Negenendertig procent van de Millennials, 25% van de volwassenen uit Generatie X, en 25% van de Babyboomers identificeren zich als progressief, volgens PRRI.

Jongvolwassenen Van Generatie Z Identificeren Zich In Hogere Mate Als LGBTQ+


54 keer gelezen sinds
4
minuten leestijd
4
minuten leestijd
54 keer gelezen sinds

5
(1)

Bijna een derde, oftewel 28%, van de jongvolwassenen uit Generatie Z in de Verenigde Staten identificeert zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of queer. Dit percentage ligt hoger dan bij oudere generaties, volgens een nieuw rapport van PRRI, een non-profitorganisatie die onderzoek doet naar religie, waarden en openbaar beleid.

Culturele en politieke inzichten in de toekomst van Amerika

Het rapport, getiteld “Een politieke en culturele blik op de toekomst van Amerika,” poogt de culturele en politieke visies van jongvolwassenen uit Generatie Z te belichten, in vergelijking met oudere Amerikanen.

Onderzoekers hebben meer dan 6600 personen ondervraagd, variërend in leeftijd van 13 tot ouder dan 65, met extra aandacht voor jongvolwassenen en tieners uit Generatie Z, tussen 21 augustus en 15 september 2023.

Politieke ideologie en partijvoorkeur

Volgens het rapport identificeert ongeveer 43% van de jongvolwassenen uit Generatie Z zich als progressief – een groter aandeel dan bij alle andere generatiegroepen.

Afwijkende partijaffiliatie bij jongere generaties

Het rapport wijst uit dat jongvolwassenen uit Generatie Z en Millennials minder geneigd zijn om zich te identificeren met de Republikeinse partij vergeleken met andere generatiegroepen.

Over het algemeen identificeert ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen zich als Republikein, Onafhankelijk of Democraat.

Generatieverschillen in partijvoorkeur en visies op de toekomst

In het geval van jongvolwassenen uit Generatie Z, vond het rapport dat 21% hun partijaffiliatie als Republikeins aangaf, 30% als Onafhankelijk, 36% als Democraat en 13% identificeerde als anders.

Jongvolwassenen die niet blank zijn en vrouwen uit Generatie Z hadden het kleinste aandeel mensen die zich identificeerden als Republikein, met respectievelijk 15% en 18%, aldus PRRI.

Verandering over generaties en toekomstvisies

Deelnemers werden ook gevraagd naar generatieverandering en hun visies op de toekomst.

Achtenvijftig procent van de jongvolwassenen uit Generatie Z was het eens met de stelling: “We zullen de grote problemen van het land niet kunnen oplossen totdat de oudere generatie geen macht meer heeft,” vergeleken met 43% van alle respondenten.

Het percentage respondenten dat het met dezelfde stelling eens was, nam af met elke oudere generatie, met 54% bij de Millennials, 40% bij Generatie X, 33% bij de Babyboomers en 26% bij de Stille Generatie, vond PRRI.

Geraadpleegde bronnen:

Veelgestelde Vragen

Wat Is Het Percentage Jongvolwassenen Uit Generatie Z Dat Zich Identificeert Als LGBTQ+?

Bijna een derde, oftewel 28%, van de jongvolwassenen uit Generatie Z in de Verenigde Staten identificeert zichzelf als lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of queer.

Hoe Verschilt De Politieke Ideologie Van Generatie Z In Vergelijking Met Andere Generaties?

Ongeveer 43% van de jongvolwassenen uit Generatie Z identificeert zich als progressief, een groter aandeel dan bij alle andere generatiegroepen.

Welke Partijvoorkeur Hebben Jongvolwassenen Uit Generatie Z?

In het rapport gaf 21% van de jongvolwassenen uit Generatie Z hun partijaffiliatie als Republikeins aan, 30% als Onafhankelijk, 36% als Democraat en 13% als anders.

Hoe Verschillen Partijaffiliaties Bij Jongere Generaties?

Jongvolwassenen uit Generatie Z en Millennials zijn minder geneigd om zich te identificeren met de Republikeinse partij vergeleken met oudere generatiegroepen.

Wat Zijn De Visies Van Generatie Z Op De Toekomst En Generatieverandering?

Achtenvijftig procent van de jongvolwassenen uit Generatie Z was het eens met de stelling dat grote problemen van het land niet kunnen worden opgelost totdat de oudere generatie geen macht meer heeft, vergeleken met 43% van alle respondenten.

Hoe vond je dit artikel?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Factchecking, Spelling en grammatica: Nick Haenen & Sofie Janssen

Factchecking, Spelling en grammatica: 
Nick Haenen & Sofie Janssen

Gerelateerde Artikelen

Waarom Synchroniciteiten Verschijnen

Waarom Synchroniciteiten Verschijnen

18 april 202465 views6 min leestijd

Persoonlijkheidstesten

Inclusiviteit Test
Emotionele Intelligentie Test
Spiritualiteit Test