Image

Het Universum zegt altijd JA!1146 keer gelezen sinds
11
minuten leestijd
11
minuten leestijd
1146 keer gelezen sinds

0
(0)

Wat betekent: Het Universum zegt altijd JA? Dat is waar we het vandaag over gaan hebben. Buckle up!

Misschien heb je het wel eens meegemaakt dat je in zo’n negatieve flow zit dat je er gewoon niet meer uit lijkt te komen? De negatieve ervaringen stapelen zich op en machteloos kijk je toe hoe je van de ene ellende in de andere terechtkomt. Je moet met lede ogen aanzien hoe al je negatieve ervaringen in een eindeloze hoepel aan elkaar geknoopt lijken te worden.

Wat gebeurt er achter de schermen?

Wat gebeurt hier nu eigenlijk achter de schermen? Hoe komt het dat deze situaties helemaal kunnen escaleren ver voorbij de normale wiskundige kansberekening dan wanneer alles normaal lijkt te aan? Is het toeval? Is het pech? Is het gebrek aan geluk of ervaring?

Kijkje achter de schermen

We nemen in dit blog een kijkje achter de schermen om te zien wat de redenen wel zijn. Ook kijken we naar waar wij zelf verantwoordelijk zijn en in hoeverre ons denken, doen en laten invloed heeft op onze ervaringen en realiteit. “Zal je net zien, heb ik weer.”, “Story of my life.”, “Let op, dit gebeurt mij altijd.” Dit zijn uitspraken die je wellicht wel eens hebt gehoord of misschien zelf gebruikt. Na het lezen van dit artikel zul je je wellicht twee keer achter je oren krabben voordat je deze- of soortgelijke uitspraken weer durft te gebruiken.

Wat bedoelen we met: Het Universum zegt altijd JA?

Op verkenning

In dit blog gaan we ook verder in op het universum als een natuurkracht en hoe onze gedachten, emoties en overtuigingen hiermee op een directe manier verbonden zijn. We zullen ook bespreken hoe we deze kracht kunnen gebruiken om onze eigen realiteit te creëren en ons leven naar onze eigen hand te zetten. Het universum is net als de zwaartekracht een onzichtbare natuurkracht die altijd aanwezig is en die ons leven beïnvloedt door in onze realiteit al onze gedachten, emoties en overtuigingen te manifesteren in onze persoonlijke werkelijkheid

Net zoals de zwaartekracht zorgt voor de aantrekkingskracht tussen de objecten die ons omgeven, zo zorgt het universum voor het manifesteren van onze gedachten, emoties en overtuigingen in ons alledaagse leven. Deze manifestatie wordt in de vorm van contrast direct voor onze voeten uitgerold en is het onze taak om via de weg van de minste weerstand van A naar B te komen.

Waar de meeste mensen over struikelen is dat dit universum niet in staat lijkt te zijn om enige vorm van medelijden of empathie te tonen. Maar dit is een vergeefse hoop aangezien het universum, net als alle andere natuurwetten waar wij aan onderhevig zijn, geen persoonlijkheid heeft en geen medelijden kan tonen. 

The Universal Laws | The Laws that Govern All

Het universum werkt als een natuurwet

Het universum is net als de zwaartekracht gewoon een van de natuurwetten die ons leven beheersen. Het maakt de zwaartekracht niets uit of er een zwangere vrouw in een afgrond stort of een massamoordenaar. De zwaartekracht treedt gewoon in werking zonder te kijken naar iemands waarden en ook zonder enige vorm van empathie.

Het universum als “manifestatie machine”

Dit universum functioneert als een “manifestatie machine” die geactiveerd wordt door uitspraken, gedachten, emoties en overtuigingen. Ongeacht welke waarden deze hebben en wie deze uitspreken, het universum zegt altijd “JA.” Met een voorbeeld dichter bij huis dan het onmetelijke universum: Een keukenblender zegt “JA” als we het eten voor een baby erin doen, maar het zegt ook “JA” als je je hand erin steekt. Het universum functioneert dus als een natuurwet en net als de zwaartekracht reageert het op alles wat wij uitzenden in de vorm van onze gedachten, emoties en overtuigingen.

The Universe Always Says YES – JOURNEY TO SELF

Het universum zegt altijd “JA”

Het universum zegt altijd “JA” en vertaalt deze uitgezonden energie/vibratie direct naar- en in onze werkelijkheid. Dit kan leiden tot een nieuwe werkelijkheid vol contrast en als we in een negatieve reflex blijven reageren, kan dit leiden tot een aaneenschakeling van steeds dezelfde negatieve ervaringen en manifestaties.

