Spiegeltje aan de wand

5x een Spiegeltje aan de wand737 keer gelezen sinds
5
minuten leestijd
5
minuten leestijd
737 keer gelezen sinds

0
(0)

Spiegeltje aan de wandSpiegeltje aan de wand: op aarde. Leven we momenteel echt op aarde of mogen we kijken in een spiegel, de spiegel van onze ziel die ons “onze innerlijke wereld” laat zien? Ik schreef ooit een gedicht met als titel “ogen, de spiegels van je ziel”, met als afsluiting “ogen laten je zien, de wereld misschien?”

Momenteel kijk ik vaak in de spiegel en zie heel veel mooie dingen, mijn sprankelende, spontane en liefdevolle kanten, maar als ik goed kijk zie ik ook een andere kant, de “schaduwkant”. Deze spiegels zijn de mensen die momenteel vaak op mijn pad verschijnen en ik zeg vaak gekscherend “dank je dat je me in mijn spiegel liet kijken”.

Spiegeltje aan de wand 1

Daar waar de geheimen liggen die ik niet wil delen met mijn omgeving omdat ze vaak als zwakheden worden gezien, en niemand wordt graag veroordeelt als zijnde zwak. Maar deze komen nu naar buiten door de lieve mensen die naar me toe komen en ik durf te kijken, soms huiverend en soms heel spontaan. Vooral de sprankelende mensen laten me mooie “spiegelbeelden” zien. Ze laten me lachen om mezelf, ze geven me kracht door hun doorzettingsvermogen, ze geven me advies net zoals ik dat doe in mijn beroep en leven. Ze laten me inderdaad lachen om mezelf en me sprankelen van energie.

Maar dan de mensen die oordelen en veroordelen en ook hierin mijn spiegelbeeld laten zien. Ze zetten me aan het denken want dit zijn ware spiegels vol levenslessen en wijsheden. Ze oordelen en veroordelen om wat ik doe, wie ik ben en hoe ik me uit. Dan komt meteen mijn vraag aan mijn innerlijk “wat veroordeel ik”. Eigenlijk helemaal niks, ik accepteer en weet als geen ander dat ik ook hen iets spiegel.

Spiegeltje aan de wand 2

Wat je afwijst aan een ander is een stuk wat je van jezelf niet accepteert, en deze wijsheid is heel waar. Maar hoe breng je dat ter sprake om zo allebei de lessen hieruit te leren en te groeien? Humm dat is een ander verhaal. Soms verlagen we dan zo onze energieën dat we mee afzakken naar heel oude gewoonten waarvan we dachten dat we ze genezen hadden, maar er schuilt nog een klein “duiveltje” dat uit het doosje tevoorschijn komt. En wie veroordeelt dan wie? Dat is de ware kunst van bewustwording, doorzien wat het is en er niet in meegaan.

Een therapeute, coach etc. mag schijnbaar geen “schaduwen” hebben is een oordeel van de buitenwereld, en natuurlijk een stuk van mezelf wat ik niet graag belicht. Ja, ik heb heel veel geleerd door in spiegels te kijken, ja ik heb de moed gehad om de lessen te leren, te transformeren en expanderen, maar er schuilt iets achter deze spiegel en dat is de mens.

Spiegeltje aan de wand 3

Als mens, met emoties van angst tot boosheid, die ik heb kunnen leiden tot dat wat ik nu ben, een bewoner van Moeder Aarde die zoveel meer in zich heeft om te stralen, maar de laatste schaduwen nog niet helemaal heeft belicht.

Onlangs trapte ik in een situatie waarin ik veroordeelt en afgewezen werd en dat zette me aan het denken want het raakte me. Wat wijs ik af in mezelf is de 1e vraag die ik meteen stel. Een paar kleine dingen, maar ik klaag absoluut niet. Na veel overwegingen en voelen kwamen de antwoorden.

Ik wijs mezelf niet af, de ander wijst in zichzelf iets af wat ik laat zien. Ik durf mijn emoties openlijk te tonen en dat wordt vaak gezien als zwakheid, maar het is juist de moed die dat laat gebeuren. Ik durf te laten zien dat ik in mijn hart leef, in mijn emoties en via communicatie antwoorden zoek die voor mij belangrijk zijn op dat moment. Waarom worden deze eigenschappen als “gebrek aan zelfvertrouwen” betitelt of ” bevestiging zoeken” gezien. Het gaat er juist om het scheppen van duidelijkheid voor allen.

Spiegeltje aan de wand 4

Maar deze persoon weigerde in de spiegel te kijken en te zien wat ik voorspiegelde: open, eerlijke communicatie vanuit mijn hart. Laten zien wie ik ben………..maar veroordeelt dit tot zwakte wat heel jammer is.

Deze dingen komen op onze paden en laten ons zien in hoeverre we emoties, angsten etc. hebben overwonnen en hoeven niet altijd te duiden op diepere zaken. Soms is het gewoon een schouderklopje om te zien dat wel degelijk een schaduwkant belicht is en is de les geleerd en doorzien. Meestal hebben we toch de neiging het eerst in onszelf te zoeken, en zijn we wel erg hard tegen onszelf.

Dus spiegeltje, spiegeltje……………. aan de wand, wie is de mooiste van het land”? Betekent dat we allemaal mooi zijn, zelfs met de schaduwkanten die we vaak afwijzen. We zijn uniek, allen op weg naar de hemel op aarde. Zoals ik vaker schrijf, begint die hemel op aarde eerst in ons eigen hart.

Spiegeltje aan de wand 5

En al verschijnt af en toe een wolkje, is er een schaduw, het licht breekt er doorheen door gewoon met een opgewekte en vrolijke blik in de spiegel tegen jezelf te zeggen: “Ja, ik ben een kanjer, ik houd van mezelf”, als je dat kunt kan je ook tegen ieder spiegelbeeld wat je tegenkomt zeggen” Ja, je bent een kanjer, ik houd van je om wie je bent…………..ik ben blij dat je me in je spiegel liet kijken en dat ik de moed had om daadwerkelijk te kijken”.

Dat schept een gevoel van vrede in jezelf, vrede met de andere persoon en met de situatie. En zoals we weten begint wereldvrede eerst in “vrede in onszelf” en dit zal zich dan ook buiten ons manifesteren. Geen oorlogen, veroordeling, macht, ruzie, honger meer…………want vrede laat ons zien dat we allen een deel van elkaar zijn, dat we allen een doel voor ogen hebben en dat is een leven in vrede, liefde, overvloed……………………en vul maar aan.

Ik wens jullie heel veel liefde en kracht toe.
Marjo

m.van.weenen@home.nl

www.center4innerbalance.nl
www.marjovanweenen.mysites.nl 

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht zo kon waarderen.. Zou je het willen delen?

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Gerelateerde Artikelen:

Negeer nooit je dromen!

Negeer nooit je dromen!

29 april 202429 views6 min leestijd

Zoeken