Meditatie oefening 2

Meditatie oefening 2

Deze oefening is klein maar fijn.

med oef22Meditatie oefening 2 is een manier om elke dag een korte meditatie te doen van hooguit 5 tot 10 minuten. Doe het volgende bij voorkeur ’s ochtends en met een nuchtere maag. Neem voor aanvang een glas lauw water of neem een stuk fruit.

Neem rustig plaats in je favoriete stoel of bank. Op de grond kan natuurlijk ook. Het gaat erom dat je even een stil moment voor jezelf creëert. Met een moderne kreet noemen we dat tegenwoordig “onthaasten“.

Zonder dit rustpunt blijf je anders gewoon 24 uur per dag met de “maatschappij” bezig. Dat kan je eigen bedrijf zijn of gewoon een drukke baan. Vergeet ook niet de moeders thuis die ook vaak hele lange en drukke dagen maken.

Doordat het lichaam steeds, maar niet tot rust komt, omdat het in je hoofd alsmaar blijft spoken, krijgt het geen kans om te herstellen. Je weerstand ziet dan geen kans om op te treden tegen indringers. (virussen en bacteriën). De status van je lichaam wordt voornamelijk bepaald door de toestand in je hoofd. Het gaat goed met je gezondheid als het tussen de oren ook goed zit. Onderschat dit niet.

OK! Aan de slag met Meditatie oefening 2

Ga rustig zitten, sluit je ogen en stel je een schoolbord voor. Je staat voor het schoolbord met een wit krijtje in je hand. Bedenk dan wat je zou willen tekenen op dat grote zwarte bord. Dat kan een bloem, een boom of een berg zijn. Je bent daar vrij in. Het maakt ook eigenlijk niet uit, als de tekening, maar niet te ingewikkeld is.

Begin met tekenen. Je zal zien dat je regelmatig onderbroken wordt. Dat zijn waarschijnlijk je dagelijkse zorgen die zich daar tussen proberen te dringen.

  • Dat wil je nu niet, want je bent nu aan het tekenen.
  • Wis de tekening zover je gekomen was uit met een wisser.
  • Begin nu weer opnieuw.

Elke keer dat je jezelf onderbreekt met gedachten die niks met jouw tekening te doen hebben, begin je weer opnieuw.

Schrik niet, want je zal bemerken dat de interrupties veelvuldig zijn. Als je volhoudt, zal je zien dat je elke keer verder komt met je tekening, en je problemen en zorgen steeds beter van je af kunt houden. Tot je op het punt komt dat je de hele tekening in een keer af kunt maken zonder dat je gestoord wordt

Vanaf dat punt kun je alles tekenen wat er maar in je op komt. Je bent eigenlijk nu al aan het mediteren, maar tegen die tijd heb je allang gevoeld hoe bijzonder dat is.

Doe de oefening dagelijks of om de dag. Door het kort te houden verstoor je niet één, twee, drie je dagelijkse ritme en kan je het mediteren beter integreren in je normale dagindeling.

Bron: Youtube video