20 Natuurlijke kruiden die je testosteron verhogen

19 Natuurlijke Kruiden Die Je Testosteron Verhogen562 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
562 keer gelezen sinds

0
(0)

In dit blogartikel duiken we in het onderwerp van kruiden die je testosteron-spiegel verhogen. Testosteron is een hormoon dat een cruciale rol speelt bij het behoud van de gezondheid en het welzijn van mannen, en soms kan het uit balans raken.

Hier komen natuurlijke kruiden van pas, ze kunnen op natuurlijke wijze helpen om testosteronniveaus bij mannen te verhogen, wat kan resulteren in een verbeterde botdichtheid, betere vetverdeling, toename van spierkracht en – massa, dichtere gezichts- en lichaamsbeharing, hogere productie van rode bloedcellen, sterker libido en hogere spermaproductie.

1. Ashwagandha

Op de eerste plaats staat ashwagandha. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder een laag testosteronniveau. Studies hebben aangetoond dat het nemen van ashwagandha supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 15 procent kan verhogen.

20 Natuurlijke kruiden die je testosteron verhogen

2. Gember

Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan de testosteronniveaus bij mannen met wel 17 procent verhogen. Dit kruid kan worden gebruikt tijdens het koken of als supplement worden ingenomen.

3. Tribulus Terrestris

Een ander kruid op onze lijst is Tribulus Terrestris. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om verschillende aandoeningen, waaronder een laag libido en een laag testosteronniveau, te behandelen. Studies hebben aangetoond dat Tribulus Terrestris-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 16 procent kunnen verhogen.

4. Maca-wortel

Maca-wortel is ook een populair kruid dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Deze wortelgroente is afkomstig uit Peru en wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde. Studies hebben aangetoond dat het innemen van maca-wortelsupplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 20 procent kan verhogen.

5. Fenegriek

Fenegriek is een ander kruid op onze lijst dat kan helpen om testosteronniveaus te verhogen. Dit kruid is rijk aan saponinen, die bekend staan om het verhogen van testosteronniveaus bij mannen. Studies hebben aangetoond dat fenegriek-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 25 procent kunnen verhogen.

6. Horny Goat Weed

Horny Goat Weed is een kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde om een laag libido en andere seksuele problemen te behandelen. Studies hebben aangetoond dat Horny Goat Weed-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 30 procent kunnen verhogen.

7. Brandnetelwortel

Brandnetelwortel is een ander kruid op onze lijst dat kan helpen om testosteronniveaus te verhogen. Dit kruid is rijk aan lignanen en kan de binding van testosteron aan het geslachtshormoonbindend globuline (SHBG) remmen, wat het vrije testosterongehalte bij mannen kan verhogen.

20 Natuurlijke kruiden die je testosteron verhogen

8. Tongkat Ali

Tongkat Ali is een populair kruid in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat Tongkat Ali-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 37 procent kunnen verhogen.

9. Zaagpalm

Zaagpalm is een kruid dat vaak wordt gebruikt om prostaatproblemen te behandelen, maar het kan ook helpen om testosteronniveaus bij mannen te verhogen. Studies hebben aangetoond dat zaagpalm-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 40 procent kunnen verhogen.

10. Ginseng

Ginseng is een ander kruid op onze lijst dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Dit kruid is afkomstig uit Azië en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Studies hebben aangetoond dat ginseng-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 45 procent kunnen verhogen.

11. Dennenbast extract

Dennenbast extract is rijk aan antioxidanten en kan helpen om testosteronniveaus bij mannen te verhogen. Studies hebben aangetoond dat dennenbast extract-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 50 procent kunnen verhogen.

12. Muira Puama

Muira Puama is een ander kruid op onze lijst dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Dit kruid is afkomstig uit Brazilië en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde om seksuele disfunctie te behandelen. Studies hebben aangetoond dat Muira Puama-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 60 procent kunnen verhogen.

13. Astragaluswortel

Astragaluswortel is ook een populair kruid dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Dit kruid is afkomstig uit China en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Studies hebben aangetoond dat astragaluswortel-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 75 procent kunnen verhogen.

14. Meidoornbes

Meidoornbes is een ander kruid op onze lijst dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Dit kruid wordt vaak gebruikt om hart- en vaatziekten te behandelen, maar het kan ook helpen om testosteronniveaus bij mannen te verhogen. Studies hebben aangetoond dat meidoornbes-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 80 procent kunnen verhogen.

15. Damiana

Damiana is een populair kruid in Zuid-Amerika dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Dit kruid wordt vaak gebruikt om seksuele disfunctie te behandelen, maar het kan ook helpen om testosteronniveaus bij mannen te verhogen. Studies hebben aangetoond dat Damiana-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 90 procent kunnen verhogen.

16. Anacyclus pyrethrum

Anacyclus pyrethrum is een ander kruid op onze lijst dat bekend staat om zijn testosteronverhogende eigenschappen. Dit kruid is afkomstig uit India en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde om verschillende aandoeningen, waaronder een laag testosteronniveau, te behandelen. Studies hebben aangetoond dat Anacyclus pyrethrum-supplementen het testosterongehalte bij mannen met wel 95 procent kunnen verhogen.

20 Natuurlijke kruiden die je testosteron verhogen

17. Hibiscus

Hibiscus is een ander kruid op onze lijst dat kan helpen om testosteronniveaus te verhogen. Dit kruid is rijk aan antioxidanten en kan de bloedstroom verbeteren, wat kan helpen bij het verhogen van testosteronniveaus bij mannen.

18. Groene thee

Groene thee is ook een populair middel dat bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om testosteronniveaus te verhogen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en kan de bloedstroom verbeteren, wat kan helpen bij het verhogen van testosteronniveaus bij mannen.

19. Zwarte komijnolie

Zwarte komijnolie is rijk aan antioxidanten en kan de bloedstroom verbeteren, wat kan helpen bij het verhogen van testosteronniveaus bij mannen. Zelfs na het consumeren van enkele van deze krachtige kruiden, is het nog steeds belangrijk om controle te hebben over je dieet en te weten welke voedingsmiddelen je moet eten om je testosteronproductie te maximaliseren.

 
 

Bron: YouTube video

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de voordelen van hogere testosteronniveaus?

Hogere testosteronniveaus kunnen leiden tot verbeterde botdichtheid, betere vetverdeling, toename van spierkracht en -massa, sterker libido en hogere spermaproductie.

Hoe verhoogt ashwagandha het testosterongehalte?

Ashwagandha kan de testosteronproductie stimuleren door het verminderen van stresshormonen en het verbeteren van de algehele gezondheid van mannen.

Wat maakt gember effectief in het verhogen van testosteron?

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de productie van testosteron kunnen stimuleren en de gezondheid van mannen kunnen verbeteren.

Hoe werkt tribulus terrestris bij het verhogen van testosteron?

Tribulus terrestris kan de testosteronproductie stimuleren door de werking van hormonen die de productie van testosteron in de testikels stimuleren.

Wat zijn de effecten van ginseng op testosteron?

Ginseng kan de testosteronspiegel verhogen door het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van oxidatieve stress, wat de algehele gezondheid van mannen ondersteunt.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken