Hoe leid je een VERVULLEND LEVEN: het belang van visie en verlangen

Hoe leid je een VERVULLEND LEVEN: het belang van visie en verlangen133 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
133 keer gelezen sinds

0
(0)

Ja! Hoe leid je een vervullend leven?!

Dit is iets waar veel mensen naar op zoek zijn en ik kan ze geen ongelijk geven. Een vervullend leven is immers een prachtig doel. Vandaag ga ik je vertellen hoe ook jij dit kunt realiseren.

Allereerst moet je begrijpen dat als jij, als specifiek individu, een vervullend leven wilt leiden, je dit zelf zult moeten vormgeven. Het aannemen van een levensstijl is een beetje te vergelijken met het kopen van kleding.

Als je confectiekleding koopt, kun je op z’n best hopen op een pasvorm van zo’n 85%. Dat is het hoogst haalbare en daarvoor moet je meestal flink wat winkels afstruinen. Als je een betere pasvorm wilt dan die 85%, dan zul je je kleding op maat moeten laten maken.

Op dezelfde manier, als je een vervullend leven wilt, zul je dit leven op maat moeten maken, aangepast aan je eigen specificaties. Net zoals je een uniek en individueel lichaam hebt dat niet precies hetzelfde is als welk ander lichaam dan ook op deze planeet, zo ben je ook een uniek en individueel persoon die niet precies hetzelfde is als welke andere persoon dan ook op deze planeet. Dus we zullen de handen uit de mouwen moeten steken en aan de slag moeten gaan.

Dus wat houdt dat werk precies in?

Om een vervullend leven te leiden heb je eigenlijk twee dingen nodig: je hebt een visie nodig en een verlangen. Beide zijn noodzakelijk, en het is de combinatie van deze twee die het mogelijk maakt om een levensstijl te realiseren die voor jou persoonlijk vervullend is. Laten we hier wat dieper op ingaan.

Eerst gaan we het hebben over visie. Visie is verbeeldingskracht gecombineerd met gedetailleerdheid. Het is het vermogen om iets in fijn detail te kunnen voorstellen. De beste metafoor die ik voor visie heb, is de bouwtekening van een architect. Zodra die bouwtekening af is, is het gebouw in zekere zin al gebouwd. Wat dan nog rest, is het daadwerkelijk neerzetten ervan.

Een voltooide bouwtekening heeft elk detail van de structuur al uitgewerkt, tot aan de maat van de schroeven in de scharnieren in de kelder aan toe. Dat is het niveau van gedetailleerdheid dat nodig is voor deze taak.

Voordat ik verder ga, als wat je hoort je bevalt, overweeg dan deze blog te delen met iemand die er iets aan zou kunnen hebben. Je kunt ook op de ‘donate’-knop klikken en een ondersteunend fooitje achterlaten, afgestemd op de waarde die je denkt uit deze informatie te hebben gehaald. Dit helpt om de website draaiende te houden en ik waardeer je steun ten zeerste 🙏🏼.

Nu, met betrekking tot het creëren van een visie voor een vervullend leven. In plaats van te dromen over alle dingen die je wilt bereiken of voltooien in bijvoorbeeld de komende vijf jaar, is het veel effectiever om in pijnlijk detail te visualiseren hoe je een gemiddelde dinsdag wilt doorbrengen vijf jaar vanaf nu.

Dat komt omdat, ongeacht hoe opwindend of buitengewoon je leven misschien is, je veel meer ‘gemiddelde dinsdagen’ zult hebben dan piekervaringen. Je wilt dus een leven creëren waarin de meeste van je dagen vervullend zijn, en niet een leven waar je eens in de zoveel tijd wat voldoening ervaart door een belangrijke prestatie.

Visie is goed, maar visie zonder verlangen is een valkuil

Sommige mensen zijn heel intellectueel en hebben een krachtig ontwikkelde verbeeldingskracht. Deze mensen kunnen verdwaald raken in hun eigen visies, waardoor ze eindeloos ingewikkelde, complexe levensplannen maken die nooit werkelijkheid worden. We moeten begrijpen dat, terwijl de structuur in zekere zin al is voltooid in de bouwtekening, je niet daadwerkelijk in een bouwtekening kunt wonen.

Je kunt alleen wonen in de daadwerkelijk opgetrokken structuur. Op een bepaald moment moeten we allemaal stoppen met plannen en beginnen met handelen, en handelen vereist een zekere mate van verlangen.

Verlangen is een combinatie van begeerte en wilskracht

Hoewel ik niet dol ben op het woord ‘verlangen’, is het het beste dat ik heb kunnen bedenken. Begeerte is te veel verbonden met plezier en emotie, terwijl wilskracht te onthecht en intellectueel is. Hun combinatie, de vereniging van belichaamde en onbelichaamde daadkracht, is een dynamo die ik ‘verlangen’ noem. Het is een sterke, duurzame, emotioneel aantrekkelijke drijfveer waardoor dingen daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Verlangen is verbonden met de levenskracht, waarvan de primaire uiting de seksuele drift is. Daarom is een van de beste manieren voor mannen om hun verlangen te vergroten, te stoppen met masturberen. Op deze manier kan de seksuele drift steeds meer worden omgezet in constructieve actie in de echte wereld.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken