Ik wil zijn

Ik wil zijn383 keer gelezen sinds
2
minuten leestijd
2
minuten leestijd
383 keer gelezen sinds

3
(1)

Ik "wil" zijnDiep in mijn hart wil ik zijn wie ik eigenlijk ben, maar door mijn verleden heb ik een muur gebouwd, die er voor zorgt dat ik mezelf bescherm en er een totaal andere IK verschijnt. Een IK die niet prettig is om te zijn, een IK die gemeen, hard en aanvallend is.

Een IK die alleen verdwijnt als ze maar lang genoeg bezig is geweest, totdat ik er moe van word en geen uitweg meer zie. Door een huilbui te onderdrukken als die IK moe wordt van het aanvallen. Er is dan geen enkele mogelijkheid er eerder uit te komen. 

“Ik wil wel, maar het lukt me steeds niet!” riep ik dan in mijn onmacht er uit te komen..
 
Foute benadering, deze methode werkt dus gewoon niet!

Totdat ik mijn ervaring kreeg van het zelf een situatie te veranderen.

Ik besluit nu op dit moment dat ik ben zoals ik wil zijn, rustig en vol liefde, geen vijandschap. Ik beeld me in dat ik het nu ben, ik sluit mijn ogen en ga naar binnen toe en bepaal dat ik nu zo ben. Even rust en concentreer me erop. Ik voel langzaam dat het werkt. Ik ga net zolang door tot ik voel dat ik ben wat ik wilde zijn.

Dan kijk ik terug naar het moment daarvoor en zie het probleem nu heel anders, het is nu niet groot meer en ik kan er anders mee omgaan. Het probleem kan ik nu heel luchtig bekijken van de andere kant en dat voelt goed. Ik heb afgerekend met de andere IK, en voel me weer vrij!!

Door deze ervaring is het ongeloof in deze tactiek verdwenen.

HET WERKT!!!

Ik bepaal zelf wat ik wil, door te bepalen “dat ik ben” wat ik wil en zo schep ik mijn eigen nieuwe werkelijkheid.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken