het verhaal van Gregg Braden en Het grootste geheim dat iedereen zou moeten weten

Hoe Gregg Braden Zijn Tumor Versloeg Door Innerlijke Kracht en Genezing505 keer gelezen sinds
8
minuten leestijd
8
minuten leestijd
505 keer gelezen sinds

5
(2)

Dit is het verhaal van Gregg Braden verteld in maart 2023

Overwinning van ziekte

In het jaar 2000 werd er bij mij een tumor vastgesteld die onmiddellijke operatie vereiste. Dit kwam als een verrassing omdat ik altijd dacht dat ik gezond leefde en vitaal was. Maar toch moest er iets gedaan worden om deze tumor te verwijderen.

Voordat de operatie plaatsvond, nam ik echter twee weken de tijd om diep binnenin mezelf te kijken en mijn overtuigingen te onderzoeken. Ik putte uit alles wat ik had geleerd van verschillende mensen, culturen en religies – waaronder monniken uit Tibet en inheemse volkeren over de hele wereld – om mijn relatie met mijn lichaam beter te begrijpen.

Na twee weken ging ik naar Mayo Clinic in Jacksonville, Florida voor de operatie. Toen ik wakker werd na de procedure keek de dokter me verbaasd aan: “Waarom ben je hier?” vroeg hij zich af,”We hebben niets kunnen vinden.” De tumor bleek verdwenen te zijn! Deze ervaring leerde me dat we zelfs doorheen donkere momenten kunnen groeien als we geloven dat we hiertoe in staat zijn.

het verhaal van Gregg Braden en Het grootste geheim dat iedereen zou moeten weten

Ons vermogen tot genezing

Ik geloof dat ons lichaam geboren is voor genezing; elk van onze cellen herstelt voortdurend zichzelf als wij hen toelaten hun werk te doen zonder tussenkomst of verstoring van buitenaf. Dit betekent dat we ons moeten openstellen voor de mogelijkheid van genezing, en ons lichaam toelaten om te doen wat het is ontworpen om te doen.

Sommigen geloven dat we worden geboren om te sterven, maar ik ben ervan overtuigd dat elk van onze cellen voortdurend herstelt en geneest als wij hen niet in de weg staan. Als we willen leven in een gezond, vitaal, liefdevol en productief lichaam dan moeten we begrijpen dat deze relatie met ons lichaam essentieel is.

Gregg Braden
Gregg Braden

Gregg Braden is vijfvoudig bestsellerauteur van de New York Times, wetenschapper, internationaal opvoeder en bekend als pionier in het opkomende paradigma gebaseerd op wetenschap, sociaal beleid en menselijk potentieel.

Van 1979 tot 1991 werkte Gregg als probleemoplosser in tijden van crisis voor Fortune 500-bedrijven, waaronder Cisco Systems, waar hij in 1991 de eerste Technical Operations Manager werd. Hij blijft vandaag de dag problemen oplossen omdat zijn werk diepe inzichten onthult in het nieuwe menselijke verhaal, en hoe de ontdekkingen het beleid van het dagelijks leven en de opkomende wereld informeren. Tot op heden heeft zijn onderzoek geleid tot 15 film credits en 12 bekroonde boeken die nu in meer dan 40 talen zijn gepubliceerd.

Bron: https://greggbraden.com/

Het delen van informatie

Het delen van informatie is belangrijk. Maar het heeft geen zin om anderen proberen te overtuigen of over te halen als ze er nog niet klaar voor zijn. Mensen moeten op hun eigen tijd openstaan ​​voor nieuwe ideeën en verandering; anders zal de boodschap nooit landen.

Het beste wat je kan doen is laten zien hoe jij leeft volgens jouw overtuigingen door middel van jouw daden en resultaten. Wanneer anderen vragen stellen omdat ze zien hoe gezond, gelukkig en succesvol je bent dankzij jouw manier van leven – dán kun je beginnen met het delen van informatie die voor hen relevant kan zijn.

Er bestaan echter ook algoritmes die onze online zoekopdrachten beïnvloeden waardoor we alleen nog maar informatie krijgen aangeboden die past bij onze eerdere zoekopdrachten – dit maakt het moeilijk andere standpunten of meningen toe te laten in ons denken.

Wetenschap kan niet alles verklaren

Als wetenschapper heb ik geleerd altijd naar de wereld om mij heen te kijken voor antwoorden. Maar ik heb ook geleerd dat wetenschap niet alles kan verklaren; sommige zaken vereisen ook wijsheid en beleving.

Ik ben op zoek gegaan naar deze wijsheid bij verschillende culturen en volkeren over de hele wereld, waarbij ik me richtte op hun manier van leven met het lichaam als uitgangspunt.

Ik leerde dat ons lichaam meer in staat is dan we ooit hadden gedacht – we kunnen zelfs via ons eigen lichaam invloed uitoefenen op de fysieke realiteit om ons heen. Dit inzicht heeft mijn kijk op mezelf en mijn relatie tot de wereld radicaal veranderd.

het verhaal van Gregg Braden en Het grootste geheim dat iedereen zou moeten weten

Onze innerlijke wereld

Onze innerlijke gedachten, gevoelens, emoties en overtuigingen hebben een grote invloed op onze buitenwereld. Door directe ervaring heb ik geleerd dat dit het grote geheim is dat bijna elke andere cultuur kent, behalve wij in het Westen.

