Het doorbreken van negatieve zelfpraat en slachtoffermentaliteit

Het doorbreken van negatieve zelfpraat en slachtoffermentaliteit

In de huidige maatschappij worstelen velen van ons met negatieve zelfpraat en vastgeroeste patronen. We zijn vaak gevangen in een slachtoffermentaliteit, overweldigd door de drukte van het dagelijks leven en geplaagd door angst.

We wijzen met de vinger naar anderen – collega’s, partners, omstandigheden – als de oorzaak van onze problemen.

Maar hoe doorbreken we deze patronen op een manier die echt een verschil maakt en gemakkelijk genoeg is als startpunt?

Het antwoord ligt in meditatie. Het is gezegd dat je elke dag 20 minuten moet mediteren, tenzij je erg druk bent, want dan moet je een uur mediteren.

Deze paradoxale wijsheid onderstreept het belang van meditatie als een krachtig hulpmiddel om onze negatieve patronen te doorbreken.

De kracht van gedachten en hun invloed op onze toekomst

Onze gedachten hebben een enorme invloed op onze toekomst. Vanuit een theoretisch standpunt creëren onze gedachten onze bestemming. Als we elke dag 60 tot 70.000 gedachten hebben en 90% van die gedachten dezelfde zijn als de dag ervoor, dan zal ons leven niet veel veranderen zolang we op dezelfde manier blijven denken.

Deze zelfde gedachten leiden tot dezelfde keuzes, dezelfde keuzes leiden tot hetzelfde gedrag, en hetzelfde gedrag creëert dezelfde ervaringen. We anticiperen op dezelfde gevoelens of emoties van die ervaringen, en die emoties zijn de beloning die onze zeer zelfde gedachten aandrijven. Onze biologie, neurocircuitry, neurochemie, hormonen en zelfs onze genexpressie zullen gelijk zijn aan hoe we denken, hoe we handelen en hoe we ons voelen.

Het doorbreken van negatieve zelfpraat en slachtoffermentaliteit

Het veranderen van onze persoonlijkheid om een nieuwe realiteit te creëren

Als we een nieuwe persoonlijke realiteit willen creëren, moeten we onze persoonlijkheid veranderen. Dit betekent dat we moeten beginnen met nadenken over wat we hebben gedacht en het veranderen. We moeten bewust worden van onze onbewuste acties, gewoonten of gedragingen en deze wijzigen.

We moeten ook kijken naar de emoties die we elke dag ervaren die ons verbinden met het verleden en beslissen of deze emoties in onze toekomst thuishoren. De meeste mensen proberen een nieuwe persoonlijke realiteit te creëren als dezelfde persoonlijkheid, en dat werkt niet. Je moet letterlijk iemand anders worden.

Het belang van het observeren en veranderen van onze gedachten en emoties

Het observeren van onze gedachten en emoties is een cruciale stap in dit proces. Door onze gedachten en emoties te observeren, worden we ons bewust van onze onbewuste programma’s. Het is niet genoeg om gewoon een geweldige meditatie te hebben en dan weer in het oude zelf te vervallen.

Onze taak is om die gewijzigde gemoedstoestand de hele dag te handhaven. Als we dat kunnen, zullen er iets anders of ongewoons beginnen te gebeuren in ons leven. Het zal komen als een toeval of synchroniciteit, en dat zijn de broodkruimels van het goddelijke die ons vertellen dat we op het juiste pad zijn.

Het oversteken van de rivier van verandering en het overwinnen van de oude zelf

Het oversteken van de rivier van verandering van de oude zelf naar de nieuwe zelf is een proces dat een neurologische, biologische, chemische, hormonale en genetische dood van de oude zelf vereist. Maar als we mensen leren dat er iets aan de andere kant is, zullen ze niet opgeven. Ze zullen doorgaan. Er is voldoende bewijs om mensen aan te moedigen.

Je kunt niet zeggen dat je te oud bent om dit werk te doen, of te ziek, of dat je een turbulent verleden hebt gehad. Je kunt zelfs niet zeggen dat je nog nooit eerder hebt gemediteerd. In feite zijn enkele van onze beste scans van mensen die nog nooit eerder hebben gemediteerd en gewoon de instructies volgen.

Het belang van het blijven oefenen en het installeren van nieuwe neurologische hardware

Het blijven oefenen en het installeren van nieuwe neurologische hardware is essentieel in dit proces. Door mentale repetitie begin je de neurologische hardware in je hersenen te installeren die eruit ziet alsof je het al hebt gedaan.

Nu zijn je hersenen geen verslag van het verleden meer, maar een roadmap naar de toekomst.

Als je elke dag deze hardware installeert, zal de hardware een softwareprogramma worden, wat betekent dat je gewoon zult beginnen te handelen als een gelukkig persoon. Er is geen magie daar, je hebt gewoon de schakelaars geïnstalleerd.

Conclusie: Het belang van het bewust blijven en het overwinnen van oude gewoonten en emoties

Het bewust blijven en het overwinnen van oude gewoonten en emoties is van cruciaal belang in dit proces. Het proces van het creëren van een nieuwe realiteit door het veranderen van onze persoonlijkheid en gedachten is niet eenvoudig, maar het is mogelijk. Het vereist geduld, doorzettingsvermogen en een bereidheid om te veranderen.

Maar als we eenmaal de oude zelf hebben overwonnen en iemand anders zijn geworden, zullen we ontdekken dat de reis de moeite waard was. We zullen ontdekken dat we in staat zijn om een nieuwe realiteit te creëren, een die gevuld is met geluk, voldoening en vrede.