Hoe Sociale Media De Datingwereld Drastisch Hebben Veranderd Ten Nadele Van De Gemiddelde Man
 • Home
 • Mannenpraat
 • Hoe Sociale Media De Datingwereld Drastisch Hebben Veranderd Ten Nadele Van De Gemiddelde Man

Hoe Sociale Media De Datingwereld Drastisch Hebben Veranderd Ten Nadele Van De Gemiddelde Man46 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
46 keer gelezen sinds

Sociale media hebben een enorme impact gehad op de datingwereld. Voor de gemiddelde man heeft dit echter niet altijd positief uitgepakt. In dit artikel bespreken we hoe sociale media dating voor de gemiddelde man zeer nadelig heeft uitgepakt en wat hieraan gedaan kan worden.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

 1. Door sociale media krijgen topmannen onevenredig veel aandacht.
 2. De gemiddelde man wordt hierdoor online massaal genegeerd.
 3. Ongepaste profielfoto’s schaden vervolgens de nog overgebleven kansen.
 4. Met de juiste foto’s en bio kun je je slaagkansen vergroten.
 5. Werken aan zelfvertrouwen en verbindingsvaardigheden.

De topmannen krijgen onevenredig veel aandacht

Door sociale media is er één grote datingpool ontstaan. Vrouwen kunnen nu eenvoudig de topmannen vinden en benaderen. Deze kleine groep mannen krijgt hierdoor onevenredig veel aandacht. Voor de gemiddelde man is het lastiger geworden om op te vallen in deze enorme vijver. Dit komt mede door het verschijnsel hypergamie, waarbij vrouwen de neiging hebben om boven hun stand te daten.

De aantrekkingskracht van topmannen is diepgeworteld in de evolutie. Kenmerken als symmetrie, een gunstige heup-taille verhouding en jeugdigheid werden in de geschiedenis geselecteerd. Sociale media hebben dit proces in een stroomversnelling gebracht. De topmannen kunnen nu gemakkelijk gevonden worden.

Tinder app: hoe het werkt uitgelegd door Gay Okay

De gemiddelde man wordt genegeerd

Voor de overgrote meerderheid van de mannen pakt de opkomst van sociale media dating dus negatief uit. Op datingapps als Tinder worden zij massaal genegeerd. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de mannen als zeer onaantrekkelijk wordt beschouwd door vrouwen.

Dit is geen nieuw verschijnsel. Door de geschiedenis heen reproduceren veel meer vrouwen dan mannen. Toch voelt de afwijzing harder aan in het tijdperk van sociale media. De datingwereld is transparanter en meedogenlozer geworden.

Sociale media versterken bestaande ongelijkheid

De populariteit van sociale media heeft de ongelijkheid in dating dus versterkt. Enkele mannen krijgen extreem veel aandacht, terwijl de meerderheid met lege handen staat. Dit zorgt voor frustratie bij met name jonge mannen, die opgroeien in een individualistische samenleving.

Een relatie en seksueel contact worden gezien als bevestiging van de eigenwaarde. De afwijzing op datingapps voelt daarom extra pijnlijk. Dit kan leiden tot wrok tegenover vrouwen.

Hoe Sociale Media De Datingwereld Drastisch Hebben Veranderd Ten Nadele Van De Gemiddelde Man

Ongepaste profielfoto’s schaden de gemiddelde man

Een ander probleem is dat mannen vaak niet weten hoe ze een aantrekkelijk profiel moeten maken op sociale media en datingapps. Met creepy en ongepaste foto’s doen ze zichzelf vaak tekort.

Vrouwen nemen bij het daten online veiligheid serieus. Een profielfoto waarin een man er vreemd of onverzorgd uitziet, roept al snel wantrouwen op. Ook onduidelijke of te intieme foto’s werken niet in het voordeel van de gemiddelde man.

Adviezen voor de gemiddelde man

Betekent dit dat de strijd voor de gemiddelde man verloren is? Zeker niet. Met de volgende tips kunnen zij hun kansen in de online datingwereld vergroten:

 • Kies een profielfoto waarop je er verzorgd en vriendelijk uitziet.
 • Zorg voor afwisseling in je foto’s: portret, actiefoto, groepsfoto, etc.
 • Vermeld interessante hobby’s, passend bij wie je bent.
 • Wees selectief in wie je een like geeft om je score te verhogen.
 • Investeer ook in ontmoetingen buiten datingapps, zoals via werk of hobby.
 • Sta open voor vrouwen die niet aan het typische schoonheidsideaal voldoen.

Werk aan jezelf

Uiteindelijk draait het om persoonlijke ontwikkeling. Werken aan zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en het vermogen om verbinding te maken. Dit vergroot de kans op succes in dating, zowel online als offline.

Een coach kan helpen met het ontwikkelen van deze vaardigheden. Ook kun je aan assertiviteit en zelfpresentatie werken. Zo kom je authentiek en aantrekkelijk over, online en in het echte leven.

Hoe Sociale Media De Datingwereld Drastisch Hebben Veranderd Ten Nadele Van De Gemiddelde Man

Hit The Gym

Een van de meest gegeven adviezen aan mannen die willen daten, is om te beginnen met fitness. Door meer te trainen en spiermassa op te bouwen, kun je aantrekkelijker worden in de ogen van vrouwen. Een gespierd, atletisch lichaam straalt gezondheid en vitaliteit uit. Ook krijg je meer zelfvertrouwen als je merkt dat je fitter en sterker wordt.

Conclusie

Sociale media hebben de datingwereld drastisch veranderd. Voor de gemiddelde man zijn de uitdagingen hierdoor groter geworden. Met de juiste instelling en vaardigheden zijn de kansen op succes echter zeker aanwezig. Uiteindelijk gaat het om geloof in jezelf en het vermogen om oprechte verbindingen aan te gaan, online en offline.

Hoe Sociale Media De Datingwereld Drastisch Hebben Veranderd Ten Nadele Van De Gemiddelde Man

Veelgestelde vragen

Kunnen datingapps ook positief zijn voor de gemiddelde man?

Jazeker, datingapps bieden juist kansen om in contact te komen buiten je directe kring. Belangrijk is wel om realistisch te blijven en niet te veel waarde te hechten aan likes of matches.

Hoe kan ik aantrekkelijker overkomen op mijn profiel?

Kies foto’s waarop je relaxed en verzorgd oogt. Laat hobby’s of interesses zien. Schrijf op een positieve en authentieke manier over jezelf. Maak contact op basis van overeenkomsten.

Moet ik me aanpassen aan het schoonheidsideaal?

Nee, blijf dicht bij jezelf. Je kunt je stijl wel verzorgen zonder jezelf weg te cijferen. Focus op je sterke kanten in plaats van op onzekerheden. De juiste match waardeert je om wie je bent.

Hoe ga ik om met teleurstellingen?

Accepteer dat afwijzing en teleurstelling onderdeel zijn van dating. Ga constructief na waar het mis ging. Bespreek je datingervaringen met vrienden. En blijf focussen op contacten buiten datingapps.

Hoe bouw ik mijn zelfvertrouwen op?

Stel reële doelen en vier je successen. Doe dingen waar je energie van krijgt. Omring je met positieve mensen. Accepteer je onzekerheden. En zie dating als oefening om sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Referenties en studies

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231134 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023816 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023505 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023564 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211649 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021925 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021733 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021463 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211038 views