Respect en zelfrespect

Respect En Zelfrespect1082 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
1082 keer gelezen sinds

0
(0)

Respect en zelfrespectZelfrespect. Van tijd tot tijd komt er een woord op mijn pad en ga ik ermee aan de slag. Ondertussen weten we allemaal dat de dingen die blijven hangen voor ons een speciale betekenis hebben en dan verbind ik me met mijn hart om te voelen wat er uit mijn handen mag stromen op papier.

Respect met een hoofdletter

Want het is een heel waardevol woord met een waardevolle betekenis, eerbied. Eerbiedigen is jezelf eren. Respect voor jezelf klinkt dan ook als liefde voor jezelf. Ik koppel respect ook vanzelf aan het woord liefde.

Als je jezelf respecteert, respecteer je de medemens en alles wat leeft vanzelf en dan moet ik slikken. Waar is het respect gebleven? Het is verstopt onder een dikke laag bescherming en voor velen onzichtbaar geworden. De muur van angst die opgetrokken is en nu toch moet vallen want zoals het nu is kan het niet blijven, er moeten veranderingen komen, ook binnen in onszelf.

Als je van jezelf houdt, respecteer je je vanzelf ook, precies zoals je bent en dan kijk ik op. Sla de krant open, kijk tv of loop op straat, jullie voelen het al. Er is een ideaalbeeld gecreëerd vanuit het ego zoals het zou moeten zijn en daar willen velen aan beantwoorden. Het lijkt er steeds meer op dat alles wat niet aan dit beeld voldoet, niet goed genoeg is. Velen interpreteren dit op dergelijke wijze.

Zelfrespect is absoluut niet oneindig diëten om aan dat ideaalbeeld te voldoen. Natuurlijk is het onverstandig ongezond te eten of te veel te eten zodat overgewicht ontstaat doch als je jezelf respecteert en goed voelt, is dat het enige wat belangrijk is. De buitenwereld oordeelt toch, zeker in de huidige tijd en daar mogen we nu toch bovenuit stijgen.

En dan vloei ik over naar een ander item, roken!!!!! Ik krab eens achter mijn oor en moet bekennen dat ik nog steeds rook. Ik heb onlangs een hevige griep gehad en toch gerookt en dat toont geen liefde en respect voor mezelf. Dat is zo destructief, absoluut niet liefde voor mezelf en ook geen respect voor mijn lichaam. Tja, het universum regelde een mooie ontmoeting en ik kreeg een flyer van een therapeut die je helpt te stoppen met roken.

Niet toevallig, regelmatig zie ik de afschuwelijke reclame van die dame die een peuk uit de stofzuigerzak vist en dan draait mijn maag. Wat een blik achter de sluier!!!!
Toch wil ik stoppen, al heel lang en de mooiste vraag die die dame me stelde was: “waarom houd je je vast aan verslavingen, afhankelijk zijn van dingen buiten jezelf die destructief zijn” en daar had ik geen antwoord op.

Respect en zelfrespect

Ze prikte door en daar kwam de “angst en afhankelijkheid”

Ze prikte door en daar kwam de “angst en afhankelijkheid” en het voelde zeer onprettig doch ze heeft me bewust gemaakt van het feit dat ik geraakt wordt door het woord “verslaving” en daarbij het beeld gekoppeld van de dame met de stofzuigerzak………… Afhankelijkheid om je goed te voelen is een grote “illusie” is mijn conclusie want ik wil vrij zijn en vooral in liefde zijn en goede gezondheid. Mijn verslaving laat me dingen zien die absoluut zeer destructief zijn voor mezelf maar ook voor mijn omgeving.

Roken stinkt en ik belast een ander met mijn verslaving en dat werkt ook niet meer in deze tijd. Dan is respect ook ver te zoeken.
Ik weet als geen ander dat we aantrekken wat we zijn………als ik mezelf respecteer dan is respect vanzelf op mijn pad. Respect en zelfrespect

Toch ga ik deze uitdaging aan en er gebeurt dan ook van alles om me heen en is teveel om op te noemen. Bewust te zijn van de situatie is de weg naar genezing, de weg om nieuwe en andere keuzes te maken en ik kies nu dat ik mezelf respecteer en dat ik niet meer afhankelijk ben van de mening van de buitenwereld, wetend dat afhankelijkheid “verslavingen” met zich mee brengt. Als je afhankelijk bent van goedkeuring, respect, liefde van de buitenwereld, seks, drugs, alcohol, kopen, gokken ect. ben je niet vrij, en de weg naar bevrijding is een weg naar liefde en ware vrijheid.

Mijn hele leven heb ik verslavingen om me heen gehad, heb ik harde lessen moeten leren en die tijd is nu voorbij. Mij is onlangs getoond waarom deze mensen in mijn leven waren, ze waren mijn spiegels om in te kijken. Ik mag nu kiezen voor “vrijheid” in plaats van “afhankelijkheid”.

Een mooie gedachte die ik met jullie wil delen in dit bericht over respect en zelfrespect.

Velen komen mensen tegen, belanden in omstandigheden of trekken bepaalde mensen aan met overeenkomend gedrag wat niet meer wenselijk is. Wees hen dankbaar met heel je hart.

Wil je je hiervan bevrijden en verder groeien of genezen? Kijk in jezelf en wordt bewust wat deze mensen laten zien. Ze laten ons iets zien waar we zijn op ons pad, ze laten ons voelen, zeker als ons bepaald gedrag stoort dat we in onze eigen spiegel kijken. En durf je oprecht hierna te kijken, zonder oordeel doch in liefde, dan is dit de stap naar genezing en als je ervoor kiest zelfs de genezing van “verslavingen” en “afhankelijkheid”. Een grote uitdaging, het is de weg naar VRIJHEID.

Ik wens jullie veel licht en liefde toe.
Marjo

www.center4innerbalance.net

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken