Image

Hoe liefde in je leven te manifesteren, volgens de professionals32 keer gelezen sinds
10
minuten leestijd
10
minuten leestijd
32 keer gelezen sinds

0
(0)

Is het mogelijk om jezelf in een relatie te denken? Volgens deze mensen wel.  

De moderne date begint niet met een ontmoeting, maar met een positieve gedachte.

Megan Fox zei dat ze gelooft dat ze haar verloofde, Machine Gun Kelly, al manifesteert sinds ze vier jaar oud was. “Ik denk dat ik hem gemaakt heb. Mijn gedachten en intenties hebben hem laten groeien tot de persoon die hij nu is,” vertelde ze aan Glamour UK. Priyanka Chopra Jonas grapte tegen Oprah dat ze gelooft dat haar moeder haar echtgenoot, Nick Jonas, in haar leven heeft gemanifesteerd.

Maar is het mogelijk om een partner uit het niets te manifesteren? Voor sommige mensen is het antwoord een volmondig ja. Julio Alvarez, een 34-jarige leiderschapscoach uit New York, vertelde ons dat hij zijn echtgenoot ontmoette de week nadat hij schreef dat zijn intentie was om “liefde binnen te laten.” Elizabeth Kechejian, een 31-jarige lerares uit Houston, zei dat ze haar vriend ontmoette nadat ze een lijst van eigenschappen had opgeschreven. “Ik ben een beetje verrast door de specificiteit”.

Inderdaad, dit concept lijkt steeds meer door te dringen in de cultuur: Dr. Wyatt Fisher, een gelicenseerd klinisch psycholoog, vertelde dat hij een toename merkt in cliënten die liefde manifesteren.

“Steeds meer mensen hebben de mindset dat als je denkt dat het gaat gebeuren, of als je het in het universum zet, het gaat verschijnen, het gaat zich manifesteren. Dus het is niet verrassend dat dit nu ook wordt toegepast op het liefdesleven,” zei Fisher.

Maar of het manifesteren van een liefdesinteresse daadwerkelijk mogelijk is? Het is ingewikkeld. Hier zijn stappen voor het manifesteren van een nieuwe partner — en enkele nuttige herinneringen.

Wat is manifestatie?

Charlotte Kirsten, een trauma-psychotherapeut en oprichter van Typically Topical, definieert manifestatie als het geloof dat je “je realiteit intentioneel kunt creëren door overtuigingen of patroonacties.”

Hoewel manifestatie een New Age-modewoord is geworden, wijst Kirsten erop dat het concept in de psychologie is geworteld. Manifestatie werkt volgens Kirsten door een “negatieve cognitie” te vervangen door een “positieve cognitie,” of een negatief geloof met een positief geloof. “Wanneer je dat doet, verander je eigenlijk de lens waardoor je de wereld ziet,” zei ze.

Volgens Kirsten manifesteren we elke dag, de hele tijd — maar vaak niet bewust. Manifestatie is in wezen het nemen van een meer intentionele benadering van het leven. “Kijk naar de gedragingen, actie en geloofssystemen in je leven, en vraag jezelf dan af, ‘Dient dit de realiteit die ik probeer te creëren?'”

De sleutel, zei Kirsten, is geloven in wat je eerder, bewust of onbewust, had uitgesloten. “Hoe meer je gelooft dat iets waar is, zoals dat je liefde waardig bent, hoe meer je je zo gedraagt — wat dan meer aantrekt van wat je wilt. De sleutel daartoe is volledig, helemaal, compleet in die overtuiging geloven, dus je moet het volledig belichamen,” zei ze.

Deskundig goedgekeurde tips voor het manifesteren van liefde in je leven

Stap 1: Wees duidelijk over wat je wilt

Bij het werken met nieuwe cliënten die op zoek zijn naar een partner, richt seks- en intimiteitscoach Charelle Thomas zich op eindes, niet op beginnen. “Je moet weten waar je heen gaat. Je moet duidelijk zijn over wat je verlangt,” zei Thomas.

Maar hoe weet je wat je wilt? Pak een notitieboekje en begin met een van de populairste manifestatietechnieken: het maken van een lijst.

“Het gaat niet om de lijst. Het gaat om het soort leven dat je wilt leiden en wie de ideale partner is om dat soort gedeelde zelfverwezenlijking te bereiken.”

MARIA AVGITIDIS

Matchmaker Maria Avgitidis rondt haar intensieve datingworkshops af door deelnemers een lijst te laten opstellen met eigenschappen die ze graag willen zien in een toekomstige partner, nadat ze drie dagen hebben besteed aan het analyseren van hun prioriteiten op emotioneel, intellectueel, financieel, spiritueel en fysiek niveau.

Tips voor het schrijven van een manifestatielijst

  1. Vraag jezelf “waarom.” Thomas raadt mensen aan zichzelf te vragen waarom ze elke kwaliteit opnemen, vooral als het gaat om meer oppervlakkige eigenschappen. “Mensen schrijven, ‘Hij moet blond haar en blauwe ogen hebben.’ Maar waarom wil je dat? Is het omdat het jou gaat dienen of is het omdat je er op een bepaalde manier uit wilt zien, en voed je je ego? Zoek je dit in je partner zodat hij een leegte kan opvullen die je hebt?” zei ze.
  2. Herschrijf het negatieve. Pyrgiotakis vraagt cliënten om negatieve uitspraken te vervangen door positieve. In plaats van “geen leugenaar,” schrijf “een persoon met hoge integriteit.”
  3. Concentreer je. “Ik vertel mensen om elke dag hun manifestatielijst te lezen of in ieder geval op de meeste dagen. Leer het uit je hoofd. Soms ontmoeten we mensen en worden we zo opgewonden door de aandacht dat wat we echt zoeken verloren gaat. De lijst helpt ons opnieuw te focussen,” zei Pyrgiotakis.

Alyssa P., een 30-jarige uit Brooklyn, zei dat deze oefening haar hielp op haar datingreis na een breuk.

“Ik had opgeschreven wat ik wilde in een relatie, zoals eerlijkheid, compatibiliteit, vertrouwen. Ik bergde de brief op, vergat het, en enige tijd later, niet echt op zoek naar iets serieus, ontmoette ik mijn verloofde. Ik vond ergens anders een kopie van deze brief nadat we een tijdje aan het daten waren en realiseerde me hoe onze relatie alles belichaamde wat ik had gevraagd,”.

Hoewel je aan iemand anders denkt, is dit in wezen een oefening in zelfreflectie. “Er is waarde in jezelf kennen. Dat is een sleutelkenmerk in het vinden van wat je wilt — je beperkingen kennen, en met wie je compatibel zult zijn,” vertelde Dr. Lauren Kerwin, een gelicenseerd klinisch psycholoog en DBT-therapeut in Los Angeles.

Stap 2: Maak het voelbaar echt

Het is één ding om een lijst van kwaliteiten op te schrijven. Het is iets anders om te geloven dat een relatie zoals die mogelijk is — experts zeggen dat dat het belangrijkste deel is.

Nadat ze hun manifestatie hebben opgesteld, laat Thomas cliënten de gevoelens identificeren die ze willen voelen wanneer ze in deze relatie zijn. “Wie is deze versie van jou in deze relatie? Hoe zal je anders zijn dan wat je vandaag bent? Wat zal je voelen? Hoe zou je je tijd doorbrengen?” zei Thomas.

Kirsten laat cliënten tijdens deze fase van het proces putten uit hun vijf zintuigen. “Creëer een film in je eigen hoofd en laat het scenario voor scenario afspelen. Hoe ziet je perfecte date eruit? Hoe ziet communicatie eruit? Hoe gelukkig voel je je? Wat kun je, denk ik, zien, horen, aanraken, proeven, voelen, zoals elk zintuig dat je hebt?”

Stap 3: Geloof dat het mogelijk is

Manifestatie vereist volgens de professionals een sprong van geloof: je moet geloven dat het leven, of de partnerschap, die je wilt inderdaad mogelijk is.

Thomas zei dat je het hierboven beschreven gevoel moet cultiveren — en geloven dat het kan en zal gebeuren.

Ze vergelijkt het met het gevoel dat kinderen hebben op kerstavond wanneer ze gaan slapen met de verwachting wakker te worden met cadeaus op kerstochtend. Dezelfde energie is van toepassing op relaties: “Je hebt die verwachting. Het is een andere energie wanneer je verwacht dat het gaat gebeuren,” zei ze.