Positieve gedachten, emoties en overtuigingen

Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van onze gedachten, emoties en overtuigingen en deze positief te houden om de gewenste werkelijkheid te manifesteren. We moeten ons realiseren dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze eigen realiteit en hoe we onze gedachten, emoties en overtuigingen gebruiken om ons leven naar onze eigen wensen en verlangens te richten.

Het universum is echter niet subjectief en toont geen begrip voor hoe wij ons voelen. Het werkt als een natuurkracht, ongeacht de waarden of empathie van de input. Dit kan soms moeilijk zijn om te accepteren, vooral als we te maken hebben met negatieve ervaringen of manifestaties.

Natuurwetten passen zich niet aan ons aan

We kunnen nu dus concluderen dat het van onze kant moet afkomen willen wij andere “output” zien van dit universum. We moeten onze gedachten en emoties veranderen om de cyclus van negatieve ervaringen en manifestaties te doorbreken.

Ja

Hacken van het systeem

Het doorbreken van deze cyclus kan bereikt worden door het “hacken van het systeem”. Het universum is in staat om al onze output in de vorm van woorden, emoties en overtuigingen waar te nemen en erop te reageren. Door de focus te leggen op positieve affirmaties, visualisaties en meditaties kunnen we onze mentale en emotionele focus richten op de werkelijkheid zoals we die graag zouden willen zien.

Dit helpt ons om deze cyclus van negatieve ervaringen en manifestaties te doorbreken en ons leven op een veel betere manier in te vullen. Het is belangrijk om te realiseren dat dit geen snel proces is en dat het tijd kost om onze gedachten en emoties te veranderen.

Maar door consistent te blijven werken aan onze mentale en emotionele focus, kunnen we uiteindelijk de gewenste veranderingen in ons leven zien. Door het hacken van het systeem, kunnen we onze eigen realiteit creëren en ons leven naar onze eigen wensen en verlangens richten.

Wat bedoelen we met: Het Universum zegt altijd JA?

Het Universum luistert gericht naar jou

Het Universum luistert niet zozeer naar je woorden, hoewel deze niet zonder lading zijn, maar de emotie, het gevoel en de overtuiging die je bij je draagt is wel helemaal 100% de taal van het Universum. Deze taal “vloeiend” leren is vooral in het begin een uitdaging, zeker als je in een negatieve flow van manifestaties terecht bent gekomen.

Maar als je rustig aan begint, zal je merken dat de dingen in je leven langzaam maar zeker van een leien dak zullen gaan. Het is net als een cruise schip van de kade afduwen, eerst gebeurt er een hele tijd niets en dan als er eenmaal beweging is gaat het steeds sneller en makkelijker.

Technieken om de taal van het universum te spreken

Neville Goddard en Esther Hicks vertellen ons precies hoe we dit moeten doen. De technieken die zij ons leren zijn nu even niet relevant voor dit artikel, maar kort gezegd gaat het om het gebruiken van visualisaties en affirmaties.

Door in het gevoel te gaan zitten van je visualisatie en in je “minds eye” je affirmatie te gaan ervaren en beleven hoe geweldig het is om je wens vervuld te zien en dit in dankbaarheid te ontvangen, creëer je een nieuwe emotionele en mentale focus.

Dit helpt om oude, negatieve data te overschrijven en het universum te laten reageren op je nieuwe “opdrachtregels” en manifestaties in jouw nieuwe werkelijkheid creëren die overeenkomen met de emotie en het gevoel die je had bij het visualiseren en affirmeren van je nieuwe verlangens.

Want zoals eerder genoemd, het universum zegt altijd “JA”. De boeken van Neville Goddard en Esther Hicks beschrijven deze technieken nader en geven specifieke tips voor het effectief toepassen ervan.

Stap 1 – Het belang van duidelijk formuleren

Net als bij een echte computer is het noodzakelijk dat je de opdrachten invoert in de taal die de computer begrijpen kan. De output van het Universum is afhankelijk van wat je input is.

Is je input geklaag en problemen? Dan is dat wat je terugkrijgt: meer geklaag en meer problemen. Het belang van een duidelijke formulering van onze verlangens is heel groot. Je wilt natuurlijk in de eerste plaats op de juiste manier gehoord en begrepen worden.

Het daadwerkelijk geloven dat je verlangens mogelijk zijn is een heel belangrijke tweede stap in het proces van positieve manifestaties. Al is het alleen maar gedurende de periodes dat je affirmeert en visualiseert.

Als je dit weet vol te houden komt het vertrouwen vanzelf wel, waarmee het Universum ook weer een sterker positief signaal van jou ontvangt. Ja, er bestaan ook positieve spiralen omhoog!

Stap 2 – Hoe weet ik wat ik moet manifesteren?

