kracht van de emotie

De kracht van de emotie486 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
486 keer gelezen sinds

emotionWe gaan het hebben vandaag over De kracht van de emotie en het is al alweer 2023 (datum van publicatie), de tijd glipt door onze vingers, de transformatie processen denderen voort. Velen doorleven deze periode in stilte, bezinning en afzondering om de innerlijke processen een kans te geven en deze te doorvoelen en doorleven. Ze maken als het ware hun “rugzak” leeg om zich zo te bevrijden van oude gewoonten, kwalen of leefwijzen die niet meer werken. Keuzes maken.

Soms heb ik het idee dat we overstromen van emoties en dan weer emotieloos zijn. Dualiteit…….de dingen die ons raken vragen aandacht, de dingen die ons niet meer raken hebben we doorzien en losgelaten. Mooie gedachte, doch een heel vreemde gewaarwording.

De kracht van de emotie zijn reacties vanuit ons het zintuig voelen, voelen vanuit ons hart. We kennen heel veel emoties, zoals verdriet, pijn, angst. Allemaal emoties die ontzettend veel energie vragen en ons uitputten.

Dan de emotie blijdschap, een emotie die ons oplaadt met energie en ons letterlijk laat stralen. Hier zijn natuurlijk veel meer voorbeelden van. Deze emoties zijn als het ware genezend omdat het ons krachtig, liefdevol en vooral gezond maakt.

kracht van de emotie
kracht van de emotie

Op dit moment ben ik bezig met dit “energiewerk” om mensen te laten voelen wat energie is, wat het doet als de energie verhoogd wordt of verlaagd.

Wij zijn energie, ons lichaam en geest zijn energie, woorden en gedachten zijn energie. Chakra’s zijn onze energiecentra en als deze blokkeren om welke reden dan ook, worden mensen ziek, lichamelijk en geestelijk. De energiedoorstroming blokkeert en dit gaat verder naar de aura. Als de aura verzwakt zijn we zeer gevoelig voor lagere energieën. Het gevolg is zwaarmoedigheid, pijn, verdriet en ziekte en zo is de cirkel weer rond. Velen verkeren in deze vicieuze cirkel en proberen middels medicamenten, kruiden, kuren en noem maar op, hieruit te komen doch het resultaat is maar tijdelijk.

We zullen het roer moeten omgooien en alles binnen in ons moeten doorleven en doorvoelen. Een natuurlijk gevolg is keuzes maken en zich afvragen waarom we steeds moe zijn, pijn hebben, ons angstig voelen op ziek zijn.

Oude patronen die de energie opslorpen moeten losgelaten worden, evt. met hulp van een deskundige. Onze gedachten en woorden zijn energetisch heel belangrijk, hoe positiever we ons uiten, hoe krachtiger ons energieveld wordt, hoe beter we in ons vel zitten.

Onze werkelijke De kracht van de emotie

Natuurlijk is voeding ook energie, het is onze brandstof. Het is heel belangrijk te letten op voeding. Moeheid na het eten is een duidelijk teken dat de energiewaarde en samenstelling van de maaltijd niet overeenkomt met het energiepeil. Voeding is brandstof en moet ons juist energieker laten voelen. Ook in deze transformatieprocessen merken we dat onze voeding en voedingspatronen aandacht vragen en zijn een zeer waardevol onderdeel van hoe we in het leven staan, krachtig of breekbaar.

In oude natuurgeneeswijzen is dit allang bekend en wordt deze behandelingswijze uitgebreid toegepast. Lichaam en geest zijn EEN en onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Nu nog de moderne westerse medische wereld!

Het “innerlijke kind” schreeuwt om genezing. Oude angsten ect. maken de “rugzak” overvol. Hier is geen enkel pilletje voor te koop, doch het vraagt de moed om het innerlijke werk te doen. De hart chakra moet zich geheel openen om de energie stroom tussen de chakra’s te laten plaatsvinden. Het is het middelpunt van de lagere chakra’s (aards) en hogere chakra’s (spirituele).

We hebben deze energiestroom nodig voor alles wat we zijn, een gezonde geest en gezond lichaam. Dit kunnen we bekrachtigen met goede voeding, positieve gedachten en woorden en vooral heel veel kleur brengen in ons aardse leven.
Alles is energie..

Ik wens jullie heel veel licht, liefde en energie toe..

Marjo
m.van.weenen@home.nl
www.center4innerbalance.net

Ook lezen:

John van Heel schreef in ons gastenboek:

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken


Persoonlijkheidstesten ⭐

Libido Test – Mannen

Libido Test – Mannen

29 januari 20231140 views
Creëert het Universum zichzelf?

Visuele Persoonlijkheid Test

17 januari 2023823 views
Doe de ADHD test

A.D.H.D. Test

13 januari 2023512 views
Hoe inclusief ben jij? Doe de test!

Inclusiviteit Test

13 januari 2023570 views
Stress test

Stress Test

3 februari 20211659 views
Spiritualiteitstest

Spiritualiteit Test

3 februari 2021932 views
Persoonlijkheid Test

Persoonlijkheid Test

3 februari 2021740 views
IJdelheid Test

IJdelheid Test

3 februari 2021469 views
Emotionele Intelligentie Test

Emotionele Intelligentie Test

3 februari 20211045 views