Door deze mogelijkheden voor te stellen, kun je beperkende overtuigingen overwinnen, of de stemmen in je hoofd die zeiden dat het niet mogelijk is. Je zult “een nieuw patroon creëren en een nieuw geloof,” zei ze.

Stap 4: Neem afgestemde actie

Tot nu toe was manifestatie een reflectieve, introspectieve reis — maar daadwerkelijk actie ondernemen is noodzakelijk. “Er moet een element van doen zijn,” zei Kirsten. “Dat kan zo simpel zijn als jezelf in volledig nieuwe scenario’s plaatsen die je eerder niet zou hebben gedaan.”

Hiermee neem je deze nieuwe overtuigingen mee voor een proefrit. Hoe zal je benadering van daten eruitzien wanneer je een duidelijker idee hebt van hoe je je wilt voelen in een relatie? Zul je opener zijn nadat je het idee hebt geaccepteerd dat je meer verdient?

“Daar gaan en mensen ontmoeten, experimenteren met verschillende partners, gecombineerd met het werk doen om onszelf te verbeteren, kan de kansen vergroten om een match te ontmoeten,” zei Fisher.

Stap 5: Houd het manifestatieproces in stand

Manifestatie omvat het internaliseren van nieuwe overtuigingen — wat betekent dat het niet van de ene op de andere dag gebeurt. Lisa Stardust, de auteur van “Love Deck,” een verzameling oefeningen en rituelen voor mensen die op zoek zijn naar romantiek in hun leven, geeft een paar tips om het proces gaande te houden.

  • Dagboek. Stardust beveelt regelmatig dagboekschrijven aan, zowel in vrije vorm als op basis van prompts. “Door dingen op te schrijven, kun je negativiteit loslaten en jezelf toestaan om zelfverzekerd te zijn in wat je wilt,” zei Stardust. Een paar ideeën voor prompts? Schrijf een liefdesbrief aan jezelf of droom een sprookje.
  • Zeg positieve affirmaties op. Affirmaties zijn zinnen met één zin, positieve overtuigingen zoals “Ik zal mijn hart openen” of “Ik ben klaar voor liefde.” Stardust je kunt je ogen sluiten en mediteren op een kaart; je kunt affirmaties in een spiegel zeggen; of je kunt het op een stuk papier bij je dragen.
  • Kijk naar de maan. Niet zeker wanneer te beginnen? Kijk omhoog. Astrologen geloven dat elke fase van de maan een andere energie biedt en manifestatiekans. Je kunt bijvoorbeeld intenties zetten tijdens de nieuwe maan en lasten loslaten tijdens de volle maan.

Hoe het ook vorm krijgt, het idee is om ruimte te maken voor reflectie en versterking.

Onthoud, geduld is vereist

Als het om liefde gaat, is er geen manier om de timing te voorspellen — zelfs als je alle manifestatietechnieken ter wereld hebt gedaan.

“Het kan te ver gaan wanneer mensen denken dat als we een correcte houding hebben, of als we in deze juiste ruimte zijn, dat automatisch garandeert dat we de juiste persoon gaan aantrekken, en dat ze onze zielsverwant gaan zijn,” zei Fisher.

In plaats van je te concentreren op het wanneer (zoals wanneer je iemand zult ontmoeten), onthoud het waarom. “Je moet geworteld zijn in het feit dat je weet dat je beter verdient,” zei Kirsten. “Je neemt geen genoegen met wat voor je ligt. Je creëert je eigen lot.”

Tijdens het daten, zei Kerwin, onthoud je dit te vragen: “Hoe voel ik me bij hen?” Na het proces van manifestatie, met meer zelfkennis, hopelijk ben je duidelijk over het antwoord.

“In je hart van harten en je stilste momenten wanneer je naar binnen kijkt, is de juiste persoon voor jou om te creëren wat het ook is dat je wilt creëren? Je moet die innerlijke wijsheid aanspreken die we allemaal hebben — en zorgen dat het niet wordt afgeleid door de snelle, goede gevoelens die gepaard gaan met verliefd worden,” zei ze.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231233 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023945 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023601 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023666 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211771 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211040 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021828 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021570 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211156 views