Image

Samen mediteren995 keer gelezen sinds
6
minuten leestijd
6
minuten leestijd
995 keer gelezen sinds

0
(0)

Samen mediteren heeft enorme voordelen. Laten we kijken welke dat zijn. Of je nu op zoek bent naar iets nieuws om samen te proberen of manieren wilt vinden om jullie band te verdiepen.

Vooral als je de dagelijkse verantwoordelijkheden die je individueel of samen hebt op je schouders neemt.

Samen mediteren

Maar zoals mediteren in je eentje een gevoel van innerlijke rust kan brengen. “De tijd nemen om samen te mediteren kan je helpen je meer één te voelen met je partner,” zegt Jessica Alderson, een relatie-expert en medeoprichter van So Synced, een dating-app die compatibele persoonlijkheidstypes matcht.

Of je nu op zoek bent naar iets nieuws om samen te proberen of manieren wilt vinden om je band te verdiepen, meditatie is een uitstekende plek om te beginnen. Hier zijn de voordelen van samen mediteren.

De voordelen van samen mediteren

Stressvermindering

Een belangrijke reden waarom zoveel mensen meditatie kiezen als uitlaatklep om met het dagelijks leven om te gaan, is dat het stress kan verminderen. Als je samen mediteert – oftewel, samen ontstressen – zegt Alderson dat je “een ruimte kunt creëren waarin je je allebei kalm en ontspannen kunt voelen, wat kan helpen je stressniveaus te verlagen en je algehele gevoel van verbondenheid te verbeteren.”

Verbondenheid

“Samen mediteren geeft je de gelegenheid om je met elkaar te verbinden,” zegt rabbijn Shlomo Slatkin, een erkend klinisch professioneel counselor en gecertificeerd Imago Relatietherapeut bij The Marriage Restoration Project. “Het is altijd gunstig om samen quality-time door te brengen, plus je krijgt er alle voordelen van meditatie bij”, voegt hij eraan toe.

Aanwezigheid

Aanwezig zijn bij elkaar is een uitdaging die in een relatie kan ontstaan, vooral wanneer werk, gezin, kinderen en andere factoren kunnen voelen als een eindeloze afleiding. Als je gaat zitten en samen mediteert, creëer je een gelegenheid om aanwezig te zijn voor en met elkaar.

Stellen zijn vaak afgeleid en gevangen in hun negatieve gedachten over elkaar”, zegt Slatkin. “Mediteren stelt hen in staat volledig aanwezig te zijn bij elkaar en hun geest leeg te maken van alle interne ruis”, voegt hij eraan toe.

Vergeving

Als je relatie wat uitdagingen heeft gekend, zegt Slatkin dat het samen luisteren naar geleide meditaties voor vergeving, je kan helpen de negatieve gevoelens die je uitdagingen omringen te overwinnen en je relatie weer op te bouwen. “Het kan je helpen om pijn uit het verleden met elkaar los te laten en een pad voorwaarts te smeden”, merkt hij op.

Afstemming

Volgens Alderson kan samen mediteren je ook helpen om beter afgestemd te zijn op je partner. “Als we mediteren laten we opdringerige gedachten los, waardoor we meer aanwezig kunnen zijn in het moment,” legt ze uit. “

Dit stelt ons niet alleen in staat om meer afgestemd te zijn op onze eigen behoeften en emoties, maar het betekent ook dat we die van onze partners beter kunnen begrijpen,” voegt ze eraan toe.

Betere communicatie

Alderson zegt dat samen mediteren ook kan helpen om de communicatie te verbeteren. “Als je allebei in een staat van ontspanning bent, kan het gemakkelijker zijn om open en eerlijk met elkaar te communiceren,” legt ze uit.

“Meditatie helpt je om je gedachten te verhelderen en te verwoorden, wat een belangrijke steel is in termen van gezonde en effectieve communicatie,” voegt ze eraan toe.

Hoe samen te mediteren

Voor degenen die nieuw zijn met meditatie, raadt Alderson aan te beginnen met een geleide medicatie, want er zijn veel verschillende soorten alleen en via apps beschikbaar, waardoor het gemakkelijker is er een te vinden die voor jou en je partner werkt.

“Geleide meditaties houden meestal in dat een stem je door de meditatie leidt en instructies geeft”, merkt ze op. Dit kan nuttig zijn als je nieuw bent in meditatie of als je je wilt richten op een specifiek gebied, zoals ontspanning of stressverlichting.

Als je niet geïnteresseerd bent in geleide meditaties of meer ervaring hebt met meditatie, raadt Alderson aan te mediteren op een basismantra. Een mantra is gewoon een woord of zin die je tijdens de meditatie voor jezelf herhaalt”, legt ze uit.

Je kunt samen een mantra bedenken of er een kiezen die een speciale betekenis heeft voor jou en je partner. “Mantra’s kunnen nuttig zijn om de geest te concentreren en de concentratie vast te houden”, voegt Alderson eraan toe.

Als je eenmaal hebt uitgezocht welke meditatiemethode het beste werkt voor jou en je partner, zegt Alderson dat het belangrijk is om tijd uit te trekken voor je oefening.

“Kies een tijdstip waarop je niet gestoord wordt en zorg voor een comfortabele plek om samen te zitten”, merkt ze op. Als je een meditatie routine begint te ontwikkelen, zal het steeds gemakkelijker worden om je meditatie samen te doen.

Andere vormen van meditatie om samen te proberen

Stil zitten is niet de enige manier om samen een meditatieve staat te bereiken. Naast de meer traditionele methoden, zegt Alderson dat sommige stellen graag samen wandelen als een vorm van meditatie. Tijdens een loopmeditatie kun je je gewoon concentreren op je ademhaling en de beweging van je lichaam terwijl je loopt”, legt ze uit.

Sommigen doen ook liever samen yoga, wat een vorm van bewegingsmeditatie is. Of, als je iets uniekers wilt proberen, raadt Alderson zwemmen aan als vorm van meditatie.

“Als je zwemt, ben je gewichtloos en verbonden met de natuur – het kan een perfecte omgeving zijn om te mediteren,” legt ze uit. “Als je elkaars hand vasthoudt tijdens het zwemmen, kan het een nog intiemere ervaring worden,” voegt ze eraan toe.

Buiten de lichamelijke inspanningen om zegt Sarah Donner, oprichtster van Siva Wellness, dat “samen iets creatiefs doen een heel geaarde en therapeutische ervaring kan zijn”. Ze raadt aan samen te gaan verven of een cursus keramiek te volgen.

Hoe je ook samen mediteert, tijd vrijmaken om bij elkaar aanwezig te zijn kan een heleboel voordelen opleveren, waaronder betere communicatie, diepere verbinding en stressvermindering. Het is ook een mooi excuus om even afstand te nemen van jullie drukke gezamenlijke levens en samen tijd door te brengen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231229 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023941 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023598 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023664 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211769 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211038 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021825 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021568 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211155 views