Hoe Je Een Gezonde Geest Kunt Verkrijgen En Behouden - Niemand Leert Je Dit In 2024

Hoe Je Een Gezonde Geest Kunt Verkrijgen En Behouden – Niemand Leert Je Dit In 202432 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
32 keer gelezen sinds

5
(1)

Het onderwerp van vandaag is hoe je je geest gezond kunt houden. Dit is een uiterst belangrijk onderwerp en ik hoop dat deze boodschap een groot aantal mensen bereikt. Gezien enkele realiteiten met betrekking tot de cognitieve ontwikkeling van de mens, heeft jouw geest bescherming nodig, ongeacht wie je bent.

De gevolgen van het niet beschermen van je geest, zowel individueel als maatschappelijk, zijn enorm groot. Laten we dus geen tijd verspillen. Hier is de situatie: elk mens bereikt pas op 25-jarige leeftijd het punt van volledige fysieke volwassenheid, en volledige emotionele of psychologische volwassenheid, als dat al gebeurt, vindt zelfs nog later plaats. Het gevolg is dat de meeste mensen niet in staat zijn om kritisch en onafhankelijk na te denken voordat ze minstens zo oud zijn.

De uitdaging van zelfstandig denken

Het probleem is dat tegen de tijd dat je deze leeftijd bereikt, je hoofd zo vol zit met ideeën dat je niet eens meer recht kunt denken, ongeacht wat je zelf gelooft. En dit is in je hoofd gestopt, als het ware, zonder jouw toestemming, door een zo subtiel en intiem proces dat je het op een bepaald niveau niet kon voorkomen, zelfs als je dat wilde.

Je miste het bewustzijn, de ervaring en de psychologische capaciteit om ertegen te weerstaan. Dit betekent dat tegen de tijd dat je 25 jaar oud bent, je hoofd vol zit met feiten, overtuigingen en houdingen die daar zijn geplaatst door je ouders, je leraren, je priesters, je overheid, je media, je vrienden en je cultuur. Je geest is letterlijk vol met gedachten die niet van jou zijn, maar waarmee je je misschien wel identificeert.

Sterker nog, het is misschien geen overdrijving om te zeggen dat je op dit punt misschien geen enkele originele gedachte bezit. Je hebt misschien nooit de kans gehad om er een te denken. Elke vrije ruimte die je had voor zo’n gedachte kon jaren geleden al zijn gevuld met wat onzin stukje culturele trivia, zoals een reclamejingle, of een feit dat je leraren je dwongen te onthouden dat, hoewel technisch waar, net zo duidelijk waardeloos is, zoals de hoofdsteden.

Het ontwaken rond de leeftijd van 30

En dit zijn enkele van de minder schadelijke overtreders. Veel van de gedachten in je hoofd zijn verkeerd, zoals objectief gezien, en nog meer van hen zijn nutteloos, zelfs als ze niet noodzakelijkerwijs onwaar zijn. Wat dit betekent, is dat elke persoon, meestal rond de leeftijd van 30 jaar, de kans heeft om te beginnen met ontwaken, maar ze vinden zichzelf alleen in een huis vol troep, een huis vol met rotzooi.

In werkelijkheid wonen ze al jaren in dit huis, maar ze zijn zich pas onlangs voldoende bewust geworden van hun situatie om te overwegen dat hun leefomstandigheden misschien omstandig zijn in plaats van inherent aan de realiteit. In elk geval beginnen ze te begrijpen dat hun huis krap en somber is en vol met spullen die van God weet waar komen.

De uitdaging van loslaten

Als je iets weet over verzamelaars, weet je dat het voor hen heel, heel moeilijk kan zijn om zich van hun spullen te ontdoen. Waarom? Omdat ze al deze emotionele verbindingen hebben met hun rommel. Een oud stukje papier kan een verbinding zijn met een relatie die allang voorbij is, wat verlopen medicatie zou in de toekomst weer nuttig kunnen zijn.

Deze emotionele banden met hun objecten voorkomen dat verzamelaars passende actie ondernemen. Hetzelfde geldt voor de feiten, overtuigingen en houdingen die door andere mensen in je geest zijn geplaatst. De reden waarom het moeilijk is om deze dingen los te laten, is dat je emotionele gehechtheden hebt aan deze dingen, zelfs als het niet waar is. Dit is een houding die van je vader komt, ook al is het niet nuttig, dit is een feit dat van je leraar komt, enz.

En de meest voorkomende emotionele gehechtheid die mensen hebben met de zaken in hun geest is dat het juist is. Echter, in de overgrote meerderheid van de gevallen betekent juist niet juist, het betekent dit is hoe mijn familie het deed of dit is wat we destijds moesten doen. Begrijp je wat ik bedoel?

