Kunnen Wij Ons DNA Herprogrammeren voor een Gezonder Leven

Kunnen Wij Ons DNA Herprogrammeren voor een Gezonder Leven? – dr. Joe Dispenza186 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
186 keer gelezen sinds

0
(0)

Wist jij dat je lichaam in een voortdurende staat is van eiwitproductie. Spiercellen maken spiereiwitten, huidcellen maken huid-eiwitten en ga zo maar door. Voor elk eiwit is er een gen nodig dat actief moet worden. En genen worden geactiveerd door signalen uit onze omgeving, onze ervaringen dus.

En doordat we steeds dezelfde ervaringen hebben worden ook steeds dezelfde genen aangezet. Als dat jarenlang gebeurt, gaan die genen minder goed werken en komen we uit balans. Daardoor kunnen ziektes ontstaan.

Gelukkig kunnen we onze genen ook positief beïnvloeden! Door nieuwe gedachten en ervaringen aan te gaan, zetten we andere genen aan. We kunnen onszelf zo als het ware opnieuw programmeren.

“Je kunt je biologie veranderen door een nieuwe mindset, nieuwe percepties en nieuwe overtuigingen.”

Ons DNA Wordt Beïnvloed Door Ons Dagelijks Leven

Je DNA is niet statisch, maar continu in beweging. Genen gaan aan en uit, afhankelijk van signalen uit je omgeving. Die signalen komen voort uit je gedachten, gevoelens en ervaringen.

Leef je bijvoorbeeld in een omgeving waar je je vaak angstig of gestrest voelt, dan zullen genen worden aangezet die betrokken zijn bij de stressrespons. Andere genen worden juist onderdrukt.

“Het menselijk lichaam genereert tot 100.000 eiwitten. Maar we hebben slechts 23.688 genen. Dus een gen kan meerdere eiwitten produceren. Onze genen zijn dynamisch en veranderen voortdurend.”

Dit gaat vaak onbewust, maar het heeft wel effect op je gezondheid. Als je genen voor ontstekingen steeds worden aangezet, loop je meer kans op allerlei ziektes. En genen die tumorvorming onderdrukken, worden dan juist uitgezet.

Gelukkig werkt het ook andersom. Door positieve ervaringen aan te gaan en een prettige omgeving te creëren, zet je andere genen aan en breng je je DNA weer in balans.

We Kunnen Onze Genexpressie Veranderen In Enkele Dagen

Uit onderzoek blijkt dat we al binnen 96 uur onze genexpressie kunnen veranderen. Proefpersonen deden een aantal oefeningen om hun denken, voelen en handelen te veranderen.

Ze focusten op positieve emoties, meditatie en ontspanning. En dat had al binnen vier dagen effect! Er werden verschillende genen geactiveerd die goed zijn voor de gezondheid.

Zo gingen genen aan die tumorgroei remmen, die nieuwe hersencellen aanmaken en die het immuunsysteem versterken. Prachtig om te zien hoe snel ons lichaam reageert!

We Kunnen Gezondheidsproblemen Op Cellulair Niveau Helen

Er zijn tal van voorbeelden van mensen die ernstige gezondheidsproblemen genazen door hun denken en levensstijl drastisch te veranderen.

Een vrouw met MS zat jarenlang in een rolstoel. Na een weekend workshop waar ze intensief aan zichzelf werkte, kon ze weer lopen. Haar genen voor MS waren plotseling gedeactiveerd.

Dit soort wonderbaarlijke genezingen gebeuren steeds vaker. Kennelijk kunnen we op celniveau ziektes als MS, kanker en fibromyalgie terugdraaien door onze genexpressie te veranderen.

4 Stappen Om Je DNA Te Herprogrammeren

Wil je jouw genexpressie ook positief beïnvloeden? Dat kan! Volg deze vier stappen:

  1. Word je bewust van je onbewuste overtuigingen en patronen. Wat denk en voel je vaak, zonder dat je er erg in hebt?
  2. Kies intentioneel voor nieuwe gedachten, gevoelens en ervaringen. Stel jezelf open voor positieve verandering.
  3. Focus op gezondheid, vitaliteit en innerlijke rust in je meditaties.
  4. Leef alsof je de beste versie van jezelf al bent. Fake it till you make it!