In de meeste culturen begrijpen ze dat we een ervaring kunnen hebben binnen ons lichaam die effect heeft op onze buitenwereld. Dit is iets wat de moderne wetenschap pas recentelijk begint te erkennen en waarbij er nog veel ontdekkingen moeten worden gedaan.

De kracht van ons lichaam

Ons lichaam heeft een enorme kracht om zichzelf te genezen als we het toestaan ​​om zijn werk te doen. Elke cel in ons lichaam is constant aan het helen en repareren, tenzij we onszelf belemmeren door onze eigen overtuigingen of bepaalde levensstijlen die niet bevorderlijk zijn voor onze gezondheid en welzijn.

Genezing vanuit jezelf

Als je openstaat voor verandering en voelt dat er iets moet gebeuren in jouw leven, dan kan dit een evolutionaire impuls zijn waardoor jij jezelf wil verbeteren. Het gaat hierbij om de innerlijke reis die jij maakt om tot deze verandering te komen.

Het delen hiervan met anderen kan ook interessant zijn omdat zij mogelijk vragen gaan stellen over hoe jij zo positief in het leven staat terwijl zij misschien moeilijkheden ondervinden.

het verhaal van Gregg Braden en Het grootste geheim dat iedereen zou moeten weten

Het delen van informatie

Het delen van informatie met anderen werkt goed wanneer zij zien hoe gelukkig, gezond en vervuld jouw leven is geworden door deze nieuwe instelling of levenswijze.

Hierdoor zullen mensen nieuwsgierig worden naar jouw persoonlijke ervaringen en kunnen zij vragen stellen over hoe jij bepaalde dingen hebt bereikt.

Over het overtuigen van anderen

Het is niet de bedoeling om andere mensen te overtuigen van jouw ideeën of denkwijzen. Het kan namelijk heel moeilijk zijn om iemand te overreden wanneer deze persoon in een ander wetenschappelijk kamp zit dat gesteund wordt door andere informatiebronnen zoals Facebook of YouTube. De beste manier is om jouw eigen leven als voorbeeld te gebruiken, waardoor anderen mogelijk geïnspireerd raken.

Wetenschap versus wijsheid
Wetenschap versus wijsheid

Wetenschap versus wijsheid

De moderne wetenschap heeft ons veel geleerd, maar ook wat betreft ons lichaam en onze gezondheid zijn er nog steeds veel onbekende factoren.

Zo hebben wij bijvoorbeeld nooit geweten dat we binnenin ons lichaam een ​​ervaring konden creëren die invloed zou hebben op onze buitenwereld.

In andere culturen begrijpen ze dit al langere tijd en combineren ze oude tradities met nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen, waardoor er meer inzichten worden verkregen.

Conclusie

Onze innerlijke wereld heeft dus grote invloed op onze buitenwereld en ons lichaam bezit een enorme kracht tot zelfgenezing indien we het toestaan ​​om dit werk te doen.

Door openstaan voor verandering kun je groeien naar jouw beste versie van jezelf, zonder hierbij anderen proberen te overtuigen van jouw ideeën of denkwijzen.

Delen van informatie werkt goed wanneer men nieuwsgierig wordt naar de positieve veranderingen in jouw leven en deze willen begrijpen.

Door oude tradities te combineren met nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen kunnen we tot meer inzichten komen over ons lichaam en onze gezondheid.

Bron: YouTube video

Veelgestelde Vragen

Hoe heeft Gregg Braden zijn tumor overwonnen?

Gregg Braden overwon zijn tumor door diep in zichzelf te kijken, zijn overtuigingen te onderzoeken en zijn lichaam de kans te geven zichzelf te genezen.

Wat gelooft Gregg Braden over zelfgenezing?

Gregg Braden gelooft dat ons lichaam van nature is ontworpen om zichzelf te genezen, en dat we dit proces kunnen ondersteunen door ons open te stellen voor genezing en onze overtuigingen te onderzoeken.

Wat is de rol van overtuigingen in genezing volgens Gregg Braden?

Volgens Gregg Braden spelen overtuigingen een cruciale rol in genezing; positieve overtuigingen kunnen het lichaam helpen zichzelf te genezen, terwijl negatieve overtuigingen dit proces kunnen belemmeren.

Hoe beïnvloeden emoties onze fysieke gezondheid?

Emoties hebben een directe invloed op onze fysieke gezondheid; positieve emoties kunnen bijdragen aan genezing en welzijn, terwijl negatieve emoties kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.

Wat kunnen we leren van andere culturen over genezing?

Andere culturen begrijpen vaak beter dan wij in het Westen hoe de geest het lichaam kan beïnvloeden; ze combineren vaak oude tradities met moderne wetenschap om tot diepere inzichten in genezing te komen.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking: Nick Haenen | Spelling en grammatica: Sofie Janssen


Zoeken