fbpx
werkelijkheid manifesteert

Dit Is Wat Je In Je Werkelijkheid Manifesteert! – Dr. Joe Dispenza


823 keer gelezen sinds
3
minuten leestijd
3
minuten leestijd
823 keer gelezen sinds

0
(0)

Stel je eens voor dat je de kracht hebt om je leven te veranderen, gewoon door anders te gaan denken. Wat als elke gedachte die je hebt, elke overtuiging, elke emotie, je werkelijkheid vormgeeft? Dit klinkt misschien als een mooi idee, maar het is wetenschappelijk bewezen en de sleutel tot persoonlijke groei.

Ons denken manifesteert onze werkelijkheid

Het idee dat de manier waarop we denken invloed heeft op ons leven is niet nieuw. Toch geloven veel mensen de waarheid hiervan niet echt. We staan op, beginnen onze dag en gaan door met ons leven, zonder echt bewust te zijn van hoe we onze toekomst creëren. Maar waarom geloven we het niet?

De reden dat mensen het niet kunnen geloven

De reden dat veel mensen het idee niet geloven dat ons denken ons leven beïnvloedt en onze werkelijkheid manifesteert, is dat we ons vaak niet bewust zijn van hoe we onze gedachten beheersen. We laten onze gedachten gewoon opkomen en gaan, in plaats van ze bewust te sturen en te richten op wat we willen creëren.

werkelijkheid manifesteert

Hoe ons brein werkt volgens de neurowetenschap

Volgens de neurowetenschap is ons brein een weerspiegeling van alles wat we in ons leven weten. Ons brein is een opname van onze omgeving en ervaringen. Dat brengt ons bij de vraag: bepaalt onze omgeving ons denken, of bepalen wij onze omgeving door ons denken?

Hoe we onszelf vastzetten in vaste denkpatronen

Veel mensen leven hun leven op de automatische piloot, volgens dezelfde dagelijkse routine. Dit beperkt ons denken tot wat we al kennen en ervaren, waardoor we steeds hetzelfde creëren. We blijven in een vicieuze cirkel van hetzelfde denken en handelen.

Hoe we ons denken kunnen veranderen

Om echt verandering in ons leven te creëren, moeten we groter gaan denken dan onze omgeving. Beroemdheden zoals William Wallace, Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Elizabeth I en Jeanne d’Arc hadden allemaal een visie, een idee zo sterk in hun geest, dat ze begonnen te leven alsof die realiteit al bestond. Ook wij kunnen ons een toekomst voorstellen die we nog niet zien of ervaren.

Hoe we onze persoonlijkheid kunnen veranderen

Onze persoonlijkheid creëert onze persoonlijke realiteit. Onze persoonlijkheid bestaat uit hoe we denken, handelen en voelen. Als we onze persoonlijke realiteit willen veranderen, moeten we fundamenteel iets veranderen aan onze gedachten, gewoonten en emoties. Dat is niet gemakkelijk, want we proberen vaak een nieuwe realiteit te creëren als dezelfde persoon, en dat werkt vaak niet.

Conclusie

We hebben de macht om ons denken en daarmee ons leven te veranderen. Door ons bewust te zijn van hoe ons denken ons leven beïnvloedt, kunnen we stappen ondernemen om onze gedachten te veranderen en zo onze persoonlijke realiteit te veranderen. Laten we beginnen met het geloven in de kracht van ons denken en werken aan het creëren van de toekomst die we nastreven.

Geraadpleegde bronnen:

Veelgestelde vragen

Wat is het idee dat ons denken ons leven beïnvloedt?

Het idee dat ons denken ons leven beïnvloedt is de gedachte dat onze gedachten en overtuigingen de realiteit creëren waarin we leven. Onze gedachten en overtuigingen kunnen onze emoties, gedrag en ervaringen beïnvloeden.

Waarom geloven veel mensen niet in dit idee?

Veel mensen geloven niet in dit idee omdat ze niet bewust zijn van hoe ze hun gedachten beheersen. Ze laten hun gedachten gewoon opkomen en gaan, in plaats van ze bewust te beheersen en te richten op wat ze willen creëren in hun leven.

Hoe kunnen we ons denken veranderen om ons leven te veranderen?

Om ons denken te veranderen en daarmee ons leven te veranderen, moeten we ons bewust zijn van hoe ons denken ons leven beïnvloedt. We moeten onze gedachten beheersen en richten op wat we willen creëren in ons leven.

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Ben jij de eerste dit bericht waardeert?

Fact checking: Nick Haenen, Spelling en grammatica: Sofie Janssen

Fact checking: Nick Haenen
&
Spelling en grammatica: 
Sofie Janssen

Image Not Found