We Zijn Onze Eigen Genetisch Ingenieurs

Het goede nieuws is dus dat we grote invloed hebben op onze genexpressie en gezondheid. Door onze levensstijl, voeding, emoties en spiritualiteit kunnen we onszelf als het ware herprogrammeren.

We hoeven niet machteloos toe te kijken hoe onze genen ons ziektes bezorgen. Integendeel, we zijn onze eigen genetisch ingenieurs! Een inspirerende gedachte.

“Je biologie, neurocircuitry, hormonen en genexpressie zijn gelijk aan hoe je denkt, hoe je handelt en hoe je je voelt.” – Dr. Joe Dispenza

8 Genen Die We Positief Kunnen Beïnvloeden

Uit het onderzoek van Joe Dispenza kwamen 8 genen naar voren die we allemaal positief kunnen beïnvloeden door onze levensstijl aan te passen:

  1. Genen die tumorgroei onderdrukken
  2. Genen die nieuwe hersencellen laten groeien
  3. Genen die stamcellen activeren om zieke cellen te herstellen
  4. Genen voor antioxidanten en een gezond hart
  5. Genen die de celstructuren versterken

Kortom, genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan met onze eigen gen-expressie!

 Kunnen Wij Ons DNA Herprogrammeren voor een Gezonder Leven

Het Kan Even Duren, maar Verandering Komt

Hoe snel je genen precies veranderen is voor iedereen anders. Sommigen ervaren al na een workshop van een paar dagen positieve effecten. Anderen hebben wat meer tijd nodig om oude patronen los te laten.

Belangrijk is om te beseffen dat iedere kleine stap telt. Elke nieuwe positieve ervaring, hoe klein ook, geeft een signaal aan je DNA. Uiteindelijk tellen al die signaaltjes op tot een compleet nieuw genetisch patroon.

Dus heb geduld en vertrouwen. Blijf consistent werken aan je spiritualiteit, emoties en levensstijl. Dan komt de genetische ommekeer vanzelf!

Referenties en Studies

Ik hoop dat je met deze informatie aan de slag kunt om je eigen genexpressie positief te beïnvloeden. Heel veel succes en plezier gewenst met deze boeiende innerlijke reis!

Link: YouTube video

Veelgestelde vragen

Kunnen trauma’s uit onze kindertijd onze genen beïnvloeden?

Jazeker. Als kind al maken we allerlei ervaringen die onze genexpressie vormen. Trauma’s zetten bepaalde genen zoals die voor angst en stress chronisch aan. Daardoor houden we vaak ongezonde patronen vast.

Kunnen affirmaties en meditatie helpen om genen te veranderen?

Absoluut. Tijdens meditatie en het herhalen van affirmaties (positieve uitspraken) activieren we het deel van de hersenen dat te maken heeft met groei, herstel en positieve emoties. Dit geeft weer signalen aan ons DNA.

Kan iedereen zijn/haar genen veranderen?

In principe kan ieder mens zijn of haar genexpressie positief beïnvloeden door de levensstijl aan te passen. Maar in hoeverre en hoe snel verschilt per persoon. Blijf in ieder geval positief en hou vol!

Kunnen we echt ziektes als kanker genezen door ons DNA te veranderen?

Onderzoek en casussen laten zien dat het kan. Maar er zijn geen garanties. Wel kunnen we door onze genexpressie positief te beïnvloeden de kans op genezing significant vergroten.

Zijn er risico’s aan het veranderen van je DNA?

Nee, integendeel. Als we onze genexpressie in een gezonde richting sturen, helpt dat ons lichaam juist om beter te functioneren en ziektes te voorkomen. Dus er zijn alleen maar positieve effecten!

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken