, schrijven we het verhaal van ons leven en beïnvloeden we onze externe realiteit. Zoals hij het stelde, is gevoel het geheim: het gaat er niet alleen om je verlangen te bedenken, maar om te voelen alsof je verlangen al vervuld is.

Visualisatie en Affirmatie

Een van de grootste uitdagingen voor mensen bij het implementeren van deze praktijken is het correct visualiseren van hun aanname. Neville benadrukte de effectiviteit van visualisaties vanuit een eerstepersoonsperspectief. Zie de wereld door je eigen ogen tijdens het visualiseren, en dompel jezelf onder in de details en emoties van de aangenomen realiteit. Gebruik affirmaties die positief en in de tegenwoordige tijd zijn, zoals “Ik ben succesvol en vervuld in mijn carrière” in plaats van “Ik zal succesvol zijn”.

Consistentie en Vertrouwen

Consistentie is cruciaal. Herhaal je affirmaties en neem regelmatig deel aan visualisaties. Consistente versterking versterkt de neurale paden die verband houden met je aannames. Vertrouwen in de wet van aanname en het loslaten van gehechtheid aan specifieke manieren waarop je verlangens zullen manifesteren, is essentieel. Het universum zal de vervulling van je aannames op manieren brengen die je huidige begrip te boven gaan.

De Rol van “Het Gevoel”

Goddard benadrukte dat gevoel de sleutel is. Het gaat er niet alleen om te denken aan je verlangen, maar om te voelen alsof je verlangen al vervuld is. Als je financiële overvloed wenst, voel dan de vreugde en zekerheid die financiële vrijheid brengt. Als je liefde zoekt, dompel jezelf dan onder in de warmte en vervulling van geliefd zijn. Je gevoelens zijn de magnetische kracht die je aannames naar je toe trekt.

Neville Goddard was een Amerikaans mysticus (1905-1972), een van de degenen die zich al vroeg bezighield met ‘de wet van het bewustzijn’, oftewel: hoe ons voorstellingsvermogen onze werkelijkheid bepaalt. Onder anderen Rhonda Byrne (The Secret) en Wayne Dyer hebben zich door zijn ideeën laten inspireren. In Voelen is het geheim (oorspronkelijke titel: Feeling is the Secret) legt Neville Goddard helder uit hoe deze wet functioneert en hoe je hem in je eigen leven toepast.
Klik voor prijs bij Bol

Geduld en Volharding

Geduld en volharding zijn belangrijke factoren in het manifestatieproces. Manifestatie is geen snelle oplossing, maar een reis. Volharding in aanname fungeert als een stabiele baken die je door uitdagingen heen leidt. Uiteindelijk kan deze wet je leven veranderen als je ervoor kiest om deze principes toe te passen en te integreren in je dagelijkse leven.

Geraadpleegde Bronnen

Veelgestelde Vragen

Wat is de wet van aanname volgens Neville Goddard?

De wet van aanname stelt dat je je verlangens kunt manifesteren door je te gedragen en te voelen alsof ze al vervuld zijn.

Hoe kan ik de wet van aanname toepassen?

Visualiseer je verlangens alsof ze al werkelijkheid zijn, gebruik affirmaties en verander je innerlijke dialogen om je realiteit te creëren.

Waarom is gevoel belangrijk bij de wet van aanname?

Gevoelens versterken de kracht van je aannames en trekken de vervulling van je verlangens aan.

Wat is het verschil tussen visualisatie en affirmatie?

Visualisatie is het mentaal voorstellen van je verlangen, terwijl affirmatie positieve uitspraken zijn die je overtuigingen versterken.

Hoe blijf ik consistent met de wet van aanname?

Herhaal regelmatig je visualisaties en affirmaties, en vertrouw op het proces zonder gehecht te zijn aan specifieke uitkomsten.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Inclusiviteit Test
Libido Test Voor Mannen
Vorm Voorkeur Test