Image

Hoe je je verlangen manifesteert71 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
71 keer gelezen sinds

5
(1)

De gedachte achter manifestatie is niet het scheppen van iets dat niet bestaat, noch het aantrekken van iets van ver om het dichterbij te brengen. Het idee is dat wat je wilt manifesteren al hier is, al bestaat, al werkelijk is. Manifestatie is het proces waarbij je jezelf het vermogen geeft om te realiseren en te zien dat het al hier is.

Je hoeft geen magische handelingen te verrichten om iets te laten bestaan; het is al aanwezig. Het bevindt zich al binnen jouw werkelijkheid, maar jouw geloofssysteem maakt het onzichtbaar voor je. Manifestatie is dus niet het proces van daadwerkelijk iets uit het niets toveren. Het is het proces van het zichtbaar maken van het onzichtbare, en dat vereist slechts een verandering van perceptie.

De Kracht van Paradox in Manifestatie

We gaan het ook hebben over een mechanisme van manifestatie dat het onzichtbare zichtbaar maakt, en dat gebruikmaakt van de kracht van paradox. We bespreken vaak het idee van paradox als de erkenning dat je je op een zeer krachtige plek bevindt, precies in het centrum van je kracht. Wat voor jou paradoxaal lijkt, wat voor jou tegenstrijdig lijkt – twee ideeën die niet samen lijken te kunnen bestaan maar dat wel doen – dat vertelt je meteen dat er een middenweg moet zijn waaruit ze beide voortkomen.

Die middenweg, dat evenwichtspunt, is jouw plek van kracht, van waaruit je de schijnbaar paradoxale en tegenstrijdige concepten hebt gegenereerd. Omdat je ze beide kunt waarnemen, vertelt het je dat je daadwerkelijk in het centrum van die dingen staat, dat ze voortkomen uit het centrum van jouw wezen. Je ziet simpelweg reflecties van de polaire expressies van creatie, maar polariteit in jou combineert en interageert op een heel specifieke manier om jouw ware, perfecte plek van balans en kracht te genereren.

Dus wanneer je een paradox tegenkomt, wees dan blij, want het vertelt je dat je precies in het centrum van je creatieve zelf staat en de mogelijkheid hebt om het onzichtbare zichtbaar te maken, heel snel.

De Paradoxale Natuur van Manifestatie

Laten we de paradoxale aard van het mechanisme van manifestatie wat duidelijker uitleggen. Velen van jullie zijn opgevoed met het idee dat manifestatie draait om intentie, focus en concentratie. Dit is in zekere zin juist, maar vaak wordt een belangrijk aspect over het hoofd gezien of los behandeld, waardoor het niet wordt gekoppeld aan het hele concept.

De twee schijnbaar paradoxale aspecten hier zijn intentie, focus en concentratie, en aan de andere kant, zoals vaak gehoord in metafysische en New Age-bronnen, het idee van overgave en loslaten. Deze twee aspecten staan niet lijnrecht tegenover elkaar, ze zijn niet wederzijds uitsluitend. Ze werken samen als onderdeel van een geheel mechanisme.

Het Verenigen van Focus en Loslaten

Eén richting van het paradoxale mechanisme omvat intentie, focus en concentratie. Nadat dit is gedaan, komt het loslaten en overgeven, en laat je de intentie, focus en concentratie hun werk doen op hogere niveaus. Het samenbrengen van deze twee aspecten biedt je het volledige mechanisme van manifestatie, of tenminste één richting van de energie. Maar laten we eerst dit concept verder uitdiepen.

De Rol van Passie in Manifestatie

Elke keer dat je een verlangen of voorkeur hebt voor manifestatie, moet het in zekere zin je passie vertegenwoordigen, het moet je wereld worden. De intentie, focus, in zekere zin de concentratie, is er als dit jouw passie vertegenwoordigt. Want als iets je passie vertegenwoordigt, ben je automatisch gefocust, je hebt automatisch de intentie, je concentreert automatisch al je aandacht op dat idee. Dat is wat passie doet. Als je gepassioneerd bent over iets, is er geen andere keuze, geen andere overweging. Alle andere dingen vallen weg. Dat is een ware beschrijving van in je passie zijn.

De Kracht van 15 Minuten

Als je jezelf dan, in een vredige staat of meditatieve staat of gefocuste staat, toestaat om dat passie-idee, die gewenste manifestatie, te visualiseren en te voelen, en die energie op te bouwen in je energie, in je emoties, in je passie, tot een hoogtepunt binnen slechts 15 minuten, en soms zelfs minder, is dat alles wat nodig is om het wiel, de tandwielen in beweging te zetten met betrekking tot het zichtbaar maken van het onzichtbare. Maar na dat opbouwen tot een hoogtepunt, is de volgende stap om het volledig en totaal los te laten. Vergeet het, stop met erom geven, laat het volledig over aan het hogere zelf.

De Simpliciteit van Fysieke Realiteit

Fysieke realiteit lijkt misschien gecompliceerd, maar is eigenlijk niet extreem complex. In wezen is het gebaseerd op zeer eenvoudige principes en je hoeft eigenlijk niet veel te doen om de bal aan het rollen te krijgen. Omdat je fysieke geest niet is ontworpen om te begrijpen hoe dingen gaan gebeuren, hoe dingen zich gaan manifesteren, is het ‘hoe’ de verantwoordelijkheid van de hogere geest. Omdat de fysieke geest niet het vermogen heeft, niet is ontworpen om te begrijpen hoe dat gaat gebeuren, hoeft het alleen maar de schakelaar om te zetten en de hogere geest het ‘hoe’ te laten doen.

De Balans Vinden

Alles wat je hoeft te doen, is het een beetje doen, voor niet langer dan 15 minuten, die passie, die verbeelding, die visualisatie tot een volledig hoogtepunt brengen. En dan, totaal, volledig, absoluut loslaten. Nu begrijpen we dat het vanwege bepaalde negatieve overtuigingen voor velen van jullie moeilijk is om echt los te laten, maar dat is heel belangrijk. Want zonder de kant van het loslaten, heb je het hele mechanisme niet geactiveerd.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken

Gerelateerde Artikelen

Persoonlijkheidstesten

vorm voorkeurstest
is het De ijdelheidstest of De ijdelheidsstest
Inclusiviteit Test