Leven In Het Eindresultaat Volgens Neville Goddard

Leven In Het Eindresultaat Volgens Neville Goddard


116 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
116 keer gelezen sinds

0
(0)

Leven in het eindresultaat is een kernbegrip in de leer van Neville Goddard over het manifesteren van je diepste verlangens. Het betekent dat je nu al leeft vanuit de overtuiging dat je verlangde werkelijkheid is gerealiseerd, in plaats van te leven vanuit een staat van verlangen of gebrek.

Door in het nu te leven alsof je verlangen al is vervuld, stuur je krachtige signalen de wereld in die ervoor zorgen dat je gewenste realiteit zich inderdaad zal manifesteren. Je stapt als het ware uit de oude werkelijkheid en creëert een nieuwe.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. Je leeft en ervaart nu al het gevoel van je vervulde verlangen, in plaats van ernaar te streven.
  2. Je gedachten, emoties en daden zijn in overeenstemming met de gewenste realiteit, alsof die al werkelijkheid is.
  3. Je laat geen ruimte voor twijfel of een gevoel van gebrek, maar leeft vanuit de zekerheid van voltooiing.
  4. Het manifesteren wordt dan een natuurlijk proces, omdat je vibrerend op de frequentie van wat je wenst.
  5. Alle aspecten van je leven worden getransformeerd door deze nieuwe staat van bewustzijn waarin je verkeert.

Leven in de staat van het eindresultaat

Volgens Neville betekent leven in het eindresultaat dat je je voorstelt en ervaart hoe het voelt wanneer je verlangen al is vervuld. Je leeft vanuit die ervaring, in plaats van te leven vanuit een staat van wens of gemis.

Dit is een subtiele maar cruciale verschuiving in je bewustzijn. Het vereist dat je je focus verlegt van het nastreven van je verlangen naar het ervaren ervan in het nu. Je laat als het ware de oude realiteit los en betreedt een nieuwe werkelijkheid met je volledige intentie.

De kracht van je bewustzijn

Wat is het geheim achter dit proces? Volgens Neville creëren we voortdurend onze ervaring van de wereld door onze bewustzijnstoestand. Door te leven vanuit het eindresultaat, stemmen we ons bewustzijn af op de realiteit die we willen manifesteren.

Het is een kwestie van trouw blijven aan deze nieuwe staat van zijn, ongeacht wat zich voordoet in de zogenaamde ‘buitenwereld’. Jouw innerlijke werkelijkheid zal vervolgens vorm geven aan je ervaring van de fysieke realiteit, waardoor wat voorheen een fantasie leek, vaste vorm aanneemt.

Verlangen naar een geliefde manifesteren

Laten we het manifesteren van een geliefde als voorbeeld nemen. Volgens Neville is de sleutel om je niet te focussen op het terugkrijgen van die persoon, maar op het ervaren van de gevoelens die deze relatie je zult geven.

Door nu al te leven vanuit de ervaring van geliefd, vervuld en gewenst te zijn, zend je krachtige signalen de wereld in die deze realiteit zullen aantrekken. De manier waarop dit gebeurt, is onbelangrijk – het gaat om je innerlijke gewaarwording.

Verklarende woordenlijst

  • Eindresultaat – De gewenste eindtoestand of manifestatie die je wilt realiseren.
  • Manifesteren – Het proces waarmee je verlangens vorm krijgen in de fysieke realiteit.
  • Bewustzijn – Je innerlijke staat van zijn die vorm geeft aan je ervaring van de wereld.
  • Intentie – Je vastberaden focus en gerichtheid op het verlangde resultaat.

Leef als één die bezit

Eigenlijk is het leven in het eindresultaat vrij eenvoudig, hoewel het in de praktijk een zekere discipline vereist. Het komt erop neer dat je je gedraagt en ervaart alsof je verlangen al is vervuld.

Dus in plaats van je te focussen op het krijgen van meer geld, leef je nu al vanuit overvloed. In plaats van een partner te zoeken, ervaar je nu al de vervulling van een liefdesrelatie. Dit is de diepgaande verschuiving die vereist is.

Vertrouwen in de wetten van het universum

Misschien roept dit vragen op over het proces en hoe het precies werkt. Maar Neville spoort ons aan om vertrouwen te hebben in de wetten van het universum en niet te worstelen met de details.

Door volledig over te geven aan deze nieuwe staat van zijn, treed je uit de mentaliteit van gebrek en maak je ruimte voor overvloed. Het universum zorgt dan voor de logistiek, zolang jij maar blijft leven in overeenstemming met je verlangen.

