Compassie

Mooiste aspect van spiritualiteit: Compassie669 keer gelezen sinds
7
minuten leestijd
7
minuten leestijd
669 keer gelezen sinds

0
(0)

Ik wil graag een mooi aspect van compassie en spiritualiteit belichten, namelijk de grote veranderingen in alles wat plaatsvinden op dit moment nu we massaal van 3D naar 5D reizen. Alles lijkt verouderd en veel dingen worden als oud energie betiteld. Een logisch gevolg is dat we ons een compleet nieuwe leefwijze eigen moeten maken, dus terug naar de kleuterschool in het 5D, als we tenminste geslaagd zijn om tot hier te komen…

Hm en dat raakt me, want velen zijn niet ontwaakt of staan op het punt te ontwaken en zo gaan we dus echt dualiteit ervaren in alle vormen.

Toen ik 47 jaar geleden het levenslicht zag was dat een enorme shock, de jongste uit het gezin die tijdens de zwangerschap afscheid moest nemen van haar tweelingzusje. De jongste telg die haar spiritualiteit nooit heeft afgesloten in een gezin waar niemand was en is ontwaakt.

Ik leefde een leven wat totaal niet strookte met mijn zijn, dit verhaal hoor ik heel veel en deze mensen leven op dit moment ook heel erg mee met de Indigo’s, sterrenkinderen, ontwakingsprocessen etc. Meeleven, absoluut niet meelijden want dat weerhoudt de groei van allen. Meeleven, compassie en vooral heel veel liefde voor deze kinderen omdat we hen haarfijn aanvoelen, maar ook de voor de mensen die ontwaken NU.

Als ukkie heb ik me gered in dit leven, met vallen en opstaan.. vol vertrouwen. Voor mijn buitenwereld was het vreselijk. Onbegrip, straf, boosheid tot mishandeling toe hebben me alleen maar krachtiger gemaakt. Ziekte was dan ook een belangrijk onderdeel van mijn leven en tot 2 maal toe heb ik de dood in de ogen gekeken, maar er lag een taak die ik op me heb genomen en die ik nu vervul met heel veel liefde.

Compassie opent mijn hart

Vanuit al deze ervaringen heb ik heel veel compassie met alles wat er om me heen gebeurd. Compassie opent mijn hart en laat de liefde stromen omdat ik de weg zo goed ken, de valkuilen, pijn, verdriet en vooral onmacht. Wat me vooral kracht geeft, is dat ik weet dat dit alles nodig is om in de kracht te komen die nodig is in dit evolutieproces van de persoonlijke- en universele ziel.

Spiritualiteit is een leerweg, een levensweg en leefwijze die je niet op een paar weken afsluit, het een leefwijze vanuit je hart en dat kun je niet leren uit boeken of films. Je kunt wel uit voorbeelden ermee aan de slag binnen in jezelf, het zijn zaadjes die jezelf mag laten uitbloeien tot mooie bloemen.

Spiritualiteit is meer dan een wereldreiziger die zijn einddoel kent, maar de reis niet heeft uitgestippeld, maar lekker op pad gaat met het hart als kompas. We kunnen ons leven niet invullen als we spiritueel bezig zijn, we hebben doelen, maar de reis er naar toe staat open. Die reis maak je vanuit je hart en de ervaringen en keuzes die je maakt.

Soms kennen we storm, hevige regen en aardbevingen binnen in onszelf en als we deze doorleeft hebben, klaart de lucht. De zonnige dagen overgoten met bloemen, vlinders en liefde geven ons de kracht om ons op te laden en de reis voort te zetten. Dit zien we momenteel ook op de aarde gebeuren. Moeder Aarde huilt, beeft omdat ze de lagere energieën moet loslaten want anders ontploft ze.

Het is niet anders met de mens, als we niet loslaten dan gaan we ten onder aan de lasten van onszelf, en door medelijden vaak ook aan de lasten van een ander.
Net als de mens heeft Moeder Aarde ook haar chakra’s, meridianen etc. Die geheeld moet worden om zich zo te bevrijden van oud energie om de nieuwe energieën toe te laten.

Het is zo belangrijk dat de mensheid massaal gaat ontwaken en alles door andere ogen gaat zien, de ogen van God, dus met het hart.

