werkelijkheid manifesteert

Wat je in je werkelijkheid manifesteert – Dr. Joe Dispenza

Stel je voor dat je de macht hebt om je leven te veranderen door simpelweg je denken te veranderen. Wat als elke gedachte die je hebt, elke overtuiging die je hebt, elke emotie die je voelt, je werkelijkheid manifesteert? Dit is niet alleen een mooie gedachte, maar wetenschappelijk bewezen en de sleutel tot persoonlijke groei.

werkelijkheid manifesteert

Het idee dat ons denken onze werkelijkheid manifesteert

Het idee dat de manier waarop we denken invloed heeft op ons leven is niets nieuws. Toch geloven velen van ons niet echt in de waarheid hiervan. We staan ​​op, beginnen onze dag en gaan door met ons leven zonder echt bewust te zijn van hoe we onze toekomst creëren. Maar waarom geloven we het niet?

Waarom mensen het niet kunnen geloven

De reden waarom veel mensen het idee dat ons denken ons leven beïnvloedt en onze werkelijkheid manifesteert niet geloven, is omdat we onszelf vaak niet bewust zijn van hoe we onze gedachten beheersen. We laten onze gedachten gewoon opkomen en gaan, in plaats van ze bewust te beheersen en te richten op wat we willen creëren in ons leven.

Hoe ons brein werkt volgens de neuro-wetenschap

Volgens de neuro-wetenschap is ons brein een weerspiegeling van alles wat we in ons leven weten. Ons brein is een record van onze omgeving en onze ervaringen. Dit brengt ons bij de vraag, beheerst onze omgeving ons denken, of beheersen wij onze omgeving door ons denken?

Hoe we onszelf vastzetten in onze denkpatronen

Veel mensen leven hun leven in een soort van automatische piloot, volgend dezelfde dagelijkse routine. Dit beperkt ons denken tot wat we al kennen en ervaren, waardoor we steeds dezelfde dingen creëren in ons leven. We blijven in een soort van vicieuze cirkel van hetzelfde denken en hetzelfde handelen.

Hoe we ons denken kunnen veranderen

Om echt verandering in ons leven te creëren, moeten we ons denken groter maken dan onze omgeving. Beroemde mensen zoals William Wallace, Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Queen Elizabeth the First en Joan of Arc, hadden allemaal een visie, een idee dat zo sterk in hun geest was, dat ze begonnen te leven alsof die realiteit al bestond. Ook wij zijn in staat om in een toekomst te geloven die we nog niet kunnen zien of ervaren.

Hoe we onze persoonlijkheid kunnen veranderen

Onze persoonlijkheid is wat onze persoonlijke realiteit creëert. Onze persoonlijkheid bestaat uit hoe we denken, handelen en ons voelen. Als we onze persoonlijke realiteit willen veranderen, moeten we fundamentele veranderingen aanbrengen in onze gedachten, gewoonten en emoties. Dit kan moeilijk zijn, omdat we geneigd zijn om te proberen een nieuwe realiteit te creëren als dezelfde persoon, en dat werkt vaak niet.

  Manifesteren van je grootste dromen met Esther Hicks

Conclusie

We hebben de macht om ons denken en daarmee ons leven te veranderen. Door ons bewust te zijn van hoe ons denken ons leven beïnvloedt, kunnen we stappen ondernemen om onze gedachten te veranderen en zo onze persoonlijke realiteit te veranderen. Laten we beginnen met het geloven in de kracht van ons denken en werken aan het creëren van de toekomst waar we naar streven.

Veelgestelde vragen

Wat is het idee dat ons denken ons leven beïnvloedt?

Het idee dat ons denken ons leven beïnvloedt is de gedachte dat onze gedachten en overtuigingen de realiteit creëren waarin we leven. Onze gedachten en overtuigingen kunnen onze emoties, gedrag en ervaringen beïnvloeden.

Waarom geloven veel mensen niet in dit idee?

Veel mensen geloven niet in dit idee omdat ze niet bewust zijn van hoe ze hun gedachten beheersen. Ze laten hun gedachten gewoon opkomen en gaan, in plaats van ze bewust te beheersen en te richten op wat ze willen creëren in hun leven.

Hoe kunnen we ons denken veranderen om ons leven te veranderen?

Om ons denken te veranderen en daarmee ons leven te veranderen, moeten we ons bewust zijn van hoe ons denken ons leven beïnvloedt. We moeten onze gedachten beheersen en richten op wat we willen creëren in ons leven.

Bron: Dr Joe Dispenza – Learn How to Reprogram Your Mind

Auteur

  • Nick Haenen

    Nick is een enthousiaste en nog steeds leergierige voedingsdeskundige met expertise in sportvoeding, fitness en gewichtsbeheersing. Tevens afgestudeerd in computerwetenschappen bij Cap Gemini. Netwerk Architectuur, VBA, Webdesign, CSS, HTML en rijke ervaring in Photoshop en AI-technologie. Hij is ook fitnessinstructeur en meditatieleraar met 32 jaar ervaring in fitness, gezondheid en meditatie. Nick is een gepassioneerde schrijver en onderzoeker van de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar alles wat hem bezighoudt en heeft al honderden artikelen geschreven over voeding, fitness en meditatie.