Consistentie is de sleutel

Vast en zeker is consistentie de grootste uitdaging bij het leven in het eindresultaat. Het vereist aanhoudende focus en discipline om je nieuwe staat van zijn vast te houden, zelfs als de ‘fysieke wereld’ nog niet lijkt mee te werken.

Dit kan soms onnatuurlijk aanvoelen en vergt geduld en een geheel nieuwe manier van denken. Maar zoals Neville zegt: “Trouw blijven aan een denkbeeld is moeizaam totdat het denkbeeld zichzelf aan het denken heeft opgehangen. Wat ooit moeilijk leek zal vanzelfsprekend worden.

De paradox van het manifesteren

Er zit een schijnbare paradox in het manifestatieproces zoals Neville het beschrijft. Aan de ene kant moeten we leven alsof ons verlangen al is gerealiseerd. Maar aan de andere kant houdt dit ook in dat we dit verlangen in zekere zin moeten ‘loslaten’ en er niet langer dwangmatig op gefocust zijn.

Dit is het geheim van ‘vertrouwen en loslaten’ waarnaar Neville vaak verwijst. Als we de nieuwe gewenste staat volledig omarmen en er vanuit gaan leven, kunnen we het verlangen zelf ook een beetje loslaten. Dat is de ware betekenis van ‘leven in overeenstemming met het geloof’.

Een leven van overvloed en vervulling

Als je werkelijk leeft in het eindresultaat, dan is je hele leven een manifestatie van overvloed en vervulling. Je ervaart alles vanuit een staat van volledigheid, in plaats van te leven vanuit gevoelens van tekort of behoefte.

Volgens Neville zou je in dit bewustzijn geen pogingen meer hoeven te ondernemen om te manifesteren. Je zou gewoon genieten van het leven en je richten op andere aspecten, in de diepgewortelde overtuiging dat alles wat je verlangt al onderweg is.

Je zou vermoedelijk niet piekeren over geld als je al financiële vrijheid hebt gerealiseerd in je bewustzijn. Je zou waarschijnlijk geen relatieproblemen meer hebben als je vanuit de ervaring leeft van een liefdevolle, vervullende verbintenis. Al je handelingen en gedachten zouden in overeenstemming zijn met de realiteit die je hebt gecreëerd.

De ultieme vervulling

Voor Neville was dit de ultieme staat van geluk en vervulling waar we allemaal naartoe kunnen groeien. Een staat waarin we niet langer worstelen, streven of behoeftig zijn, maar volledig omarmen wie we werkelijk zijn: oneindige scheppers.

Ongetwijfeld vraagt het bereiken van dit niveau van bewustzijn een diepe verschuiving en toewijding. Maar volgens Neville is dit ons natuurlijke erfgoed – een bestaanswijze van overvloed in plaats van gebrek, waarin we niet langer geleefd worden door onze omstandigheden, maar vormgevers zijn van onze ervaring.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik leven in het eindresultaat als mijn situatie er nog niet naar uitziet?

Hoe moeilijk het ook lijkt, het geheim is om je niet te laten leiden door de ‘fysieke’ realiteit, maar door je innerlijke bewustzijnsstaat. Gedraag je, denk en voel alsof je verlangen al gerealiseerd is, ook al zie je het nog niet ‘van buitenaf’. Blijf in deze staat, zonder te wankelen.

Wat als negatieve gedachten of gevoelens opkomen?

Dit is normaal en maakt deel uit van het proces. Blijf hier niet in hangen, maar herleid je aandacht telkens weer naar je gewenste eindresultaat. Neem de houding aan van: “Ik weet dat dit tijdelijk is en dat mijn ware realiteit zich aan het manifesteren is.”

Hoelang kan het duren voordat ik resultaten zie?

Er is geen vaste tijdlijn. Het hangt af van hoe consequent je leeft in de nieuwe staat, en hoe diep de verschuiving in je bewustzijn is. Vertrouw erop dat het proces aan het werk is, ook als het langer duurt dan je had gehoopt. Tijd is slechts een illusie.

Kan ik dit gebruiken voor alles wat ik wil manifesteren?

Absoluut, het principe is van toepassing op alle verlangens – geld, relaties, carrière, gezondheid, enzovoort. Zolang je volledig kunt omarmen en leven vanuit de ervaring van je verlangde realiteit, kun je alles manifesteren wat je diep van binnen werkelijk verlangt.

Wat als mijn verlangen verandert gedurende het proces?

Dat is geen probleem. Wees flexibel en ga met de stroom mee als je verlangens veranderen. Pas je gewenste eindresultaat hierop aan en leef vanuit die nieuwe staat. Het manifestatieproces is een voortdurende creatie en het steeds opnieuw creëren van je werkelijkheid.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Persoonlijkheidstesten

Libido Test Voor Mannen
Sigma man Test
Vorm Voorkeur Test