Dan begint ook voor hen de levensweg naar spiritualiteit en dan denk ik wel eens, jeetje ik heb er 47 jaar over mogen doen, velen gaan dit op veel kortere tijd doen. Hoe gaat dit gebeuren? De markt wordt overspoeld met boeken, cursussen, workshops, channelings en hoe moeten ze daar nou hun weg in gaan vinden?

Hoe herkennen mensen hun waarheid want veel wordt gepubliceerd vanuit eigen filters en vaak klakkeloos aangenomen als Universele Waarheid. Maar kennen wij die waarheid? Het enige wat we kunnen doen is voelen of het bij ons past en niet blindelings een volgeling zijn die een mening vormt naar aanleiding van woorden, beelden die waargenomen worden vanuit deze invalshoeken.

Het ontwakingsproces is een weg die je moet doorleven, het is een groot, dik boek wat je toch vanaf het begin moet lezen om zo alles te doorleven, genezen en integreren binnen in jezelf. Het ene is een logisch gevolg van het ander en als je de draad mist zijn er zoveel dwaalsporen en wordt door de bomen het bos niet meer gezien.

Het is een hele klus en voor velen zal het een harde weg worden omdat het ego moet gaan samenwerken met het hart, er een natuurlijke balans moet komen en alles wat niet liefde is getransformeerd moet worden naar liefde.

Ik schrijf moeten omdat het niet anders kan……………wil men ontwaken dan is er geen andere weg dan de weg vanuit het hoofd naar het hart en beiden in balans brengen. Men kan willen, proberen, overwegen, maar daar redt men het niet mee, daarom het woord moeten.

En nu zit ik hier in de kleuterklas van 5D en kijk terug op mijn eigen weg hier naar toe. Ja, ik voel compassie, maar ook mijn eigen kracht omdat ik dit stuk grotendeels in mijn uppie heb afgelegd, doorleefd en geïntegreerd. De indigo’s, sterrenkinderen et cetera maken dit ook mee en ik voel dat ze het kunnen, velen tenminste… net zoals velen uit mijn generatie het gedaan hebben.

Iedereen heeft nu het geluk dat spiritualiteit steeds meer onder de aandacht komt, de andere kant is dat het zo snel gaat dat veel dingen de kans niet krijgen geïntegreerd te worden in het innerlijk en het overzicht verloren gaat.

Verdwalen is een mogelijkheid als men te gretig is, te snel wil en de aardse belevenissen vergeet en men alleen nog vertoefd in de hogere spirituele werelden. Een valkuil voor velen die erg diep hebben gezeten in hun leven, soms een vlucht uit de werkelijkheid met als gevolg dat de hemel op aarde wordt vergeten.

Wat ik graag wil meegeven in dit bericht is om bij jezelf te blijven, verbonden met je hart. Vertrouw erop dat we geleid worden en als het tegenzit, kijk omhoog en laat alle angsten, belemmeringen los. Maak de keuzes met je hart en draag vooral niet het leed van de hele wereld.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf… een oud gezegde. Creëer de hemel in je hart, zet je hartenwensen uit en ervaar de hemel op aarde. Leef je eigen waarheid die van moment tot moment veranderd, ga mee met de stroom van het leven. Moeder Aarde geneest van deze mooie energieën en de rust zal terugkeren in ons en buiten ons.

Zij laat ons momenteel zien hoe de gesteldheid  van de mensheid is, dus stuur heel veel liefde naar haar toe.

Leef vanuit je hart, ken en leef je hartenwensen en geniet van Moeder Aarde, wij zijn een onderdeel van haar. Beleef de natuur vanuit je hart en wordt een met haar en alles wat leeft op aarde. Van dualiteit naar eenheid, we zijn allen een en ik houd met heel mijn hart van alles wat er gebeurt en leeft op dit moment en op mijn manier wil ik een bijdrage leveren aan het aspect LIEFDE, ontwaken, spiritualiteit en noem maar op.

Ik wens jullie heel veel licht en liefde toe

Marjo van Weenen

m.van.weenen@home.nl

www.center4innerbalance.net

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Image Not Found

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen

Zoeken