Je Ervaart Niet het Lijden, Je Lijdt Aan je Ervaring

Je Ervaart Niet het Lijden, Je Lijdt Aan je Ervaring839 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
839 keer gelezen sinds

0
(0)

Je ervaart niet het lijden, je lijdt door je ervaringen. Deze uitspraak kwam keihard bij mij binnen en de realisatie die tot mij doordrong had een krachtige uitwerking op mij. Het lijden ervaar je niet, omdat lijden geen entiteit is. Lijden bestaat als een toestand, als een manier waarop je je ervaringen tegemoet treedt.

Deze denkwijze geeft je eigenlijk je kracht terug. Laat externe factoren niet bepalen hoe je reageert. Je ondergaat geen lijden, want lijden bestaat niet op zichzelf. Het heeft alles te maken met de manier waarop je situaties en omstandigheden benadert.

Alvast 5 van de belangrijkste punten

  1. Het leven als groeimogelijkheid: Het leven is vol van mogelijkheden voor persoonlijke groei. Het is belangrijk om kansen voor zelfverbetering en bewustzijnsvergroting te herkennen en te grijpen.

  2. Bewust handelen en zelfreflectie: We moeten leren bewust te handelen in plaats van alleen maar te reageren. Door te reflecteren en de impact van onze ervaringen te erkennen, kunnen we groeien en ons ontwikkelen.

  3. Verantwoordelijkheid en zelfgroei: Het nemen van verantwoordelijkheid voor onze eigen groei is essentieel. Het Universum heeft ons het geschenk van bewustzijn gegeven, en het is aan ons om dat te benutten.

  4. Eigen kracht en waarde: Ieder mens heeft intrinsieke waarde en het potentieel om onafhankelijk te denken en te handelen. Zelfs in moeilijke tijden kan het Universum een pad voor ons creëren als we de juiste houding aannemen.

  5. Het pad naar innerlijke vrede: We moeten leren om negativiteit van anderen niet toe te laten en te werken aan het loslaten van wrok en ongemak. Door vergeving en zelfbegrip kunnen we werken aan innerlijke vrede en persoonlijke groei.

Geschenken en Kansen

Ik wil benadrukken dat al je ervaringen gezien moeten worden als geschenken en kansen van een hogere orde. Het idee dat het Universum lijden voor jou heeft gepland, is simpelweg onwaar. Het Universum presenteert uitdagingen en kansen die mensen moeten verkennen en benutten om onderscheidingsvermogen te cultiveren, lagere niveaus van bewustzijn te overstijgen en daaruit te groeien. Als je deze mentaliteit aanneemt, zal je uiteindelijk inzien dat het in feite bevorderlijk was voor je ontwikkeling.

Lees ook: Het Universum zegt altijd JA!

Reflectie en Groei

Als je terugkijkt op je verleden, kun je momenten identificeren waarop een zure, bittere of uitdagende ervaring uiteindelijk een broodnodige verandering in je leven teweegbracht. Echter, op dat moment kon je de potentie ervan niet waarnemen of beoordelen. Stel je voor dat je deze ervaringen benadert met een betere houding, wetende dat het leven ze aan jou heeft gegeven als instrumenten om beperkte perspectieven, conditionering en identiteit te overstijgen.

Je Ervaart Niet het Lijden, Je Lijdt Aan je Ervaring

De Rol van het Slachtoffer

Met dit verhoogde inzicht realiseer je je: Ik verspil geen tijd aan klagen of het aannemen van de rol van slachtoffer. Onder geen enkele omstandigheid raad ik aan om jezelf als slachtoffer te zien, want als je jezelf als slachtoffer beschouwt, straf je jezelf zonder dat je een tegenstander nodig hebt. Je vecht al tegen de wind in.

Verantwoordelijkheid en Groei

Maak liever gebruik van je situaties en omstandigheden. Het kan soms makkelijk lijken om anderen de schuld te geven, maar dat is niet altijd de juiste aanpak. Het is belangrijk om te beseffen dat je geen onrecht moet begaan om de fouten van anderen recht te zetten. Een wijs gezegde resoneert hier: Een wijze man bouwt een huis met de stenen die zijn vijanden naar hem gooien. Hij bouwt een onderkomen voor zichzelf en vindt er tevredenheid in.

Het Leven als Groeimogelijkheid

Deze gedachten herinneren me eraan dat het leven vol zit met kansen voor persoonlijke groei, ongeacht waar je je bevindt. Als je als mens niet evolueert, doet dat er niet toe. De mogelijkheden om je bewustzijn van leven en zelf te vergroten en te verbeteren zijn overal. Daarom moedig ik je aan om de kunst van het handelen in plaats van reageren te leren.