De weg naar bevrijding

Gelukkig is er een manier om uit deze situatie te komen, maar net zoals het leegmaken van een huis vol rommel, zal het enige tijd vergen. Als het je 30 jaar heeft gekost om dit alles te verzamelen, kan het heel goed de rest van je leven duren om je te ontdoen van wat tegen je wil in daar is geplaatst. Als je dit echter niet doet, ben je min of meer gedoemd, omdat je nooit echt jezelf zult worden, een individueel persoon.

Als je dit niet doet, zul je simpelweg een cijfer zijn, een pastiche van je cultuur en de eigenaardigheden van een bepaald historisch moment. Dat zal je leven zijn. Je zult misschien niet ellendig of onvervuld zijn als je niet leegt, omdat alleen individuen echt ellendig of onvervuld kunnen zijn, maar je zou je hele leven kunnen doorbrengen met een vaag, knagend gevoel dat iets niet klopt of dat er iets ontbreekt.

Maar omdat je nooit hebt geleerd voor jezelf te denken, leer je misschien nooit wie je bent, dus kun je niets aan dit gevoel doen, behalve wat je cultuur voorschrijft voor de ongedifferentieerde massa’s: alcohol, streamingdiensten, psychiatrische medicatie, professionele sport, winkelen en seks. Je zou je hele leven hebben geleefd zonder ooit te leren wie je was.

Het proces van ontwarring van de geest

Dus de manier om uit dit proces te komen lijkt op omgaan met een verzamelaar, behalve dat je met cognities omgaat, niet met materiële dingen. Je zult je aandacht naar binnen moeten richten en elke individuele gedachte één voor één zorgvuldig moeten onderzoeken. Stel jezelf wat vragen: waar komt dit vandaan? Is het waar? Is het nuttig? Zal dit mij dienen in wie ik wil zijn en waar ik heen wil gaan?

Houd vast aan de dingen die waar en nuttig zijn en die de persoon ondersteunen die je wilt zijn. Al het andere, bedank ze voor hun dienst, zoals die was, en laat ze gaan. Je wilt je geest net zo vereenvoudigen en verhelderen als je je daadwerkelijke leefruimte wilt vereenvoudigen en verhelderen. Dit kan jaren duren, maar na verloop van tijd, beetje bij beetje, kun je op een punt komen waarop de meerderheid van de inhoud van je geest er is met jouw bewuste toestemming en voor jouw bewuste plezier.

Dit is lang, arbeidsintensief werk, maar er is geen weg omheen. Gelukkig geldt: hoe meer je dit doet, hoe beter je wordt in het nauwkeurig beoordelen van dingen en hoe gemakkelijker het wordt om dingen die je niet langer dienen, weg te doen.

Bewust omgaan met nieuwe informatie

En natuurlijk, als je eenmaal begint op het pad van het opruimen van je geest van rommel, ga je de instroom van nieuwe feiten, overtuigingen en attitudes willen beperken. Op zijn minst wil je een soort klep installeren om je inname van informatie te regelen.

In onze cultuur kunnen mensen geobsedeerd zijn door dieet, maar ze beperken hun conceptualisering van dit idee tot wat in hun mond gaat, in plaats van wat in hun geest gaat. En eerlijk gezegd is wat in mensen hun geest gaat veel belangrijker dan wat in hun mond gaat, al was het maar omdat wat in mensen hun geest gaat, controleert wat mensen in hun mond stoppen, en niet andersom.

Ik ben persoonlijk 16 jaar geleden gestopt met het kijken naar het nieuws en hier ben ik, een perfect functionerend menselijk wezen. En ik bedoel niet alleen het kijken naar het nieuws op de traditionele media. Ik bedoel het kijken naar het nieuws op nieuwssites, of YouTube, of Reddit, of sociale media, LinkedIn, TikTok, Twitter, Facebook. Ik heb geen van deze apps op mijn telefoon.

Ik upload bijvoorbeeld mijn content via een derde partij platform, zodat ik deze apps niet direct hoef aan te raken. Nadat ik jaren en jaren van bewuste inspanning heb besteed om de meeste rommel uit mijn hoofd te verwijderen, wil ik niet dat er nieuwe rommel binnenstroomt om zijn plaats in te nemen. Begrijp je? En media, vooral sociale media, zijn veel, veel gevaarlijker dan de meeste mensen denken.

Dus als je je geest gezond wilt houden, als je door het tijdrovende proces wilt gaan om daadwerkelijk een individu te worden, moet je door het zeer persoonlijke en zeer uitdagende proces gaan van het zorgvuldig onderzoeken van de inhoud van je bewustzijn en bereid zijn je te ontdoen van dat wat niet langer waar en/of nuttig is. Als je dat eenmaal doet, garandeer ik je dat je veel kieskeuriger zult zijn met betrekking tot elke nieuwe, ononderzochte overtuiging of houding die zich aan je presenteert op je levenspad.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231231 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023943 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023601 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023665 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211771 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211039 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021828 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021570 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211156 views