Deze wereld is nooit bedoeld om een lijdensweg te zijn. De hobbels die wij op ons pad tegenkomen zijn er niet om ons het leven zuur te maken. Al dat contrast dat het leven je voor je voeten gooit is er simpelweg voor om duidelijk te krijgen wat je wilt en wat je niet wilt.

Maar door te focussen op wat we niet willen treden de wetten van het Universum precies daar weer direct in werking met de bekende gevolgen.

Onze verlangens ontstaan slechts door contrast en we kunnen deze verlangens manifesteren door te ontdekken wat we niet willen. Contrast is het sleutelwoord voor ons bestaan op aarde. We better deal with it the right way!

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn korte uitspraken die duidelijk maken wat je wens is en die je gewoon de gehele dag door kan prevelen en te pas en te onpas uitspreekt. Vooral als je affirmatie ongeloofwaardig in je oren klinkt ga je na enkele dagen vertrouwd raken met je affirmatie en zal je gevoel van ongeloof, langzaam weggaan.

Wat zijn visualisaties

Visualisaties zijn levendige voorstellingen die je vorm geeft in je hoofd en in je brein die je met je voorstellingsvermogen voorziet van geur, kleur, vorm en heel belangrijk: emotie. Voel alsof het zo is, voel alsof je het al hebt. Maak korte filmpjes van je visualisaties leg ze vast in je hoofd en herhaal deze zo vaak mogelijk.

De rol van Meditatie

Van je meditatie kan je gewoon een hele lange visualisatie maken, met alles er op en eraan. Natuurlijk kan je alle andere dingen in je meditatie meenemen die je normaal ook doet. Zo kan je wennen aan het idee dat onze gedachten onze werkelijkheid creëren en dat wanneer we onze gedachten kunnen veranderen we ook onze verlangens manifesteren.

Wat bedoelen we met: Het Universum zegt altijd JA?

Het belang van onze InnerBeing:

Besef ten eerste dat je InnerBeing of je Hogere Zelf een sterke mening heeft over hoe jij je voelt en waar jij je bevindt. Je InnerBeing voelt zich namelijk altijd goed. En als jij je ook goed voelt komt dat omdat je “in sync” bent met je hogere zelf, je InnerBeing. De harmonie die je dan voelt als gevolg van deze overeenstemming tussen jou en je Hogere Zelf noemen wij blijdschap of geluk.

Hoe weten we of onze InnerBeing het wel of niet met ons eens is?

Als jij je rot voelt om welke reden dan ook, voel je het verschil tussen hoe jij je voelt en hoe je InnerBeing zich voelt. Je bent niet in sync. Er is geen harmonie en je voelt dat je alleen staat. En dat is ook zo. Je InnerBeing zal jou nooit vergezellen op weg naar strijd en weerstand en zal nooit met je meedoen als je gaat lopen duwen en trekken.

Je InnerBeing staat op je te wachten op de weg van de minste weerstand en hoe verder je daarvandaan gaat, des te rotter je je zult voelen. Zie het als een gids. Je emotionele gids vertelt je precies waar je bent ten opzichte van waar je InnerBeing zich bevindt. Wat een kompas!

Hoe kunnen we onze InnerBeing volgen om zodoende op de weg van de minste weerstand te blijven?

Door te luisteren naar onze emoties en te begrijpen dat het onze taak is om in zoveel mogelijk onderwerpen naast onze InnerBeing te staan. We voelen ons vaak alleen gelaten in tijden van wanhoop en verdriet, maar nu weten we waarom dat is. We moeten werken aan onze relatie met onszelf. Wanneer we in sync zijn met onze InnerBeing, zullen we ons nooit meer eenzaam voelen. Het is eigenliefde, maar dan op een hoger niveau!

Conclusie:

Het Universum is altijd in beweging en wij bewegen mee in deze beweging. Binnen de infrastructuur van deze wonderbaarlijke scheppingsmachine draait alles om momentum. Als we eenmaal in een bepaalde richting in beweging zijn, is het niet altijd even makkelijk om van richting te veranderen, vooral niet als we van de negatieve naar de positieve zijde willen opschuiven.

Het is fijn om te weten dat als ons momentum eenmaal de goede flow te pakken heeft en het leven gaat de vorm aannemen van de ideeën die we erover hebben gekoesterd, het ook niet zomaar 180 graden kan omslaan.

De default setting van het Universum is namelijk welzijn en we moeten actief de negatieve zijde activeren om in negatieve manifestaties terecht te komen. Ga je daarentegen actief met de stroom mee en geef je leven vorm binnen je eigen parameters van geluk en blijdschap, dan wacht er alleen maar goeds op je!

spiritual-experience

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231227 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023940 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023596 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023662 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211768 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211037 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021823 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021566 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211154 views