Je Ervaart Niet het Lijden, Je Lijdt Aan je Ervaring

Bewust Handelen en Zelfreflectie

Neem een pauze, reflecteer, neem een moment om na te denken en laat jezelf de impact van de ervaringen die op je pad komen voelen. Maar vlucht er niet snel van weg. Blijf aanwezig en observeer hoe ze binnenin je werken. Let op hoe je geest en persoonlijke identiteit misschien meegaan met verkeerde of negatieve houdingen en reacties, waardoor een kans wordt omgezet in verraad of lagere niveaus van bewustzijn.

Verantwoordelijkheid en Zelfgroei

Als bewuste wezens bezit je de kracht, want dat is fundamenteel wie je bent. Vertrouw niet constant op anderen om je te helpen, neem verantwoordelijkheid voor je eigen groei. Het Universum heeft je voorzien van Bewustzijn, en levend zijn betekent bewust zijn.

Grotere Perspectieven en Mogelijkheden

Je zou kunnen stellen dat er zeker gevallen zijn waarin mensen zich in een negatieve gemoedstoestand bevinden, maar dat is niet de overheersende trend van het moment. Laten we ons voorlopig concentreren op het grotere geheel, en we kunnen later deze specifieke situaties onderzoeken.

Je Ervaart Niet het Lijden, Je Lijdt Aan je Ervaring

Eigen Kracht en Waarde

Als geestelijk gezond individu bezit je het vermogen en de potentie om onafhankelijk te denken, zelfs als anderen beweren dat het zinloos is. Wanneer het lijkt alsof er geen weg vooruit is, zal het Universum, mits je de juiste houding aanhoudt, een pad voor je creëren. Ieder mens heeft intrinsieke waarde. Niemand komt in deze wereld met het doel om een mislukking te zijn of constant te lijden. Die uitkomsten zijn keuzes en mogelijkheden.

Het Pad naar Innerlijke Vrede

We zijn vrij om bevrijding te omarmen of gebonden te blijven. Neem dit advies ter harte en weiger dat iemand zijn negativiteit op jou projecteert. Anderen toestaan je naar beneden te halen, verzwakt je Bewustzijn en bevordert een gevoel van afhankelijkheid van hun steun.

Vrijlaten van Wrok en Ongemak

Soms wenden we ons af van de diepe vrede en innerlijke bron in onszelf omdat we er niet genoeg van hebben ervaren om er volledig op te vertrouwen. Daarom is het noodzakelijk om ofwel intuïtief vertrouwen te ontwikkelen, of genoeg vertrouwen te kweken door genade om ten minste een poging tot begrip te doen.

Je Ervaart Niet het Lijden, Je Lijdt Aan je Ervaring

Vergeving en Persoonlijke Groei

Het koesteren van wrok en onvergevingsgezindheid jegens anderen veroorzaakt uiteindelijk alleen maar het meeste lijden aan jezelf. Soms beseffen we niet dat we onszelf straffen in het proces. Anderen haten en wraak zoeken tegen anderen schaadt hen niet echt, het schaadt ons ook.

Licht en Zelfbegrip

Natuurlijk zijn er individuen die opzettelijk verschrikkelijke en kwaadaardige daden tegen anderen plegen. Moeten we hen gewoon vergeven? Ik stel voor niet haastig te vergeven, maar eerst te streven naar begrip. De wereld is een uiterst onvoorspelbare plek. Leven volgens het Licht zorgt ervoor dat het licht voor je zorgt. Mensen zijn niet van nature begiftigd met diepgaand zelfbegrip, het is iets dat we moeten ontwikkelen.

Het Streven naar Verlichting

Ik wil je echter aanmoedigen dat het geen onoverkomelijke taak is als je de wil hebt. Als je bereid bent om een hogere mentaliteit te zoeken, ga dan in meditatie of oprecht gebed en richt je intenties op een hoger Bewustzijn. Zeg: “Ik sta hiervoor open, help me alstublieft om naar een hoger niveau van begrip te stijgen”, het mag dan misschien niet moeiteloos zijn als je enkel handelt vanuit geconditioneerde reacties.

Het Belang van Innerlijke Vervulling

Het gaat niet alleen om materiële rijkdom, bezittingen en roem, maar eerder om het bereiken van innerlijke vervulling, vrede, echt geluk, empathie, compassie voor anderen en een gevoel van rechtvaardigheid. Dit zijn de echte vruchten van de menselijke ervaring.

Geraadpleegde bronnen:

  1. “Use These 10 Tips to Improve Your Resilience” by Kendra Cherry, MSEd on Verywell Mind. Link

  2. “What is Mindfulness?” on Mindful.org. Link

  3. “How to make stress your friend” by Kelly McGonigal at TEDGlobal 2013. Link

  4. WHY Do You Suffer? 

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231236 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023947 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023602 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023666 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211773 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 20211042 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021829 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021571 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211157 views